Sivut

perjantai 10. elokuuta 2012

Viimeistelytreeniä ja kanttarelleja

Käytiin eilen ottamassa oikeen viimeistelytreeniä sunnuntain karkeloita varten! Ihan superhienosti muuten, MUTTA ihan ensimmäinen puomi alastulokontakti.. se vaan kestää. Sama kun aluevalkussakin. Nyt tosin siihen odotteluun ei mennyt, kun about joku 10 sekunttia, mut kuitenkin. Ehdoton tavoite siis sunnuntaiaamulle ettiä heti joku, mikä tahansa, kontaktieste ja suorittaa se kerran. ;)

Tein semmosen pienen "rallatteluradan", jossa oli noin suorakaiteen muodossa kaikki kontaktit ja joka välissä hyppy tai pari. Puomin ja A:n kontaktit on niin hienot, tai oli ainakin eilen! ;) Keinun pysäytys vaatii pienen avustuksen himmauksen merkeissä, kun en oo sitä vaan tehny kauaa. Mutta sitä siis vahvistetaan kovasti jatkossa! Pari lyhyttä sessiota tätä lenkkiä hieman erilaisin variaatioin.

Masin kanssa väleissä kahdesti keppitreeniä. Nyt tein ihan suosiolla niin, että kaksi porttia on aavistuksen vinossa ja siitä kaikkia mahdollisia sisäänmenokulmia. Toi on vaan ihan hemmetin rankkaa koiralle!! Masista huomaa TOSI helposti, kuin se tossa väsähtää ja sitte meneminen on vähän semmosta puolivaloilla tekemistä. Hienosti se suorittaa, eikä virheitä tuu. Sikäli varmaan tarviskin koittaa kovasti vaikeuttaa treeniä.

Lopuksi oli ihan pakko kokeilla vähän edellisessä Masin treenissä tehtyjä valssiharkkoja niin Jipsin kun Masinkin kanssa. Kaksi hyppyä vastakkain ja siitä valsseilla koiria hypyille. Jipsin ekat hypyt oli semmoset raapasut, vaikka omasta mielestäni (huom!) tein valssit yhtä täsmällisesti kun ohjatussakin treenissä Masille eikä oma liike valunu, niin kuin ennen. Ensin Jipun kurvi kiersi esteen varmaan lähes puolen metrin päästä estettä. Noh, sitten kun saatiin muutama tehtyä ja oikein korostin omaa liikettä; ponnistuspaikan näyttöä, josta oma ponnistus takaisin päin, ja varsinkin kun Jipsille sai alkaa ennakoimaan jo todella reilusti, niin johan pieneni kaarrokset. Parin kokeilun jälkeen Jippusenkin linja kulki ihan estettä nuolien. :D Jee!

Masin kanssa toi oli edelleen vaan niin hieno! :) Ja senkin kanssa kokeilin jo ennakoinnin rajaa.. yllättävänkin hienosti Masmus haki hypyn vaikka ite rupesin jo "karkaamaan" takaisin päin. Loppuun vielä parit toistot jaakotusta molemmilta puolilta, molemmat koirulaiset hienosti! Tunnin treenailujen jälkeen suunnattiin kohti ulkoilumaastoja, jossa oli tarkoitus heittää semmonen hyvä tunnin ulkoilu. Ja mitä vielä... oon jo muutamallakin retkellä katellu sellai sivusilmällä, josko onnistuisin bongaamaan kanttarelleja. Ikinä en oo niitä poiminu, saati sitten valmistanut, mutta kerta se olis ensimmäinenkin. Pitkään siellä vaelleltiinkin löytämättä muuta, kun mustikoita.. Masi on muuten ihan uskomaton mustikoiden syöjä! :D

Mutta sitten.. hoksasin maassa jotain keltaista! Mitä noi on.. onks noi nyt niitä. Ei muuta, kun äidille(!) kuvaviestiä, onko nää kanttarelleja.. ;) ja mun käskettiin poimia! :D siitä pieneltä alueelta löysinkin lautasellisen, joista osa oli oikein isojakin. Tähän asti kaikki menikin taas hyvin.. olin suurinpiirtein kartalla, missä kuljetaan. Tosta ekasta sienien bongauspaikasta päätin sitten fiksusti lähteä "oikaisemaan" ja samalla vähän vaan vilkuilla, josko löytyisi lisää. Tää meidän oikaisu kesti sitten hetken.. ;) kaikenkaikkiaan tää meidän metsäsamoilu kesti reilun 2,5h.

Voin sanoa, että taas tänäkin aamuna koirulaiset huokaisi, kun lähdin töihin... :D voi raukkoja!

1 kommentti:

  1. Jos se eka puomin suoritus meinaa kestää, niin voisi miettiä, että tekis niin, että ei jää siihen odottelemaan, että koira hipsuttelee alas vaan nostat sen sieltä pois ja koko este uudelleen. Tarkkailepa myös itseäsi ootko siinä tilanteessa "normaalista" tilanteesta poikkeava eli jännittääkö sua se tekeekö koiran sen ekan kontaktin vai ei ja painostatko sillä koiraa? Rennosti vaan ja sillä asenteella, ettei ole epäilystäkään siitä mitä kontaktilla tapahtuu. Tsemppi treeneihin ja karkeloihin!

    VastaaPoista