maanantai 14. marraskuuta 2016

Temppuja ja tokoa

Aksa onkin ollut vaihteeksi tauolla kaikkien kanssa.. Jipsin kanssa oon ottanut edelleen hieman rauhassa sen hengitystieoirehdinna takia, vaikka nyt se vihdoin alkaa olemaankin parempi. Jokru on joutunut ottamaan hieman rauhassa, kun bongasin sen etutassun anturan kupeesta pienen vekin. Se oli sen yhden metsäreissun tulos, missä poju viipotti menemään kun aropupu! :D Ollaan käyty siis reilu viikko ihan vaan remmilenkeillä ja reenailtu temppuja sisätiloissa taas pitkästä aikaa. :) Mutta tällä kertaa on tehty Jokrun kanssa ahkerasti läksyjä Riitan kurssille.. ;)

Viime perjantaina pääsin pitkästä aikaa hallille oikein koirien kanssa (eikä siis vaan raksajuttuihin liittyen) ajatuksella kokeilla hieman rauhassa tokoa. :) Ja jee, molempien tassut kestää!! Jonka seurauksena käytiin tokoilemassa viikonloppuna jokaisena päivänä plus remmimetsäilyt päälle. Olipa aika siistiä! Jipsin pääsi myös jokaisella reissulla tekemään pikkupikkupätkät aksaa ja jee, ei "kohtauksia" laisinkaan. Joten kai sekin alkais olemaan taas terveiden kirjoissa. ;)

Itse treeneistä... pojilla voisi kai sanoa pääpainon olleen ruudussa (taas ja aina vaan). Paljon ehdittiin kyllä muitakin juttuja tekemään. Vaihtelevasti sujuu ruudut kummallakin.. Masilla se on aina vaan haaste se bongaaminen (kai!). Jos ruudun takana on lelu tai otettaan kilpajuoksu, niin hyvin löytyy ruutu ja vauhdilla.. ilman näitä vauhti on vaihteleva ja selvästi etsii silmillään lelua. Usein eka toisto ilman lelua on vielä ok. On nyt tehty paljon just tätä vaihtelua, ensin lelu on ruudun takana, sitten ei ja sitten taas on jne.... Toisaalti Masin kanssa pitää tehdä paljon lisää myös ihan luopumista tämmösissä tilanteissa. Sillähän meinais ilman takapalkkaa tulla myös aavistus kaarrosta ruutuun (törpön kierron tyylisesti) ja menimpä kokeilemaan sille samaa, kun käytän Jokrulla jonkun verran, eli jätän lelun ns häiriöksi ruutuun mennessä vasemmalle puolelle. Noh, Masille olikin suurin haaste olla nappaamatta lelua mukaan. :D Leluista luopumista.....

Jokrun kanssa enimmäkseen hyviä toistoja ruudussa. Jokunen vasemmalta kaarto sillä meinasi tulla, jos ensin kokeilin ilman lelua ruudun vasemmalla etupuolella. Pidin sitten suosiolla lelua maassa, jospa se oikea linja sieltä vahvistuisi... Hyvin nyt ainakin juoksee ruutuun asti. Aina välillä, kun testasin ottaa lelun pois juoksulinjalta, niin hyvin meni suorana ruutuun asti. Ehkä se siitä. :) Kaikki muu tuntuu sujuvan oikein hienosti... (ja siis sujuuhan se ruutukin oikeesti ihan hienosti, ei vaan haluais yhtään vahvistaa sitä kaartoa ja siksi tulee aina jokunen toisto "hinkattua") Kakejen istumaan nousukin paranee kummasti vaan. :) Onhan sitä aina silloin tällöin jumppailtu. :) Täytyy muistaa aina aika ajoin ottaa matkaa ja ylipäänsä vaihdella etäisyyttä. Hyvin pompahtaa jo ylös! Useimmiten ainakin.

Hyppyä testasin umpiesteellä, upea loikka. Noudossa ei mitään, kun vaan saan heitettyä kapulan riittävän kauas. ;) Luoksari on hyvä (kun aloin muistaa jättää koiran maahan avo-luokan tyyliin), kierto on hyvä, jäävissä on niin hyvä erottelu, kun vaan mitä itse muistan vaihdella käskyjä. ;) Toki liikkeestä seisomista pitäis ehkä vahvistaa reippaammin vielä ja tehdä ylipäänsä liikkeenä. Ylipäänsä liikkeinä koitan muistaa melkein aina, että päätän yhden "liikkeen" sosiaalisesti palkaten ja sitten aloitan seuraavaa, josta lelupalkka. Muistin jopa tehdä yhden(!) kerran niinkin, että tein ikäänkuin kaksi liikettä ja vasta kolmannen alusta palkka. En jotenkaan vaan näe, että niissä olisi mitään ongelmaa koiralla. Alkutreenistä Jokrulla nykyään meinaa keulia siinä suhteessa, kun tehdään seuraamista niin koira tykkäis leikkia pupua ja loikkii. :D Yleensä oon vaan ottanut hieman pidempiä pätkiä seuraamista ja juoskemista.. pienellä huomauttamisella toki myös vähentää loikkimista mut toisaalti ennemmin oon antanu koiran itse hoksata, mistä palkka sitte tulee.. yleensä se loikkiminen on sit jääny siihen.

Ja apua, sitten muistin taas, mitä en muistanu reenata.. eli jäävistä sitä, että kierrän koiran takaa. Hitto! Jokusen kerran oon muistanu treenailla sitä pihalla (joo, ollaan otettu jokusia kertoja takapihatokoakin nyt.. ;) Pitäis muistaa vaan vahvistaa hallillakin näitä. Höh! No, ens kerralla sit. Aina jotain jää tekemättä, vaikka tuntuu että paljon treenataankin eri juttuja. Ja vaikka tehdään kaikkea vaan korkeintaan pari toistoa, niin asioita tulee tehtyä ehkä ahneusissaan liikaa silti.

Jipsin kanssa ihan superit minimaaliset aksapätkät! Hitsi, kun ehtis vielä kisaamaan sen kanssa.. toisaalti ei tiedä, uskaltaako ilmota sitä mihinkään kun sitten kuitenkin taas kosahtaa joku asia.. argg!! Ärsyttävää! Mut toisaalti, jos ei ilmoa, ni sitte ei pääse ainakaan kisaamaan. Onneks tällä viikolla päästään Janitan treeneihin kuitenkin. Ja niin sormet ja varpaat ristissä, että kumpainenkin mun aksakoirista on vielä torstaina kunnossa! ;)

Ainiin ja niitä temppujakin meidän mainitsin tehneen.... :D viime viikolla temppuiltiin sisällä jokaisena päivänä. Milloin oli koiria laatikoissa ja milloin mitäkin tavaroita. Opeteltiin myös läpyn antoa. Jokrun kanssa tuli tehtyä myös jonkun verran perusasentotreeniä ja hieman pompahtelua istumiseen nousemiseen maasta. Hyvin toi temppuilukin tuntuu koiria väsyttävän, kun ei olla aikoihin kunnolla ativoiduttu sillä saralla. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti