keskiviikko 17. helmikuuta 2016

Aksaa, tokoo ja jopa id:tä

Aksa on ollut aika treenivoittoinen laji meillä viime aikoina.. ;) Viime viikolla tuli tehtyä jopa kahdet omatoimitreenit, keskiviikkona Tanjan kanssa vain Jokru mukana ja perjantaina itsenäisesti kaikkien omien koirien kanssa. Torstaina käytiin Jokrun kanssa id:lemässä, lauantaina jatkui vielä viimeisen kerran SDP:n tokot ja eilen ajettiin Lietoon Elinan valmennukseen Jokrun kanssa. :)

Viime keskiviikkona mun oli tarkoitus demota Tanjalle meidän keppiongelmaa. Noh, eihän sellaista ollutkaan. Mun pitäisi silti vahvistaa Jokrulle paljon häiriöitä kepeille ja muistaa laittaa ohjurit hieman helpottamaan. Toinen treenin olennainen juttu oli kentällä hengailu, kun Tanja aksasi tyttöjen kanssa. Todella hienosti Jokru kykeni silti leikkimään mun kanssa lelulla vaikka joskus katse saattoikin hieman lipsahtaa tyttöjen juoksemisen perään. ;)

Torstaina päästiin reilun kuukauden tauon jälkeen id-treeneihin ja tällä kertaa tehtiin purkkirataa toistemme "hajuilla". Jokru oli jälleen erityisen rauhallinen pääosin ja vaikka ekassa setissä meinaskin aavistuksen kiehua, niin superisti rauhoittui, kun hieman makoiltiin välissä. Kolmannessa setissä kokeiltiin ekaa kertaa myös sellaista (esineillä), että ensin kaksi toistoa tunnistaen toistemme esineitä jonka jälkeen kohde-esine poistettiin kokonaan. Testattiin siis koirien tyhjien ilmaisua, mikä oli erittäin mielenkiintoista. Itseasiassa kaikki koirat reagoi tähän aika samoin... Tähän "kokeiluun" esineet vähennettiin ihan muutamaan ja Jokru selkeesti nuuhkas lähes heti, että ei täällä oo sitä ja lähti vähän niinkun haistelemaan alueen ulkoreunoja. Aika pian ehdin nappaamaan Jokrulta yhden pikaisen silmien mulkaisun mua kohden ja sain palkattua sen siitä.. :) Toisella kierroksella se tarjoskin mulle jo ihan kunnollista kontaktia merkiksi, ettei löydy. Jess! Vaikka J oli todella väsy jo tässä kohtaa, niin halusin silti yhden kierroksen vielä, johon laitettiin taas kohde-esine parin vieraan lisäksi. Ja tästä pojulle superpalkka! Taitava koirulainen!

Perjantaille onnistuin saamaan vihdoin varauksen kentälle, jolla oltiin kerran viimeksi Tanjan treeneissä. Pääsin siis vihdoin Jokrunkin kanssa tekemään samaa radanpätkää. Otin tästä oikein videotaltiointiakin pitkästä aikaa. :) Hyvät treenit J-kerholaisten kanssa! Masi pääsi myös hieman tokoilemaan.

Lauantaina Masi pääsi siis virallisesti Jokrun tokotreeneihin mutta Jokke oli silti mukana. Hallilla kun oli epiksen samaan aikaan, niin halusin päästä testailemaan halliin kyetäänkö olemaan siellä. Ja hienosti oltiinkin! :) Eli kisailmo laitettu heti treenien perään. ;) Masi treenasi hieman meidän ongelmajuttuja ruutua ja kiertoa. Sille vaan tarvii käydä näyttämässä noi... vaikka toisaalti matkaa pitääkin ottaa ihan reilusti. Törpön kiertoa alkoi tarjoamaan oikein hienosti ja ruutukin löytyi ihan ilman ongelmia. :) Pätevä pikkukoira! Jokke oli myös kentän laidalla treenailemassa kontaktia Nomin vuorolla sekä myös sen nuoren koiran kanssa. Tällöin meidän tehtävänä oli lähinnä olla häiriönä tälle nuorelle koiralle mutta toki toimi hyvin myös toisinpäin. Joskin tollai kun kentällä on oikeesti hyvin tilaa, niin eipä meillä ole mitään ongelmia keksittyä omiin juttuihin. Tää on äärettömän hyvä kuitenkin tietää jatkoa ajatellen. Ehkä meidän olis kohta jo aika saada hieman lisää häiriötä. :)

Maanantaina ajeltiin Hannan kanssa taas Kaarinaan Elinan treeneihin. :) Tästäkin on nyt videokoostetta. :) Kyllähän se aksalta on jo tuntunutkin ja näemmä se myös etäisesti näyttää siltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti