Sivut

perjantai 1. kesäkuuta 2012

Äippä tytär-päivä ja kissanpojan treenailua


Käytiinhän me viime viikonloppuna moikkaamassa myös Jipsin äiskää! Näiden kolmen koirulaisen
tapaaminen olikin hyvin ratkiriemukas ja taisivat otukset nauttia aika valtavasti! Jips ja Iips pääsivät myös ehdottomaan lempparitouhuunsa, eli läträämään vedellä! Iipsillä olikin aivan mahtava jättiuima-allas, minkä reunalla oli mainio makoilla. :)



Samalla reissulla Masimiehestä kuoriutui ihana pieni kissanpentuli! Tämä siis seurauksena aika runsaskätisestä nyppimisestä.. ;) mutta nyt alkaa otus olemaan kesäkuosissa! Tulevan viikonlopun näyttelyn tuomari tosin saattaa olla hitusen eri mieltä... mutta mutta, jos otetaan edelleen vaan harjoittelun kannalta toi touhu.


Jipsin agitreenipäivänä Takut järkkäsi epikset, jossa menikin sitten koko ilta! :) Masin kanssa olis ehkä voinu osallistua rimattomaan putkiluokkaan, mutta toisaalti.. ehtii ens kerrallakin. :) Nyt Masi kyllä hakee jo kohtuullisesti putkia, eli sen puoleen tommonen "kisatreeni" vois olla ihan hyvästä. Jipsin kanssa odotellaan vielä hetkinen, että saadaan kontaktit hitusen eteenpäin. Ens tiistaina Takut järkkää iltakisat, johon ollaan kyllä menossa hyppärille. :) Huiii.... pääsee kokeilemaan kisafiilistä ton verran!

Tiistaina Masin agitreeneihin pääsikin sitten osallistumaan molemmat koirulaiset! Ja on ne vaan niin hienoja agiliitokoiria!! :D Mun suurin "ongelma" taitaakin olla tällä hetkellä vaan luottaa molempiin koirulaisiin! Ne kun osaa, molemmat.. Jipsin loistavuuden oon toki tiennyt jo hetken aikaa, mutta Masikin näemmä kehittyy kovaa vauhtia! Hienoa! Se hakee jo oikein hienosti niin putkia kun myös hyppyjä. Nostin muuten ekaa kertaa osan rimoista jo 25cm. Tähän asti ulkona ne on ollut sen 20cm ja sitä ennen sisällä 15cm (sen aikaa mitä nyt on käytettykään). Ja jumatsuikeli, kun jätkää vetää kurvit tiukasti! Ei näemmä edes rimojen nosto vaikuta asiaan! ;) Mutta parempi näin...

Itse treeni: kaksi hyppyä, joista suoraan putkeen (ei suorassa linjassa hyppyjen kanssa, vaan aavistuksen "vieressä"), jonka jälkeen lähes ympyrän muodossa muutama hyppy, uudelleen putkeen ja vikalle hypylle (putken vieressä) niistolla vastaanotto. Ensin otin vastaan putkeen suun tasolla mutta Jipsin kanssa pystyin tosi pian siirtymään putken toiseen päähän. Tästä ohjaus siis TOSI kaukana koirasta, mutta todella hienosti Jipsille löytyi putki! Ei mitään ongelmaa siis!! (Tässäkin vain itselle huomautus; luota siihen koiraan, se OSAA kyllä!!) Masinkin kanssa pääsin muutaman kokeilun jälkeen ohjaamaan putken toisesta päästä. Masi ei kuitenkaan niin varmasti hae vielä putkia, kun Jips, niin oman ajoituksen kanssa sai olla hieman tarkempi. Mutta hienosti silti Masillakin!

Itselleni ongelmakohdaksi koitui, koiriin luottamisen lisäksi tietysti ;), niisto! Voi arg! Miten voi olla vaikea seisoa ensinnäkin edes oikeassa paikassa, liikkua siitä oikeaan suuntaan ja oikeassa ajassa! Vielä kerran arg! Noh, taas yksi lisättävä asia omatoimitreenilistalle! ;) koirathan kyllä suorittaa, kun ohjaaja osaa vaan ohjata!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti