Sivut

tiistai 16. heinäkuuta 2013

Huikean hyvä treenipäivä!

Ihan ekana vuorossa oli tokoilut pääasiassa Jipsin kanssa. Menin ilmoittamaan sen tokokokeeseen taas vuoden tauon jälkeen, joten pitäis nyt vähän tsempata treenienkin osalta. Tehtiin testinä kokeenomaisesti läpi kaikki muut paitsi hyppy. Jipsin seuraamisessa on ihan erilainen vire nykyään. :D muutenkin liikkeet meni oikein kivasti. Luoksetulossa tosi hyvä stoppi (ollaan viimeisimmäksi treenattu pääasiassa vauhtiluoksetuloa ja sillä jatketaankin), mutta perusasento oli vähän vino. Jäävistä seisominen alkaa olla kohtuullinen, mutta otus ennakoi perusasentoa. Etupalkan ansiosta ollaan näköjään saatu asento pysymään eteenpäin, vaikka mä käynkin takana, mutta nyt sit toi perusasento... okei, myönnetään, ehkä tää on aina ollu vähän heikohko. Noudossa tällä kertaa oikein mainio perusasento!! :) Todella hyvä fiilis jäi siis Jipsin tokoiluista! Paikkamakuussa olin piilossa vain auton takana, joten täytyy nyt ottaa lisäksi joitakin kertoja niin että meen oikeesti piiloon.

Masin kanssa tokoiltiin myös ihan vähäsen, pääasiassa seuraamisia käännöksillä. Jos Jipsinkin meininki seuraamisessa oli tällä kertaa ihan huippu luokkaa, niin sitä se oli vähintään myös Masin kanssa. Masin kontakti on niin UPEA! Lisäksi Masin kanssa tehtiin myös paikkamakuu, luoksetulo ja joitakin seisomis-treenejä. Liikkeestä maahan menon suhteen en ainakaan usko olevan mitään suurempia ongelmia.. sen sijaan toi seisominen. Mä tiedän, että meillä tässä suhteessa täytyy olla suurin ongelma jo mun pääkopan sisällä. ;) Josta johtuen eilen ajattelin rohkeasti kokeilla seisomista vain seuraamisesta. No ei... jotain muuta pitää vielä tehä.

Tokotreenistä suunnattiin suoraan Hervantaan omalle kentälle, jossa Masia odotti aksatreenit! :D voitte uskoa, että otukset oli v-ä-h-ä-n innoissaan päästessään aksakentälle! Niin pitkä tauko edellisestä kerrasta taas oli.. Jipsin kanssa olikin ihan pakko päästä kokeilemaan muutamat kepit persjätöillä, mitkä on viime kisoissa vähän ontuneet. Nytkin saatiin yks epäonnistunut yritys (ts viimeinen keppiväli jäi välistä), kun tein kohtuullisen vedätyksen ja vielä persjätön kaupan päälle. Mutta näitä pitää treenata!

Masin treenissä ohjelmassa oli irtomisia ja etäisyyden ottoja, twistiä ja piti olla myös haltuunottoja. Koutsi-Tanja on saanut nautiskella viime kevään aikana Nextarin loistavista opeista ja se näkyy myös kouluttamisessa! Mahtavaa! Tämmönen ns perustreeniä on JUST sitä, mitä me kaivataan Masin kanssa!! Eilinen ryhmä oli siis pentulaisten ryhmä.. ;) mutta ottaen huomioon meidän piiiitkän tauon Masin kanssa, tää oli just meille..

Ensin lähetettiin ihan vaan putkeen parin hypyn takaa ja nimenomaan niin, että ite malttaa pysyä vähän etäämmällä. Ekoilla kerroilla Masilla meinasi olla pientä epäuskoa, että täh, putkeenko, vaikka mä en saattanut.. Lopulta iertosi oikein hyvin! Sitte testailtiin sivuirtoamista parin hypyn kanssa ja lopuksi tehtiin parilla hypyllä ja putkella twistiä. Tää oli ihan pakko testata myös Jipsin kanssa ja hienosti huomasi tässä käskytyksen merkitystä taas. Eka hyppy oli suoraan, seuraava 90 kulmassa, johon siis se twisti ja sitte putki. Kun maltoin oman liikkeeni, etten siis rynninyt siihen toiselle hypylle ja muistin käskyttää putken AJOISSA, niin ihan superisti meni! ;) Ekalla kerralla jätin putki-käskyn ihan liian myöhäksi, jolloin huomasin itsekin Jipsin vilkaisevan mua, et tännekö saa mennä. Tommosessa kohdassa putki-käsky sais tulla jo viimeistään kun koiran etutassut laskeutu maahan edellisellä hypyllä. Just tämmösellä pienellä hienosäädöllä ja omalla ajoissa olemisella sais Jipsiltä jäämään pois ne kaikki turhat mun vilkuilut. Ihan sama, kun se sivuttaisirtoamistreeni.. kun otuksen etutassut laskeutu edellisellä hypyllä piti tehdä pieni törkäsy seuraavan hypyn ponnistuspaikkaa kohti. Ja se riittää! Ja niin näköjään riitti! ;) Pieniä perusjuttuja...

Jipsin kanssa sain kokeilla twistin lisäksi myös japanilaista. Periaatteessa aika sama, kun twisti mutta koira kutsutaan vastaisella kädellä ja sitte ikäänkuin persjättö ja hypyn osoitus. Toi oliskin varmasti oikein käyttökelpoinen monessa kolmosen radassa, missä on jotain hämyesteitä. Tähän asti mä oon kuitannu noi kohdat lähinnä ylivarmistelluilla haltuunotoilla, missä menee taas aikaa...

Treenin päätteeksi testailtiin myös Masin keinua ja kyselin Tanjalta neuvoja. Ja mitä vitsiä! Kun pysyin ite vaan otuksen lähellä, niin sehän suorittaa keinun! :D wohou! Oon mä tienny, ettei toi otus jänskää pauketta laisinkaan, eikä se ollu juuri moksiskaan edes keinuttelusta. Tanja sitten kannustikin, et miksen mä vaan kokeile kokonaista keinua... Masilla on ainut pieni epävarmuus siitä, et missä kohdassa se keinu liikkuu. Ei vitsit, pitäisköhän tässä oikeesti alkaa vihdoin kokeilla sitä A-estettäkin.. :D

Päivän päätteeksi oli vuorossa vielä omat fysiikkatreenit! :) ja huh! Pikkasen on kyllä oma kunto päässy paskaksi! :( kannustavaa on kuitenkin muistaa, että viime kesänäkin se kunto sieltä nousi ihan kivasti, kun vaan pisti tuumasta toimeksi. Joten joskohan nytkin! Onneksi meillä on Tanja!! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti