Sivut

tiistai 17. syyskuuta 2013

Ahneus iskee treeneihin!

Ahneus iskee lähestulkoon aina treeneissä, vaikka ei saisi... Mulla oli eiliselle treenillä pläni Masin kanssa tehdä ennenkaikkea tokohyppyä, vähän hyppytekniikkatreeniä ja jokunen puomin suoritus. Ja ehkä keppejä vähän.... :) okei, liian pitkä lista jo alkujaankin. Mutta silti.. aina tulee vähän semmonen fiilis, et tulikohan tehtyä liikaa. Varsinkin nyt, kun Jipsin kanssa pystyin tekemään vaan vähäsen tokoa ja jokusen puomin alastulon.

Masin kanssa aloitettiin tokoesteellä. Ei siitä nyt ihan täydellistä alo-luokan liikettä saa ;) ainakaan tällä treenaamisella. Jos otus ei nyt kuitenkaan karkaisi hypylle, niin tuskin perusasennon ennakoinnista ainakaan kaikki pisteet menee. ;) Seuraamispätkiä tehtiin jokunen ihan lyhyt.

Puomilla taidettiin tehdä 3-4 kokonaista suoritusta. Lelun heittäminen normaalista juoksusta oli hitusen liikaa äkkiseltään. Masinkin kanssa pitää keskittyä entisestään vapautuksiin oikeasti paikallaan ollessa. Jipsin kanssa tein jonkun verran puomin alastulolla vapautuksia niin, että olin ite ihan vaan kyykyssä maassa, sanoin koske-käskyn ja kun koira otti oikean asennon vapautin samantien. Jipsin kanssahan meillä on ollut aavistus sitäkin ongelmaa (kun typeristä ja huonoista vapautuksista johtuen), että otukselle ei selkeesti oo selvä se oikea paikka. Jos seisotan otusta vähänkään kauemmin kontaktilla se meinaa hinata edes takas etutassuja; kontaktilla, maassa, kontaktilla, maassa jne... Janitan luennosta innostuneena päätin siirtää Jipsin kontaktitreenin nyt hetkeksi taas kaikkialle muualle kuin itse kontaktille. Eli kotona, metsässä jne, kaikkialla vaan haetaan paikkoja, missä otus voi ottaa 2on2off-asennon. Tehdään otukselle näin taas selväksi se oikea paikka. Juuri tällä hetkellä tää on vaan äärimmäisen huonoa treeniä johtuen Jipsin jumiutuneesta olkalihaksesta. Joten odotellaan hetkinen...

Seuraavaksi kaivettiin Masin kanssa esiin puolikkaat kepit, jossa teemana häiriöt. Masihan on nyt kisaamisen myötä tsempannu ihan hurjasti keppien suorituksessa ja lähes poikkeuksetta otus hakee kepit hienosti ja suorittaa hyvin loppuun asti. Mä oon viime kisoissa lähettänyt otusta kepeille jo ilman sen isompia haltuunottoja ja oon jopa hölkkäilly vierellä. Nyt olis mun mielestä kuitenkin aika ottaa askel taas eteenpäin. Niin kokeilin takanaleikkauksia, lähetyksiä reilusti sivuilta (yli 90' kulmasta), valssia keppien jälkeen ja reiluakin vedätystä. Kaksi kertaa onnistuin saamaan aikaan virheen; lähetys pimeän kulman puolelta sekä juuri samaiselta puolelta turhankin reilu vedätys. Otus sitte kuitenkin korjasi seuraavalla yrittämällä. :)

Hyppytekniikkatreeniosuudessa tehtiin set point-harkkaa nostamalla ja laskemalla rima 25-30-35-30-25. Hienosti! Ensimmäisessä 30cm kuului selvä kolahdus rimasta, kun otus hipaisi sitä ja 35cm rimaa otus selkeesti keskittyi katsomaan. Hyvät ja pyöreät hypyt silti kaikissa!

Tanja treenaili omien otuksiensa kanssa samaan aikaan naapurikentällä ja mua houkuttikin käydä kokeilemassa pussi-rengas-yhdistelmää. Ite jäin suosiolla renkaan taakse, jolloin Masi joutui itsenäisesti menemään suorittamaan renkaan. Eka kokeilulla otus oli vähän ihmeissään, ja Tanja vähän helpotti lelun kanssa. Tokalla kerralla otus hoksasi jo jutun. :) Pitäis muistaa itekin treenata useammin noita erikoisesteitä. Meidän treenilistan ihan kärkipäässä on okseritreenit ja ennen kaikkea se useamman siivekkeen yhdistäminen. Sitä varten aattelin hommata vaan ns pehmeämmän "riman", kun epäilen AIKA vahvasti Masinkin katsovan hypyissä nimenomaan siivekkeitä rimojen sijasta. ;) joten treenissä voi olla tiedossa kolinaa ja rytinää...

Vielä näidenkin lisäksi käytiin ihan hitusen paukuttemassa keinua. Ihan pelkästään siis keinun alastulon paukuttelua, eikä muuta. Tätäkin on selkeesti ihan hyvä tehdä, kun aluksi otus oli hieman varautuneempi. Kun sitten muutaman paukatuksen jälkeen otus hyppäsi ihan kunnolla keinulle. Kaupan päälle vielä viimeiseksi sain Katin liikkuroimaan meille hypyn. :) mun tarvii muistaa sanoa otukselle se odota... :)

Oli oikeesti taas oikein mainio treenisessio! Itelle jäi todella hyvä fiilis kaikista tekemisistä, vaikka Jipsin kanssa treenit jäi aika laihoiksi. Jipsi sai illalla vielä kuitenkin luksushoitoa lämmitetyn kauratyynyn ja hieronnan merkeissä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti