keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Lähes treenitöntä aikaa

Viime viikon maanantaina Masmus pääsi osteopaatin käsittelyyn. Erityisesti vasen puoli lantiosta oli kovastikin jumissa, mutta aukesi kyllä käsittelyssä. Selkälinjassa oli havaittavissa selkeä muutos käsittelyn jälkeen. Valitettavasti toi muutos kuitenki palautui yhtä nopeasti... Osteopaatti ei onnistunut löytämään (onneksi!) mitään ihmeellisiä vikoja tms. Toisaalti ei oikeen löytynyt mitään kunnollista selitystäkään Masin lantion jumiutumiselle. Kuulema jonkinlaisen selityksen voisi antaa Masmusin selkeä miehistyminen, sehän on selkeesti tehostanut haisteluaan pihalla ja merkkailee minkä ehtii.

Muuten viime viikon pakkasten aikaan tuli touhuiltua enemmän ja vähemmän aktiivisesti kotona. Tasapainolauta ja kontaktilevy on ollu kovassa käytössä. Lisäksi kovassa treenissä on ollut nyt suuntien opettelu. Tokon ohjatussa noudossahan suuntien osaamista tarvii, pelastuskoirissa aikoinaan Jipsin kanssa aloiteltiin suuntia, mut ennen kaikkea metsässä liikkuessa koirien ollessa vapaana noi oikea-vasen-käskyt olis aika hyödyllisiä. ;) Masin on lisäksi treenannu noutokapulan pitoa sekä kaukojen alkeita. Mut mikä tärkein treeni onkaan ollu tossa kaiken ohessa, sillä aikaa kun toinen koira touhua, niin toinen odottaa kiltisti rahin päällä. :D Aiemminhan laitoin aina toisen portaisiin portin taakse. Erityisesti Masi pysyy kuitenkin tossa rahilla tosi hyvin! Useimmiten se istuu siinä ihan oma-aloitteisesti.. sen sijaan Jipsin saa käskeä useimmiten maahan. Varsinkin, kun Masin kanssa treenataan kontaktilevyllä, meinaa Jips aina vaan vapauttaa itsensä samalla kun vapautan Masin. ;) mutta erittäin hyvää malttitreeniä molemmille!

Eilen Jips pääsi osallistumaan ensimmäistä kertaa talven treeniryhmän treeneihin. Ja olipas mukavaa! Tehtiin semmosta simppelihköä radan pätkää, jossa oli kontakteista puomi ja A-este sekä kepit kohtuullisessa kulmassa A:lta. Mulla itellä meinasi olla taas(!) kohtuutonta meininkiä ohjauksen suhteen ja roiskin otusta vähän sinne tänne tonne puolihuolimattomasti. Hyi mua! Kepeillä Jips ei oikein malttanu vedätystä, varsinkaan kun mun oma ohjaus ei pysyny mukana. Kontakteilta vapautukseen sain hyviä vinkkejä treenailla myös vapautusta liikkeessä ollessa. Niin kun oonkin vähän epäilly, niin kyllä se otus meinaa kuitenkin reagoida mun liikkeeseen ennemmin kun vapautuskäskyyn. Lisäksi toinen kotiläksyn paikka tuli ihan yksinkertaisesti ohjauksesta hypylle edessäpäin niin, ettei otusta tarvi saattaa sinne hypylle asti. Paikka oli siis semmonen, että keppien jälkeen suoraan edessä oli yks hyppy, josta jatkettiinkin suoraan 180´ takaisin päin suoraan putkeen.

Masmusin kanssa kokeiltiin ihan vaan paria hyppyä ja putkea. Ensin rimat oli 30cm, joita otus hyppi ihan miten sattuu. Joko korkeita tai ihan ylipitkä hyppyjä. Laskettiin yks rima vissiin 20cm ja noin sitte yksittäisinä esteinä otti hyppyjä vähän huolellisemmin. Tehtiin sitten ihan vaan pari puomin alastuloa ja siinä kaikki. Vielä vois kokeilla tehdä oikeen extrahuolellinen lämppä ja venyttelyt, ja tehdä siitä sitten suoraan Masin kanssa. Ettei ainakaan ehtisi yhtään jäähtyä. Toisaalti, sekään ei oo kyllä aiemmin auttanut.

Noh, toisaalti eipä se maailman loppu oo mulle vaikka taukoiliskin pidempään nyt talvella. Niin kiva kun eilen olikin aksailla Jippiksen kanssa ja on se vaan niin pätevä pikkukoira. :) mutta on toi talvitreenailu aika kökköä! Eilen varsinkin keli oli ihan hirveä, eikä se kylmyys oikeen kivalta tunnu itestäkään.. tulis jo kevät! :D hallikisatkaan ei suoraan sanottuna innosta tällä hetkellä tippaakaan. Pitäisköhän sitä olla ihan niin radikaali, et pitäis aksaa enemmin kesäharrastuksena?! En varmaan ois ainut...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti