Sivut

sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Tokoilemassa.. me?! Kyllä! :)

Jeps, me käytiin tokoilemassa oikein suunnitellusti seuran hallilla. :) Ja joo, sujui jopa oikein kivasti... Sain yhdistettyä tokotreeniin kivasti häkissä odottelun. Kun kerran kotonakin aina treenaillaan niin, että toinen odottaa vieressä, niin miksen vihdoin alkais treenata tätä hallillakin. Tokosessioissa vuoroaan odottava otus olikin oikein nätisti häkissä luukku auki, mitä nyt muutamia kertoja sieltä hiippailtiinkin ulos. :)


Mitä kaikkea tokoiltiinkaan. Seuraamisen käännöksiä molempien kanssa, Jipsin kanssa vähän myös askelsiirtymiä (nää sujui oikein kivasti!). Jipsin kanssa otettiin luoksetulon stoppeja (pari maahanmenoa ja pari seisomista) törpön kiertämisestä, molemmille luoksetuloja lyhyeltä matkalta (ts sivulletuloja) ja kakeja.. Jipsille seiso-maahan-vaihdoilla ja Masille istu-maahan. Masin kanssa kokeilin myös luoksetulon stoppeja (näitähän ei tosiaan koskaan ollakaan ees tehty.... hups!) seisomisella, missä meinasi tulla itselle lievää turhaumaa. Mä en muistanutkaan viime kerroista, et Masilla on toi seisominen vähän kateissa.. höh! Onneksi sain jätettyä tän aika vähälle, kun eivät sujuneet, ja päätin ottaa sen Masille ohjelmaan naksuttelutreenissä. Muistin pitkästä aikaa kokeilla myös hyppyestettä molempien kanssa. Jips teki hienosti, mutta selkeesti on oireita pieneen ennakointiin paluuhypyn kanssa. Masi teki myös hienosti ja tässä ei oo juurikaan ongelmia seiso-asennossa, joskin otus meinaa herkästi kääntyä mukana, kun kierrän itse estettä.


Aika kivasti saatiin siis tokoiltuakin sekä treenattua odottamista häkissä. :) En silti malttanut olla ottamatta "vähän" kontakteja (puomia ja keinua) ja "vähän" keppejä... ja "vähän" paria hyppyä. :D Mut tää oli niin palkka itsellekin! ;) Tässä kohta piti odottavan koiran oloa helpottaa ja pistää häkin ovi kiinni. :D mutta ihan kuten olin arvellutkin, toi vieressä katsominen on kyllä mitä mainioin keino nostaa otuksien vire ylös.. Ihan niinkun nextarilla sain todeta Jipsistä, mun tarvitsee päästä treenaamaan sen kanssa niin, että vire olis edes sinne päin kuin kisoissa.... Mä en noissa meidän normaali treenitilanteissa saa sitä tekemään esim kontakteilla virheitä, mitä sit taas kisoissa tulee. Joten mun tarvii saada Jipsin vire ylemmäs treenatessa... :) ihan sama homma pätee kyllä Masiinkin! Sehän on ollut kisoissa kontaktiesteillä aika mahdoton, joten myös sen virettä tarvii treenatessa saada lähemmäs kisatilannetta, jotta saa oikeesti treenattua kontakteja oikeassa mielentilassa. Selkeesti tänään treenatessa Masin vire olikin normaalia korkeampi, mikä ilmeni kepeilläkin lievänä malttamattomuutena. :) Toisaalti, nyt mun tarvii muistaa olla itse johdonmukainen sen suhteen, mitä kontakteilla vaadin ja odotan tehdyksi. Summa summarum, entistä enemmän keskittymistä treeneihin. :)


Kepeillä kokeiltiin vähän vaikka mitä... takanaleikkauksia ja persjättöjä, sylkkärillä ja poispäinkäännöksellä. Kaikki tuntui sujuvan molemmille! :) Masilla tuli ainoastaan lieviä malttamattomuusongelmia, jos oikein vedätin. Jipsi tuntui oikeesti ihan käsittämättömän hyvältä! :) Puomilta tehtiin kauemmas lähetyksiä hypylle ja Jips tuntui hakevan hypyn ihan mistä vaan, kun vähän törkkäsin. ;) Saksalaistakin muistin tehdä... eipä siinäkään ongelmia.


Täytyy jatkossakin ottaa kontaktiesteitä noin, että toinen odottaa vieressä, niin molempien otuksien vireet nousee hienosti. :) Ylipäänsä tein aika monetkin toistot palkkaamatta itse kontaktilla, vaan jatkettiin matkaa parin esteen verran. Toki aina välillä kävin myös palkkaamassa ihan kontaktillekin. Meidän tarvitsee kuitenkin tuoda treeneihin enemmän kisameininkiä ja nopeampia vapautuksia. :)


Oikein kiva fiilis jäi ja nyt koiratkin makaa soffalla tyytyväisinä ja väsyneinä. :) Tästä on hyvä jatkaa ja nyt voi käydä laittamassa parit kisailmotkin taas menemään...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti