Sivut

tiistai 3. syyskuuta 2013

Tokoilua

Käytiin pitkästä aikaa herhaun tokotreeneissä ja kylläpä oli kivaa! :) kyllä toi porukassa treenaaminen väsyttää myös koissuja huomattavasti enemmän.. ;) samoin kun tommonen häiriö tekee muutenkin ihan mielettömän hyvää Masille!

Jipsin kanssa oli kivaa yhdessä tekemistä, kun touhuiltiin liikkeiden osia itekseen. Mutta heti kun mentiin esittelemään noutoa Mimmulle, meni otus (vai mä itse?!) ihan "koemoodiin". :( Mä näköjään saan Jipsin virettä nousemaan ihan kivasti, kun touhuillaan keskenään ja riehutan otusta lelulla. Mut heti, kun touhu alkaa menemään ns. virallisemmaksi, niin se hauskuus loppuu. Mä luulen, et mun tarvii jatkossa Jipsin kanssa panostaa vaan tohon keskenään liikkeiden treenaamiseen ja hakea virettä erilaisissa tilanteissa. Mutta niinkun mainitsin jo aiemminkin, niin annan suosiolla olla haaveiden tokokokeista. Otus toimii kokeessakin ihan ok sen avo2-tuloksen verran, mutta turha noista on maksaa.

Masin kanssa se vire onneksi löytyy aika helpolla! Mä ehdin tekemään tunnin aikana monta lyhyttä settiä kumpaisenkin otuksen kanssa ja kaikki ne pätkät, mitä Masi pääsi hommiin, se toimi ihan sairaan hienosti. Masmus tuntuu jaksavan toistoja todella hyvin, jopa noin häiriössä. Ja saatoinkin pitää otusta eilen ihan huoletta vapaana koko treenaamisen ajan ilman huolta, että se olis lähteny lipettiin. ;) Masista kasvaa oikeesti ihan mielettömän hieno harrastuskoira! :D mahtavaa!

Mitä kaikkea taas eilen tehtiinkään.. ihan parasta, kun päästiin osallistumaan noin 10 koiran paikkamakuuseen!! Menin tarkoituksella isojen koirien väliin, joista toinen vielä ääntelikin ja vaihteli asentoa lähes jatkuvasti. Masi oli silti ihan hipihiljaa liikkumatta! :) Kävinkin sitten pari kertaa palkkaamassa otusta. Luoksepäästävyys tehtiin myös ennen paikkamakuuta ja hienosti Masi pysyi paikallaan, joskin palkkasin sitä samalla.

Muuten yksilöliikkeistä treenailtiin seuraamisen käännöksiä, liikkeestä maahanmenoa ja hyppyä. Hypyssä tuntui olennaisin juttu olevan otuksen maltti varastamisen suhteen. ;) mutta käskyttämällä pysyi hyvin. Tajusin juuri, että seuraavaan kokeeseen onkin ainoastaan kaksi viikkoa! Voitais varmaan käydä nyt vähän aktiivisemmin treenailemassa tota hyppyä. Sama, kun jokunen paikkamakuukin olis hyvä päästä tekemään isommassa porukassa ja häiriössä. Muuten ihan yleisesti liikkeiden osia ja ennen kaikkea perusasennossa pysymistä. ;)

Mutta kaikenkaikkiaan taas tosi kiva fiilis molempien koirien osalta! Onneksi kuitenkaan tokon saralla ei oo ollu mitään suurempia odotuksia tms. Se, että Jipsin kanssa unohtaa ne kokeet nyt oikeesti hetkeksi, on ehkä vaan helpotus itselle. :) Varsinkaan kun ei se estä treenailua silti...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti