keskiviikko 19. lokakuuta 2016

Kisafiilistä

Sunnuntaina pakkasin koirat kukonpieremän aikaan autoon ja suunnattiin Jyväskylään kisaamaan. Empä ole ennen tuollakaan käyny, mut varmasti mennään uudestaankin. Kiva paikka ja toimivat järjestelyt! Jokrun kanssa hilpastiin kaikki kolme starttia ja Jipsin kanssa kaksi. Ja päivän saldona viisi kappaletta ihan oikein agilityä JA nautiskelua! :)

Aamulla kisapaikalle ajellessa mietin tulevia ratoja ja päätin, että meni niin tai näin, niin näissä kisoissa teen kaikki ohjaukset koirille JA pyrin pitämään kontaktin koiraan! Tää ajatustyö kyllä kannatti.. ekalta radalta Jokrulle yksi rima, kun tein vastakäännöksen liian myöhään. Kohta oli vähän semmonen lähetyskohta, jonka ois voinu ihan vaan pyörittääkin, kun ei siitä vaadittu niin tiukkaa käännöstä. Tein kuitenkin vastakäännöksen ja se maksoi tippuneen riman. Muistaakseni meidän aika oli erittäin kiva silti, ottaen huomioon jokaisella kontaktilla seisottamisen! :D mä nautin liikaa noista hyvistä kontakteista! ;) Tokalla radalla mietin tutustumisessa, että koitanko taas vääntää valssit joka kohtaan (myöhässä!) vai otanko täysin riskin ja ohjaan leikkauksilla. Noh, otin riskin ja tein radalla enemmän leikkauksia kun tähän asti kisaradoilla yhteensä.. :D ja Jee! Kyllä kannatti! Ihan huikea fiilis ja ne ohjaukset toimi!! Yks kohta sit vaan, kun piti tehdä kaksi leikkausta putkeen, niin olin blokkaamassa riman koiralta ja J kiersi koko esteen. Mutta jälleen kokonaisuuten Aivan Huikea Rata! Hyvä Me! <3 Mä niin teen jatkossakin Jokrulle leikkauksia, kun ne toimii noin hyvin! Kolmalle radalla oli hieman kinkkinen kohta muurin jälkeen.. pohdin taas, että en halua mennä valssaamaan koiran eteen liikettä pysäyttämään ja päätin kokeilla poispäinkäännöstä. Olis ollu kyl ihan ok, mut oma paikka oli sen askeleen väärässä sijainnissa ja sain koiran sieltä kiertämään koko esteen, joten hylly tästä.

Mutta on toi maksiagiliito vaan Niin Siistiä!! :) mä olin ihan fiiliksissä noista kaikista radoista! Se on niin erilailla tarkkaa ja oikeesti pienestä kiinni koko touhu! Minin kanssa juostessa saa niin paljon toisaalti anteeksi ohjauksen puutteista.. kun varsinkin tommonen piiiiiitkä laukkainen iso koira, joka ennättää yhdellä laukalle vaikka minne. Jokrulle on tullut ihan huikeasti vauhtia syksyn aikana! Jokrun kepit on huikeat, kun muistan pitää oman suuni tukossa :D Kontaktit on huikeat, puomi on nyt niin nopea! Ihan huh!! Mä oon vieläkin ihan fiiliksissä.. ihan tajutonta! Haluis vaan päästä uudestaan kisaamaan ja heti! :)

Ollaan me kehitytty muutenkin tuolla kisapaikoilla olemisessa.... ennen starttia voin riekuttaa ja nostattaa lelun kanssa mut startin jälkeen napataan palkaksi kanafilee ja sen kanssa päästään pois kisa-alueelta. Ja väärin sanoa edes, että päästään pois. Jokru on niin eri koira, kun oon alkanut luottaa siihen ja ennen kaikkea, keskityn vain meihin! :) Olihan toi tiedossa Masista oppineena! ;) sitä ei vaan tajua... sit kun se luottaa löytyy, niin siitä mennäänkin eteenpäin ihan heittämällä monta, monta steppiä. Ihan kun nyt. Niin sujuvasti sujui lenkkeilyt koko porukalla sen kymmenen kertaa, mitä tuolla lenkkeiltiin koko päivän aikana. :) Siistiä! Ompa hienoa omistaa KOLME hienosti käyttäytyvää koirulaista, joiden kanssa voi nyt ihan huoletta liikkua missä, milloin ja miten vain. :)

Jipsin kanssa juostiin tosiaan kaksi starttia. Ekalta vitonen, kun Jips ei vaan meinannu pysyä kepeillä. Mä en ehkä ihan muistanu pitää omaa liikettä KOKO keppien ajan samaan suuntaan, niin sieltähän se Jips tuli ulos liian aikaisin (kepeiltä siis lähettiin melkein vastakkaiseen suuntaan). Muuten oikein sujuva rata ja puhdasta nautiskelua! Jips ehkä inasen varasti lähdöistä, ei paljon, mutta sen verran et huomasin alkaessa kutsumaan niin silloin se jo tuli. ;) ehkä oon antanut sen aina tehdä noin... Mutta kontaktit oli hyvät kummallakin radalla! Puomilla maltoin ite vähän himmata ja Alle pääsin kummallakin radalla sopivan lähelle. Iso Jee!! Toka rata oli pituudeltaan huimat yli 180m ja maalissa tuntui. :D Siellä tuli parikin pientä virhettä ohjauksien ajoituksissa.. ja lopulta hyl.

Kokonaisuutena kisapäivä oli kuitenkin siis Huikea! Tahtoo lisää! :) Ärsyttävän pienestä noi nollat on kiinni Jokrun kanssa.. ;) jos ei ois noin hyviä ratoja muuten, niin vois jopa harmittaa. Mutta edelleen positiivista, me käydään rohkeesti hakemassa kokemusta eri paikoista JA mä uskallan myös kokeilla kaikkia ohjauksia. Suurimpana nyt toi leikkaus-rata ;) Niin hienoa uskaltaa tehdä ihan samanlaista aksaa, kun treeeneissäkin! Ei mitään varmisteluja ja silti kaikki toimii! Niin Siistiä! Sanoinko jo, että oli Mahtava kisapäivä! :D

Ei mulla muuta. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti