perjantai 24. heinäkuuta 2015

Viikon tapahtumat

Aika hurahtaa nyt ihan erityisen nopeaan! Tosin ehtiihän tässä tapahtuakin yhtä jos toista sekä koirien kanssa että uuden perheenjäsenen kanssa.. :)

Viikko sitten kävästiin koirien kanssa aika rankka reissu Turussa Piiralla. Loistavaa oli, että Jips oli todella hyvässä kunnossa. Sen sijaan pojilla oli selät ilmeisesti aika identtisesti jumissa ja molemmilla oli lantiossa lukot. Hyvää näissäkin oli se, että kumpainenkin reagoi hyvin hoitoon ja lukot saatiin auki. Aika harmittavaa toi on kyllä kaikkinensa, kun mitään selkeitä syitä jumeille ei ole tiedossa. Mutta toisaalti, kun paljon juoksevat vapaana metsässä, niin kukapa niistä tietää mitä silloin tapahtuu.

Viikonloppu vietettiin aika rauhalliseen tahtiin ulkoillen. Tällä viikolla ollaan sitten Jokrun kanssa päästy tekemään uutta aluevaltausta, on päästy kokeilemaan paimennusta. :) Huisia! Ja on ollut sekä siistiä, että erittäin mielenkiintoista nähdä Jokrun reagointi ja käytös tommosessa! :) Jokru pääsi vauvan syntymän aikoihin kokeilemaan lampaiden seuraa Tanjalla hoidossa ollessaan. Tanjalle vielä iso kiitos tuosta mahiksesta! :) Lampaat meille löytyi Sannan ja Jarin luota Koira-Kehrosta. Ihan loistavaa, että tähän on mahis nyt jo kohtuullisen matkan päästä.

Jokrun toinen kerta oli tän viikon keskiviikkona ja tänään oli heti kolmas kerta. Keskiviikkona ihmeteltiin Jokrun lampaita pienemmässä aitauksessa ja tänään heti isommassa. Keskiviikkona Jokru oli myöskin mulla liinassa lähes koko ajan ja kun Sanna käski laskea sen vapaaksi, päästin Sannan mun tilalle aitaukseen. ;) Mä kun itse pelkäsin, jos Jokru vaikka napsii lampaita tai jotain. Ja toisaalti, toikin touhu näyttää niin helpolta mutta on kaikkea muuta.... :D Jokru meni aika hienosti! Keskiviikkonakin sillä meinasi olla aluksi aika reippaasti vauhtia ja korvat oli kaikkea muuta, kun auki. ;) Homma kuitenkin parani huomattavasti loppua kohden. Tänään päästiin sitten uudelleen ja jo keskiviikkona Sanna totesi, että Jokrun tarvii päästä isompaan aitaukseen. Ja niin päästiin. Ensin hieman autettiin lampaiden siirtämisessä aitauksesta toiseen ja osa pääsi laitumelle. Ihan alkuun käytiin tekemässä hieman onoff-peliä aitauksessa lampaiden vieressä. :) Se olikin oikein hyvää lämmittelyä Jokrulle ja samalla oli tarkoitus hieman avata korvia. ;) Itse treeni päätettiin tehdä Sannan kanssa yhdessä, jolloin mä pääsisin parhaiten näkemään touhua ja voisin oppia itse sitä omaa liikkumista. Nyt tuntuikin, että sain jonkinlaista käsitystä nimenomaan oman liikkumisen merkityksestä ja että miten koira lukee mun rintamasuuntaa jne. Lopputreeniä kohden Jokrun työskentey taas parani, tai ennen kaikkea rauhottui ja korvat alkoi aueta paremmin.

Paljon on Jokrulla opittavaa, mutta vielä enemmän mulla. :) Maanantaina taas jatketaan harjoituksia! Nyt viikonlopun ajan saa poju taas mietiskellä noita karvapalloja! :D

2 kommenttia:

  1. Vähänkö kivaa! Itsellänikin on aikomuksena vähintäänkin testata, syttyykö Chhai lampaille. Lupailee toivotavasti hyvää, että velipoika on ainakin saanut langanpäästä kiinni! :) Kivaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  2. Kiitos samoin Bea! :)

    Ensi maanantaina taas jatketaan lampailla. :) Hauskaa ihan toisenlaista tekemistä taas koirien kanssa toi lampailu. Suosittelen kokeilemaan, jos on vaan mahista!

    VastaaPoista