tiistai 10. toukokuuta 2016

Kisoissa

Viime viikolla kävästiin Takkujen iltakisoissa. Keskiviikkona oli Jokrun radat ja helatorstaina Jipsin. Jokrun radoista ei ole paljoa kerrottavaa.. kepit oli kamalan vaikeat pojulle kun olivat puiset ja täysin joustamattomat. :/ Empä ole ennen joutunut pienten koirien kanssa miettimään noitakin, kuinka voivat olla haastavat koiralle joka oikeasti joutuu taivuttamaan itseään pujotteluun.... Ennen keppejä Jokrulla kolahti muurin palikkakin alas, joku ihmeellinen arviointivirhe ponnistuksessa. Noh, ekat ulkokisat ja kun ei olla ulkona treenailtukaan. Tokalla radalla oli hieman pohdintaa aiheuttanut alku, jossa oli hieman hassuilla linjoilla hyppy, pituus ja hyppy. Lopulta päädyin kutsumaan pituuden takaa ns päällejuoksutyyppisesti. Jokru kiersi ekan hypyn mutta hyppäsi pituuden. Vein uudelleen lähtöön ja otettiin uudelleen sama alku ja nyt onnistui. Mentiin siitä sitten maaliin suoraan. Tajusin vasta jälkeenpäin, että kaippa 2-luokassa olis voinu ihan hyvin harjoituksen vuoksi silti mennä koko radan. Noh, myöhäistä se sitten enää oli.

Jipsin kanssa kolme starttia ja kolme onnistunutta lähtöä (ei siis varastelua lähdössä) ja kahdella radalla hyvät kontaktit! JESS!! :) Ekalla radalla hiuksen hieno kielto, oi miksi en voinut törkkästä sinne takaakierton taas huolella... :D Keskimmäisellä radalla tuli jokunen kielto ja vikalla radalla keppivirhe niinikään Jipsille... voi huoh! On se niin pienestä kiinni! ;) Mutta positiivinen fiilis jäi kuitenkin noista lähdöistä ja onnistuneista kontakteista. Siistiä! Ei muuta, kun uusia kisailmoja laittamaan...

Sunnuntaina pääsin äitienpäivän kunniaksi omatoimitreenailemaan kaikkien kanssa.. Kaikkien kanssa vähän jotakin. Masi ainoastaan tokoili (pätevästi tokoilikin), Jipsi ja Jokru teki taas normaaliin tyyliin vähän molempia. No okei, Jokken kanssa pääpaino oli kuitenkin aksassa.. teki se jokunen sivulletulon ja yhden kapulan pidon, niin että sain taas pojun oikeasti nostamaan leukaansa kapula suussa. :D Halusin kokeilla uudelleen Jokrun kisaradalla olleen alun ja rakentelin pienen radan pätkän. Eipä ollut ongelmaa vastaavassa kohdassa. Pääpaino treenissä oli kepeissä, jotka Jokke haki melkein "mistä vaan" ja pujottelin ihan miten vaan, vaikka koitin häiriköidä. Oikein voimakas rytmin muutos mun liikkeessä on ainut, jolla saan Jokken lopettamaan pujottelun.. :D vedättäminen saa ilman valtavan vauhdin aikaiseksi ja taakse jääminen vain inasen hidastaa vauhtia (tai siis vauhti ei kiihdy niin kovaksi kun edellä). Kyllä ne Jokrun kepit alkaa olemaan oikein hienolla mallilla. Treenin puutetta on nyt vaan erilaisissa esteissä! :)

Jipsin kanssakin treenailtiin jokunen keppien hakeminen kauempaa lähettäen ja hieman häiriöitä kepeillä. Tokojuttujakin myös Jipsin kanssa, kapulan hakua, seuraamista sen kanssa, törpön kiertoa ja vähän seuraamista. Masin kanssa sivulletuloja, myös kapulan kanssa. ;) Masin kapulan pito on oikeasti jo todella hyvä. Pitäis ilmota se kokeeseen ehdottomasti! :)

Kaikenkaikkiaan taas aivan loistavat omatoimitreenit! Jokainen koirulainen oli pätevä oma itsensä! Iso sydän jokaiselle! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti