perjantai 17. heinäkuuta 2015

Aksaa ja tokoo

Toissa päivänä taas aksattiin! :) Ja ylläri, oli kivaa! :) Kaikki koirat oli jälleen mukana ja tehtiin kaikkinensa aika samoilla teemoilla, kun viimeksi. Jippumasin kanssa taas pieniä ratapätkiä keskittyen Masin kanssa keinuun ja molemmilla myös keppejä ja puomia. Kepeille tehtiin vähän enemmän erilaisia lähetyksiä ja häiriöitä.

Jokrun kanssa jatkettiin kepeillä ja keinulla pääasiallisesti. Mutta ahne kun on, niin tuli tehtyä myös paljon muuta. :) Ei sais kylä väsyttää poikaraukkaa liikaa treenillä! Se oli aika super! Ihan niinkun Jippumasikin! <3

Eilen meillä oli sitten Jokrun kanssa viimeinen kerta Piian tokokurssia. Voi harmi, kun se loppuu! Meillä oli ohjelmassa kokeenomaiset treenit, toki sellai hyvin soveltaen. :) Ennalta aattelin, että eihän meillä tosta mitään tule, kun ympärillä oli kovasti häiriöitäkin (onneksi väheni treenin alettua), mutta niin vain tuli :) Ekana liikkeenä tehtiin nouto. Ja koska meillä pelkkä kapulan pito on pahasti vaiheessa, niin tehtiin sitten ihan normi nouto ilman kunnollista palautusta sivulla. Ja sehän meni loistavasti! Kun olen "tuskaillut", ettei Jokru palauta kapulaa kun pienen matkan. No jos vaikka pyytäisi sitä hakemaan uudelleen. Ja niin vain saatiin palautusmatkaa pidemmäksi. ;) Toki mun tarvii alkaa nyt erikseen rakentamaan kapulan pitoa ihan pikkuruisista osista lähtien.

Toinen liike oli luoksetulo. Halusin kokeilla sitä hieman pidemmällä matkalla, kun niin paljon sitä tulee tehtyä aika läheltä. Hieno vauhti Jokrulla ja tulee kohtuullisen nätisti sivulle, aavistuksen vinoon. Perusasennon vinouteen syynä on todnäk mun pakkaus. Nyt pitää oikeasti keskittyä palkkaamiseen sivulla vasemmalla kädellä. Lelu koiran vasemmalle puolelle ilman kiirettä ja odottaen, että Jokru ottaa ensin kontaktin, josta vapautus. Toinen, mikä tuli esille nimenomaan tossa pidemmällä matkalla oli se, että Jokru teki aavistuksen kaarta tullessaan sivulle. Tohon sain vinkiksi kokeilla (toki toinen olisi lelun pudottaminen, mutta koska Jokrukin aavistuksen käyttää silmää, niin lelu ei ole paras mahdollinen) käsikosketusta sivulle tullessa. Ja nimenomaan Jokru tulisi suoraan koskettamaan kättä sivulle tulon sijasta, jolloin se todennäköisesti tulisi täysin suoraan. Kokeillaan!

Kolmas liike oli ruutuun lähetys. Koira tuli jättää kauemmas, mutta mäkin menin itse sitten lähemmäs ruutua. Ensin kävin kuitenkin näyttämättä ruutua. Mutta tein sen virheen, että läpsyttelin maata ruudussa. Noh, kappas kun Jokru meni sitten itse ruutuun nuuskuttamaan hajuja. ;) Voishan sitä ruutua näyttää siellä vaikkei ihan maata läpsytäkään vaan ikäänkuin ilmassa. Mutta jo tollai, että seisoin lähetettäessä itse lähempänä ruutua, saatiin Jokrulle täysin suora linja ruutuun (ilman kaarta siis). Tohonhan mulla oli läksylistalla toinen versio, että lelu olisi ruudussa ja kilpajuostaan koiran kanssa. Tällöin juuri itse voisi lähteä liikkeelle lähempää ruutua, jolloin koira joutuu oikeesti kilpailemaan vauhdilla. :)

Neljäs juttu oli koiran käskyttäminen maahan ruudussa ja liikkuminen ruudun ympärillä. Ihan superisti Jokru ensinnäkin seisoi ruudussa, eikä mulla ollut pienintäkään vaikeutta saada sitä maahan kauempana käskyttäen. Sen sijaan Jokrun maatessa ruudussa ja mun liikkuessa Jokrun vire laski kun lehmänhäntä, joten siihen tulisi nyt keskittyä.

2 kommenttia:

  1. Ootko opettanut Jokrua bongaamaan ruutua eli merkkaamaan sitä ensin katsella? Tuohon näyttämiseen ei kannata jäädä pitkäksi aikaa kiinni, sillä ethän sää kokeessakaan pääse sitä näyttämään. Me otettiin testiin tuo kilpajuoksu ja ihan hyvin toimi treeneissä. Treeni-iloa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei olla noin näyttämällä tehty kun ihan jokunen toisto. Nyt vaan halusin tehdä noin, kun matkaa otettiin reilusti. Toisaalti ollaan myös ihan koe-etäisyydelläkin jo tehty jokunen kerta. :)

      Poista