Sivut

maanantai 14. heinäkuuta 2014

Touhukas viikonloppu

Viikonloppu piti sisällään kohtuullisen paljon aktiviteetteja koirulaisille.. :)

Perjantaina käytiin Tanjan kanssa tallomassa nurtsijäljet Tanjan koirille sekä Jokrulle ja Masille. Kun Jokru on osoittanut aika loistavaa jäljestystaitoa, niin halusin mielenkiinnosta testata, kuinka onnistuu kävelytien ylitys. No okei, tuli valittua paikaksi myös kohtuullisen vilkas puisto ;) ja kävelytiellä meni jatkuvasti ohikulkijoita.. joten treeni oli ehkä hitusen vaativahko, mutta ihan loistavasti Jokru siitä silti selviytyi. :D itse nurtsiosuuksien jäljestyksessä ei ollut mitään ihmeellistä. Jätin matkalla aina silloin tällöin nameja pois, mikä aiheuttaa vaan lievää vauhdin kiihtymistä. Kävelytien ylityskohta oli ainut (ja ensimmäinen tähän mennessä) kun Jokru tarvi hieman apuja, mutta muuten treeni meni oikein mallikkaasti! Masille tein lyhyehkön jäljen. Alun jäljestys oli sen verran haahuilua, että arvoin tuleeko hommasta mitään. Mutta noin metrin haahuilun jälkeen jäbä alkoikin työskentelemään oikein mallikkaasti ja selvästi homma muistui mieleen. :)

Jäljestyksien jälkeen päätettiin vielä käydä tekemässä pienet viestitreenit kakaroiden kanssa. Löydettiin paikaksi sellainen ikäänkuin polku korkean heinikon keskellä. Vaikka matka ei siis ollut pitkä, niin koirilla ei suinkaan ollut näköyhteyttä vastapäähän. Hienosti Jokrulla oli draivia juosta ja selkeesti edelliskerrasta oli jäänyt jotain mieleen.

Lauantaille sovittiin treenit kasvattajan luokse heti aamusta ja siellä päästiin Jokrun kanssa kokeilemaan ensimmäistä kertaa hakua. Jokru olisi mielellään vaan lähtenyt jäljelle ja kovasti maassa sen nenä oli. Vähän jouduttiin siis kiertämään maalimiehiä ympäri ja lopulta Jokru hoksasin ihmisen ja ennen kaikkea ihanat namit. :) Miikku ystävällisesti myös talloi Jokrulle jäljen pellolle. Jäljellä oli jätetty joitakin nameja askeleista matkalta pois ja mukana oli kohtuullinen kulmakin. Hienosti Jokru ajoi jäljen! :) On se pätevä! Iltapäivällä lähdettiin poikkeamaan mökillä, jossa Jokru ei ole siis ennen käynyt. :) ilmeisen mieleinen paikille koirulaisille.... ;)

Sunnuntaina aamusta kävin tallomassa jäljen lähinurtsilla, toisin sanoen Jokru haki taas aamupalansa sieltä. ;) reilu kerho.. toiset syö aamupalan kupista ja toiset nurtsilta. :D hienosti silti syöty. Tein jäljestä tarkoituksella loivasti kiemuraisen, vähän niinkun S-mutkainen. Ei paljon menoa haitannut, päinvastoin. Näin hieman mutkittelemalla jäljelle tulee helposti hieman enemmän pituuttakin, mikä edelleen on hyvä vain. Jokrulla menee kuitenkin aina alkuun muutama metri jälkeä ennen kun menoon saa hienon rytmin päälle. Hienosti Jokru taas nostikin jäljen oman sen kummempia ohjaamisia.

Iltapäivä kului Jippumasin kanssa Takujen kenttä Heini Stenbergin aksakoulutuksessa. Olihan mahtava treeni ja upeat aksakoirulit! Keli oli vaan todella kuuma ja itselläkin meinasi tulla hieman jaksamisongelmia! ;) Onneksi ei tarvinut juosta molemmilla koirilla peräkkäin, vaan sai pitää pienen hengähdystauon välissä.

Heti aksailujen jälkeen suunnattiin Tanjan kanssa jälleen auton nokka kohti kasvattajatätiä, jossa Jokrulle oli ohjelmassa hieman viestin juoksemista ja myöhemmin vielä hakua. Kaupanpäällisiksi sain polkea Priimalle jäljen metsään. Olipa muuten hieno nähdä taitavan jälkikoiran työskentelyä ja keppien nostoa. Jospa me Jokrun kanssakin ens keväänä päästään sitten jo ihan metsään asti.. ;) saatiin juuri lauantaina kasvistädiltä keppejä ilmaisutreenin aloittelua varten. Niin kivaa!

Jospa tällä viikolla tulis keskityttyä taas noihin kotitreeneihin hieman enempi. Jos sais jatkettua kunnolla lelujen ja keppien etsimistä jne. Samoin kun tokoiluja ymsymsyms.... :D Ihana kesä ja lomakin kolkuttelee jo aika lähellä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti