Sivut

keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Aksakisaa arkena

Käytiin tekemässä aksaa Jipsin kanssa Tamskin iltakisoissa kahden hypärin verran. :) Tällä kertaa ei voitu juhlia nollilla mutta hyvillä onnistumisilla kyllä! Ekan radan lämppälenkki tuntui jo siltä, että mun jännitys oli liian suurta ja jotenkin ei vaan asenne ollu kohdallaan. Mujusen radan rataantutustuminen meni vähän niin ja näin ja mulla oli olevinaan joku hätäpaniikki alkupään lähtönumerosta ja että, onko se koira lämmin varmasti jne. Mulla jäi tutustumisessa pari kökkökohtaa, mihin en omasta mielestä saanu mitään järkevää. Jonka jälkeen tein vielä perinteisen ja hinkkasin rataa mielessäni jonkun miljoona kertaa.

Mutta päivän suurimmat tavoitteet; Jips pysyy lähdössä ja suorittaa kepit, onnistui molemmille radoilla. Jee! Suuri plussa siis noista!

Mujusen hypäri: Eka hypäri

Plussaa myös tällä radalla siitä, että uskalsin tehdä kolmos esteelle persjätön. Ne on AINA mulle vähän semmosia kummituksia! Ensimmäisen riman tippuminen oli täysin mun omaa mokaa, kun oon viime kisoissa käyny joka kerta lämppäesteillä ottamassa tuntumaan, ja nyt en sitä tehny kun en muka löytäny ko esteitä. Kaarrokset venyi tossa alussakin aika ikävästi. Kepit löytyi jotenkuten lopulta, aika kaukaa yritin lähettää. Treenilistalle ehdottomasti kaikkien esteiden hakemista kauempaakin! Mä yritin takaaleikkausta renkaalle ja huomasin tehdessäkin, et en sitten kertonu koiralle millään tavalla, et sinne edessä olevaan putkeen ei saanu mennä. ;) Tajusin siinä mennessä mokani ja jatkoin vaan matkaa. Seuraavan putken jälkeen olin auttamatta taas myöhässä ja eka takaakiertohyppy kusi.

Positiivisinta tässä ekassa radassa oli tosiaan lähdössä pysyminen (vaikka siitä hetki neuvoteltiinkin ;) ja kepit. Sen lisäksi saatiin ihan kivoja pätkiä! Ja positiivista oppia oli myös se, että pystyin aika hyvin kuitenkaan kokoamaan itseni ja jatkoin menoa huolellisemmin virheistä huolimatta. Näistä sitä oppii, ainakin toivottavasti!

Jalosen hypäri: Toka hypäri

Seuraava rata näytti jo profiililtaan kauhean ahtaalta edellisen jälkeen. ;) Loppu viimeksi mä tykkäsin ihan mielettömästi tosta Jalosen radasta! :) Ois siinä ollu muutamakin luukutuspätkä, kun olis vaan antanu mennä. Mutta myös sopivasti kaikkea kivaa syherrystä! Ja sain kyllä aikaiseksi ihan sujuvia ohjauksia, jopa videonkin perusteella. Radan ehdottomasti paras kohta oli persjättö putkeen 8. :D wohou! Mä tein sen!! Kuitenkaan kun en ihan luottanut koiraan ;) niin jäi putken kohdalla himmaamaan, et mihin se otus meni ja olin sitte myöhässä seuraavalla hypyllä, josta kielto. Mennessä jo tajusin, etten käskyttäny Jipsille kierrä, vaikka yleensä niin käskytän kun on tommosia kauemmas hypylle lähetyksiä. Voi miksi en?! Muuten meni niin sujuvasti.. Seuraava kielto tuli sitten siellä pussin jälkeen (ei ihan näy videosta) vähän vastaavanlainen paikka. Koitin lähettää otuksen kauempaa hypylle ja luotto loppui varmaan molemmilta. ;)

Pääasia, että tästä tokasta radasta jäi itellekin jo ihan tekemisen fiilis! Ekan radan jälkeen pohdin jo, et onneks en oo ilmonnu muualle kisoihin (luovuttaja!). Toisen radan jälkeen olin taas ihan valmis kattelemaan kisakalenteria... juurihan tätä kokemusta me tarvitaan! :) kun ei sitä opi muuten!

Toinen päivän kohokohta oli selkeesti Masin keppitreeni! Olin päättäny jo aiemmin, et käyn pikaseen kentällä ottamassa Masille ihan vaan pari toistoa keppejä, kun ei olla taas pitkään aikaan otettu niitä ollenkaan. Laitoin jo kokonaiset kepit valmiiksi, kun sitte vielä muutin mieleni ja poistin alkuun puolikkaat. Ensin tehtiin siis toiselta puolelta kertaalleen puolikkaat kepit, joissa ei ollu mitään epäselvää. Niin sitten nostin toiset puolikkaat takaisin ja ajattelin, et meni niin tai näin, niin nyt kokeillaan. Niinhän me kokeiltiin keinuakin. Ja kappas! Niinhän se otus ne suoritti ihan upeesti ja vieläpä molemmilta puolilta lähettäen. Varsinkin puolen välin tietämillä ja jälkeen jatkoin käskyn toistamista, mikä nyt on ehkä aika pieni juttu, mutta koira sai ainakin varmuutta tekemiseensä. Kehumisessa meillä on meinannu olla se ongelma, et otus kääntyy kattomaan mua. Käskyttämällä keppejä vaan lisää saikin otukselle vielä määrätietoa jatkaa suoraan eteenpäin ja vauhtia kiihdyttäen. Ihan superia!! :D Tähän kaupan päälle otin vielä yhden puomin suorituksen.

Aika hyvä päivä siis kaikenkaikkiaan! :)

2 kommenttia:

  1. heippa,

    olikos sulla se Wiun hyllytetty rata videolla...? olisi kiva nähä se :-)

    t. Pasi

    VastaaPoista
  2. Kävin katsomassa videot ja vauhdikasta menoa! Hyvä Paula ja Jippu!
    Estevälit Mujusen radalla näytti tosi pitkiltä. Ja Jalosen radalla sokkari ennen ekaa putkea oli loistava!

    VastaaPoista