perjantai 2. kesäkuuta 2017

Tokotreenejä

Tää viikko onkin ollut vaihteeksi tokopainotteinen ja hyvä niin. Vaihtelu virkistää! :) Tiistaina jatkui Piian treenit hallilla ja nyt tehtiin jo perinteinen kehääntulo sekä sosiaalista palkkausta ilman omaa ääntä ja äänen tilalle oli kosketus. Olipa muuten vaikeeta! Ennen varsinaista omaa vuoroa ehdin käydä hieman  kävelemässä kentän vieressä ja ottaa kertaalleen kehään "lähestymisen", jonka ansiosta varsinaisella vuorolla meidän kehäänmeno onnistui hienosti. Mä olin aika varma, et Jokru ei oikein tykkää kosketuksesta, kun kokeissa se on ainakin nostanut sen virettä aika huimasti. Olin kuitenkin aika väärässä! Ihan ekana Jokru oli ehkä aavistuksen, et mitä sä nyt lääpit mua ja käänsi katseen pois. Käänsi kuitenkin heti takaisin. :) Seuraavalla kerralla ei ollut enää yhtään edes tuota vertaa ihmeissään. Eli selkeesti tää on vain meille ennestään vieraampi juttu. Vaikeeta sen sijaan oli mulle pitää suuni kiinni. :D Palkkasanan toki sai sanoa, mutta ei muuta... vähän väliä Piia joutui mulle huikkaamaan, et suu kiinni. Lopuksi otettiin vielä yhteiskierros, jossa harjoiteltiin sellaista ikäänkuin taukokäytöstä, jos koetilanteessa tulee hetki kun joutuu odottamaan. Eli vähän niinkun laturia, jota joskus pentuna Jirkan treeneissä. Koira saa olla esim oikealla puolella tai jalkojen välissä istumassa (mielellään ei vasemmalla perusasennossa) ja kuinka siitä sitten yhdessä lähdetään niin, että koira tunnistaa eron jotta nyt lähdetään töihin. Merkki voi olla toki mikä vaan, esim syväänhengitys ja siitä täyskäännös taaksepäin tai jotain. Mitä vaan, millä haluaa koiralle merkata että nyt alkaa työt. Hienosti Jokru alkoi tähänkin vastaamaan.

Eilen käväisin kertaalleen tuossa lähikentällä treenaamassa muutamat kehäänmenot ja muutaman setin 2-3 liikettä. Näköjään heti meinaa iskeä itselle ahneus treenata samalla kaikenlaista. ;) Maltti on valttia, pitäis aina muistaa. :) Mut mikä hienointa, vaikka menin aavistuksen jo ruuhka-aikaan, niin mä luotin koiraani ja pidin sen koko treenisession vapaana. :) Iso askel mulle! Kertaalleen yksi valkoinen fifi hiippaili siinä puistossa ja kerran Jokru tais sitä vilkasta, kun mä ehkä vilkuilin sitä fifiä. ;) Mut tosi hyvät kehäänmenot joka kerta. Jokru oli ihan alus alkaen oikein hyvin kartalla, et nyt tultiin treenaamaan. Se tarjos ihan sairaan perusasentoa ja piti kontaktin jne. On se vaan super-poika! <3

Äsken kävästiin lenkin jälkeen vain tuossa omalla pihalla pitkästä aikaa muistuttamassa tempuista, joita Riitan kurssilla opeteltiin. Himskatti! Jokru muistaa/osaa heti kerrasta nostaa saman puolen jalat seinää vasten. Ennenhän käytin apuna mm lumikolaa :D mut koska kola oli jo varastossa, niin kokeilin suoraan seinää vasten ja niin vai sujui. :) Samoin erikseen etutassujen nostot mun käsivarsille ja erikseen takajalkojen nostot mun jaloille. Hiphei! Toki joku vois nimetäkin nuo temput, mut sama kai se on jos nää mun vihjeetkin toimii näin hyvin. :D on toi vaan aika epeli! Tehtiin me lisäksi ihan inasen kakejen vaihtoja, lähinnä seisomaan nousua ja peruuttelua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti