Sivut

perjantai 22. helmikuuta 2013

Fyssarilla

Käytiin eilen fyssarilla molempien otuksien vahvuudella ja hiphei!! Masi sai oikeastaan jo terveen koirulaisen paperit!! Nyt se ei reagoinut enää laisinkaan rintarangan paineluun, eikä alimmat lannenikamatkaan aiheuttanut minkäänlaista notkahdusta, kuten aiemmin. Jee!! :D mä on NIIN superonnellinen!! Haukkareiden venytys oli eilen erittäin vaikeaa ;) otus ei vaan suostunut. Mutta fyssari uskoi mun sanaan, kun kerroin että niiden tilanne muuttui aika radikaalisti jo parin venystyskerran jälkeen. :) Ja muilta osinhan otus oli jo normaali viime kerralla, eikä tähän tullut muutoksia nytkään. Ihan loistavaa! Nyt siis saatiin lupa jo varovasti alotella aksaamista. Tosin, itsehän olin ajatellut muutenkin taukoilla nyt alkukevättä, joten ei siihen nyt suuria muutoksia tuu joka tapauksessa. Silloin tällöin voisi kuitenkin jotain kokeilla otuksen mielenvirkeydeksi. Nyt suoriltaan ei silti missään tapauksessa lähdetä revittämään rataa, vaan pikku hiljaa voisi silloin tällöin kokeilla hyppytekniikkatreenejä suorilla pätkillä. Samalla kuitenkin tarkkaillen, miten otuksen lihaksisto reagoi. Hiljaa hyvää tulee.. jos tässä nyt kuitenkin hommat jatkuu yhtä hienosti, niin kuka ties päästää oikeasti kesällä starttaamaan meidänkin kisat. :D

Masin kanssa jumppailut jatkuu silti edelleen. Taas haettiin aavistuksen vaativampia juttuja, nyt läksyksi tuli hommata toinen tasapainotyyny. Yksi tyyny on liian vähän, Masi joutuu kokoamaan itsensä ihan liian kasaan siihen, mutta kahdella tyynyllä se pystyy seisomaan täysin ryhdissä. Näin jatketaan nyt sitten samoja etutassujen nostoja ja peräpään heiluttelua. Asennon vaihtoja myös nyt enemmän, maasta seisomaan erityisesti. Jee! ;) tässä saadaankin sivutuotteena kaukot kuntoon ihan tonne voi-luokkaan asti. :D Lisäksi saatiin ohjeet Masin punnerrusliikkeeseen. :)

Jippis pääsi tarkasteluun myös ja pääasiallisesti se oli hienossa kunnossa, paitsi pakaralihaksissa oli selkeää vajausta. Fyssarilla pisti myös silmiin (ihan niin kun itselläkin) Jipsin "tapa" kääntää takajalkojen varpaat sisäänpään, niin että otus seisoo ikään kuin uloimmilla varpaillaan. Totahan se tekee usein, oikeastaan jatkuvasti seisoskellessaan. Fyssari rupes tutkimaan tota sitten enemmänkin ja outous huomattiin myös liikkeissä. Jips pyöräyttää kintereitään hassusti liikkuessaan rauhallisesti. Tämä on todennäköisesti aiheuttanut sen, kun ollaan aina silloin tällöin kokeiltu myös Jippiksen kanssa noita Masin jumppajuttuja ja Jipsille ne on tuntunut olevan kummallisen vaikeita. Jipsin kanssa saatiin nyt sitten kotiläksyksi palata aikalailla alkuun liikkeissä ja erityisesti oikean takajalan alle tulee laittaa matala kirja tms, jotta kinneskulma pysyy reilumpana liikkeitä tehdessä. Kirjaa tulee tasapuolisuuden nimissä käyttää vuorotellen molempien jalkojen alla, mutta oikea takanen oli huomattavasti heikompi (ja näin ollen otus käänsi sitä erityisen paljon sisäänpäin).

Ekana voi todeta, että kaikkea hassua sitä onkin! ;) mutta tismalleen sama juttuhan on ihmisten kanssakin... Joku tommonen juttu on niin pienestä kiinni! Sekä siis se, että tilanne pahenee tai päinvastoin, että paranee. Toi Jipsin juttukin oli ihan selkeesti semmonen, mitä oon aavistuksen ihmetelly otuksen olemuksessa, mutta en sitte niin oo osannu ajatella, että se vaikuttaisi noin paljon. Mutta erityisesti parasta tässä on se, että nää kaikki on järjellä ajateltavissa ja otuksista huomattavissa. Periaatteessa tääkään ei normaalielämässä aiheuttaisi todennäköisesti mitään haittaa, mutta erityisesti aksaa harrastaessa (koska se on niin himskatin rankkaa otuksille!!) ongelmia VOI tulla ajan saatossa. Sitte joskus muutaman vuoden päästä tilanteen korjaaminen vois olla paljon työläämpää.

Aavistuksen huvittavalta tuntuu myös se, että nyt Jipsin kanssa jumpatessa nimenomaan sille speksattuja juttuja, meidän tarvii ihan ekana aloittaa homma niinkin simppelistä kuin että otus oppii seisomaan nami sopivalla korkeudelle nenä edessä niin, että Jips tuijottaa vaan sitä. ;) jotta mä voin sitten "operoida" takajalkoja. Toisen tassun ollessa siis kirjan päällä, toista tule keventää nyt ensin ihan aavistus ja tilanteen parantuessa sitten enemmän. Mutta parastahan tässä on se, että otukset ottaa noi jutut hauskoina temppuina. Ja koska liikkeitä ei voi tehdä kun ihan parin minuutin session kerrallaan, niin näitä on ihan superhelppo tehdä pitkin päivää ja silloin tällöin.

Tää Jipsin tilanne oli kuulema erittäin erikoinen koiralle! Sen sijaan hevosilla toi on kuulema aika yleistäkin. :) hehee.. onhan se Jipsin ego tietysti aikamoinen, mutta että hevosen kokonen..

Mutta pääasia ehdotomasti toi Masin loistava kuntoutuminen. Päivän paras juttu ehdottomasti! Jipsin tilannetta saadaan toivottavasti nyt tasapainotettua reippaasti ennen pentuja. Kysyin muuten fyssarilta, mitä hän suosittelee narttukoiralle tauon pituudeksi pentujen jälkeen. 3kk luovutuksen jälkeen!! Huh! Kuulostaa TOSI pitkältä, vaikkakin paljonhan tohon varmasti vaikuttaa otuksen kunto yleisesti. Pointtina tuli taas itelle se, että ei ainakaan kannata kiirehtiä sitte liikaa. Kun Jipsikin vetää niin satalasissa aksassa... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti