Sivut

keskiviikko 27. elokuuta 2014

Ahaa elämyksiä...

On se palkkaaminen ja ennen kaikkea sen ajoitus niiiiin vaikeeta! ;) Ehdin jo hetken tuskailla Jokrun kanssa muiden koirien kohtaamista, et mikä siinä on, kun ollaan menty niin paljon takapakkia... Noh, enhän mä tehnyt niinkun mun on "käsketty" tehdä. Ilmeisesti odotin Jokrun reagointiin tulevan automaattista kontaktin ottoa, mitä ei vielä tule. ;) Kun sitten älysin vihdoin aikaistaan palkkasanan käytön, niin kappas. Että voi olla vaikeeta joskus.... :D

Viime perjantain tokotreenit meinasi olla hitusen haastavat. :) Hallissa oli hirveät häiriöt, kun koko meidän treeniporukka (muut neljä koiraa) oli uusi ja kaupan päälle vielä naapurikentällä riehui kaksi lasta. :D periaatteessa niin kauan ympäristö ei haitannut, kun tehtiin omaa treeniä mut heti kun tuli pieni ns tauko. Ja kaupan päälle, jos joku koira vingutti lelua tms. Ja toisaalti, välillä sieltä naapurikentältäkin tuli aikamoinen älämölö. ;) Mutta selvittiin ja saatiin vähän treenailtuakin. Tärkeintähän meille on tuolla nyt alkuun juurikin toi häiriötreeni ja mun pitää saada harjoitella palkkaamista ja ennen kaikkea oman koiran lukemista tilanteissa. Eiköhän ens kerta ole jo hitusen helpompi tältä osin...

Mutta saatiin tehtyä hyvä paikallaolo ja Riitta teki luoksepäästävyyden, mikä sujui ihan mahtavasti. Edelliseen kertaan nähden suorastaan loistavasti! :) Itse paikallaolon Jokru suoritti käy-"asennossa", eli se saa tässä olla lonkkalevossa tms. Mutta ihan superisti jätkä vaan pysyy paikoillaan, sama se asennolla! Ihan superisti jätkä tulee myös sivulle ja lähtee seuraamaan. On nyt tehty semmosia muutaman askeleen seuraamisia ja enimmäkseen palkkaan siitä lennosta. Toisaalti myös joitakin kertoja ollaan kokeiltu ihan seuraamisen "lopetustakin" perusasentoon ja hienosti sekin sujuu. :)

Viikonlopun aikana ennen kaikkea ulkoiltiin paljon mutta ehdin silti vähän naksutellakin. Muistettiin mm nappailla seisomista ja peruuttamista. Vähän kapulan nostoakin ja sitten Jokrun kanssa on-offia. Mä oon myös koittanu opetella leikkimään pojun kanssa enempi ja ehkä tässä onkin jotain kehitystä havaittavissa. :)

Eilen oli sitten taas Jirkan impulssikurssi. Jirka koitti kyllä perua treenejä sateen vuoksi, mutta koska melkein koko ryhmä tulikin paikalle (kukaan nyt mitään tekstiviestejä lue...), niin treenit pidettiin. :) ja olihan hyvät treenit! Alkuun tuntui, etten saanut Jokrulle juuri ollenkaan haastetta treeniin mutta tilanne korjaantui kun alettiin treenata näköetäisyydellä muiden ryhmäläisten kanssa. Näköyhteys yhdistettynä muiden koirien ääntelyihin tuntuisi olevan oikein riittävä häiriö Jokrun treeneihin. ;) Mutta pääasiallisesti sujui kuitenkin äärettömän hyvin! Jirka oli jokusen kerran muistuttamassa mua ajoituksen suhteen ja käskikin mun antaa hieman korotettua palkkaa kakaralle vaikeissa häiriöissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti