Sivut

maanantai 18. elokuuta 2014

Tokoo ja aksaa

Perjantaina Jokru-poika pääsi oikeesti isojen poikien tokotreeneihin, kun oltiin korvaamassa tokon valkkuryhmän treeneissä. Riitta oli rakentanut oikein kisakehän treeneihin ja valkkuryhmäläisistä oli paikalla YKSI! Mitä ihmettä?! Mikä porukkaa vaivaa.. noistakin treeneistä joutuu vielä maksamaan ihan kohtuullisen summan. Itelle ei tulis mieleenkään olla poissa.

Mutta joo, treenailtiin siis mm kehään menoa, tarkastusta, luoksepäästävyyttä. Tehtiin pientä luoksetuloa (ns koeliikkeenä) ja vähäsen seuraamista jajaja... Ylipäänsä palkkaamattomuutta kuin myös liikkurointia on hyvä treenata jo ajoissa, jotta ne ei tuu sitten koiralle yllätyksenä. Tarkastusta varten tavoite vahvistaa käsikosketus niin vahvaksi, että seisominen paikoillaan onnistuu ainakin niin. Luoksepäästävyyttä pitäisi päästä treenaamaan selvästikin, kun Jokrulle on hieman haastavia nämä tilanteet, joissa ihminen tulee suoraan kohti. Yleisesti ottaen itselleni kävi ilmi, että on jo ehkä aika alkaa käyttämään enemmän lelua tokoa treenatessa namien sijasta tai ainakin lomassa. Erityisesti sivulle tulo ja seuraamisen aloitus alkaa olla jo kohtuullisen vahvalla mallilla kakaran kanssa, niin niissä on hyvä käyttää lelua, jotta hommasta tulee entistäkin kivempaa. Toinen hyvä huomio lelun käyttöön liittyen oli se, että Jokrupa meneekin oikein mallikkaasti maahan leikkimisen kautta. =P eli taidammepa ottaa seuraavaksi projektiksi tee tokosta taas hauskempaa. =)

Jippusen kanssa kisattiin lauantaina Takkujen kisoissa kahden startin verran. Ekalla radalla Jips varasti lähdöstä :( eikä muutenkaan meno ollut ihan parasta. Ihan ok menoa, mutta ei hyvääkään. =P kepeille meno oli haastava ja mietin pitkään, kuinka siinä ohjaisin. Lopulta päädyin tekemään jotain pakkovalssin tyyppistä, jossa kuitenkin oma liikkeeni pysähtyi, mikä aiheutti myös pysähden koiralle. A:n alla oli mutkaputki ja vaikka rataantutustumisessa mietin, että oman liikkeeni tulee olla suora huomasin ohjaavani toisin. Käytännössä varoin tuota kohtaa ja ohjasin koiran putkeen A:n sijasta. =P ihan sujuvaa menoa kuitenkin osittain ja mä jopa juoksin.

Toinen rata oli suorastaan flow-rata! Se tuntui niin huikean hyvältä, vaikka kerran meinasin lentää naamalleni. =) Uskalsin tehdä kaiken, mitä suunnittelin ja kaikki onnistui! Tai ainakin melkein... muurilta käännyttiin täyskäännös takaisin, joten tein siihen poispäinkäännöksen, jonka seurauksena Jipsi potkaisi muurin palikan alas. Voi höh! Mutta edes tää ei oikeastaan haitannut, kun rata oli muuten niin huikea! Olisipa ajalla pärjätty oikein kivastikin vieläpä.... =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti