Sivut

keskiviikko 29. elokuuta 2012

Masbarduun aksa

Vitsit, että aksailu ON kivaa!! :D varsinkin tämmösten koirien kanssa...

Eilen siis vuorossa Masmiehen treenit Jarin johdolla ja olihan todelliset hyvänmielen treenit! Masi oli pätevä pikkukoira, samoin kun Jips, joka pääsi ihan hitusen näyttämään mallia. Kuin tilauksesta sain treenata takaaleikkausta ja joo-o, kyllähän se sekin sujuu, kunhan ohjaaja muistaa ohjata oikein ja huolella. ;)

Treenissä oli 11 esteen rata, jossa mm pakkovalssia, takaaleikkausta, niistoa sekä vaihtoehtoisesti tähän twisti. Koira kahden esteen taakse, kolmannelle hypylle pakkovalssi (huolella ja Masin kanssa ei vaan voi ennakoida kovin paljoa!) ja putkeen. Putken jälkeen koira piti "törkkästä" seuraavalle hypylle vähän niinkun takaakiertoon, hyppy ja seuraavalle hypylle takaaleikkaus. Huomasi kyllä, ettei Masmusin kanssa tätä ole vaan tehty ja se meinasi aina vaan kiepsahtaa "väärään" suuntaan! Mun pitää opetella oikea ohjaus, pieni jarrutus ennen hyppyä ja koiraa ei suinkaan heitetä esteen yli, vaan varsinkin jos hypyn jälkeen on tarkoitus jatkaa tiukasti, niin näytetään vaan ponnistuspaikka ja omalla liikkeellä osoitetaan hypyn jälkeinen siirtyminen ja riittävän AJOISSA (ennen kun se koira on ponnistanut!!). Seuraava hyppy suoraan ja ysille takaakierto, kympille tehtiin ekana "kierto"+niisto. Mun pitää oikeesti olla niiston kanssa tarkkana, näyttämässä riittävän ajoissa, jotta koira oikeesti kääntyy tiukasti. Tässäkin vaan näytetään ensin ponnistuspaikka ja sitten jo toinen käsi niistoon. JA riittävän ajoissa liikkeelle. Tääkin rupesi sujumaan ihan kivasti, mutta kokeiltiin silti myös twistiä, mikä sopi meille ensiyrittämällä jo paremmin. Masi kiersi esteen toisen siivekkeen ihan nuolien. ;) Ajallisesti edellä mainitut ohjaukset vaikutti meidän kohdalla yhtä nopeilta ja tässä kyseisessä paikassa.

Läksyksi meille tuli ennen kaikkea tota takaaleikkausta ensin ihan vaan yhdellä hypyllä ja sitte muutamalla hypyllä, kuten treenissä. Lisäläksyjä tuli myös periaatteessa kaikista ohjauksista, mitä ollaan tehty. Ihan jo pakkovalssista lähtien niin, että oikeesti palkkaan koiraa oikeasta paikasta, jotta ohjaus vahvistuu entisestään koiralle. Masi periaatteessa osaa joo, mutta tukeutuu mun liikkeeseen paljon, eli näitä on vaan vahvistettava. No kappas! :D ei vaan ite tajua, jos ei kukaan sano...

Treenin lopuksi päästiin tosiaan Jippiksen kanssa tekemään kertaalleen sama pätkä ja vitsit, kun se on ihana! Se on kuin ajatus! Mutta hyvä loppupäätelmä treenistä, kun sai tehdä saman pätkän molempien kanssa.. mun koirulaiset on kyllä mun onneks hyvin samantyyppisiä ohjauksessa (kunhan Masin kanssa vaan entisestään vahvistetaan kaikkea), KUNHAN mun oma asenne ohjatessa on kunnossa! Mun tarvii mennä JA tehdä, eikä arpoa ja ihmetellä, et meniskö koira. Kun mä ite etenen rohkeasti, päättäväisesti ja suunnitelmallisesti, niin mikä tahansa juttu onnistuu! Että mitä tästä voimme oppia.. ;) mulla pitäis aina olla treeneissäkin ns kisatilanne, niin on riittävä tsemppi päällä.


Iltapäivällä, ennen treenejä, käytiin metsäilemässä kahteenkin kertaan. Ekalla reissulla Iidesjärven rannalla löydettiin ihan tuliterät pitkospuut. Koirat löysi myös hiirulaisen, pienen poloisen, joka ei kauaa säilyny hengissä. Jips teki taas likaiset työt ja sen jälkeen Masi kanteli saalista ylpeänä! Vitsit, mikä parivaljakko! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti