keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

A-luokan treenejä

Ei meillä tunnu olevan muita, kun näitä A-luokan treenejä! Parempi näin!! :)

Aloitetaan uusimmasta... tänään aamulla käytiin taas kepittelemässä ja testailemassa puomia. Hyvään väliin tai ei, mutta otin nyt SDP:lle sellaisen kk-avaimen, jolla saa käydä treenaamassa niin paljon kun jaksaa. Kerran ehdittiin jo vuokrata puolituntinen tuolta, mutta reilulla neljän kerran hinnalla sain nyt ton kk-avaimen, joten olihan se ihan kannattava. Täytyy käydä nyt ainakin alkuun ahkerasti, kun vielä hyvin joutaa. ;) Eipähän mun juoksemisesta mitään tule, mutta saadaan ainakin Jokrun kepit hyvälle mallilla (ts sitähän ne on jo nyt!), kontaktiesteet samoin ja Jipsmasi saa sopivaa aktivointia pienellä treenillä. :) Kaikki voittaa siis!

Lämmiteltiin taas tavanomaisesti yhdellä hypyllä, vähän kiertoja ja pyörityksiä yms. Kepeillä Jokrun kanssa edettiin kahdessa setissä kahta vajaista kaikista ohjureista ainoastaan kahteen ohjuriin (yhdet yksittäiset sekä alussa että lopussa). Onnistuneesta suorituksesta otin aina yhden ohjurin pois ja matkalla sattui kaksi vibaa, jolloin jouduttiin uusimaan. Eli kaikkinensa todella hienosti! Puomia tehtiin jokunen toisto. Ihan ekalla Jokru taas aavistuksen arpoi ylösmenolla, mutta pysyi silti ja suoritti loppuun asti hienosti! Tän jälkeen Jokru suoritti puomin useampaan kertaan todella hyvälä vauhdilla ja huipulla kontaktilla. :D Jee! Lisäksi yhdistelin puomiin jokusta hyppyestettä ja putkea. On se vaan pätevä aksakoiran alku! Iiiso sydän!!

Valkoiset pääsi tekemään yhdet setit kumpainenkin, puomia jokusen toiston ja putkea. Pääasia testailtiin puomin kontaktia niin, että jäin reilusti taakse tai sivuun layeroiden putkea. Tollai kun jään kovasti taakse, niin varsinkin Jipsi pitäis saada menemään paremmin ihan alas asti. Ehkä sille vois kokeilla namia tai kontaktialusta sinne muistutukseksi. Voiskin ottaa sen listalle! Masi menee kohtuu hyvin ja ripeästi alas asti. Putkeen irrotuksia vois myös muistutella molemmille!

Treenin jälkeen ajeltiin käymään Miikulla, jossa oli kylässä myös Jokrun yksi sisko Chaina. Käytiin vähäsen pellolla porukalla. Valkoisetkin oli mukana, mutta joutuivat jäämään sivuun juoksutuskuvauksien ajaksi. Tällä kertaa kun ei ollut valkoisten kuvaustuokio. ;) Saatiin Miikun kanssa poseerauskuvatkin sisaruksista äipän kanssa.Eilen meillä oli Jokrun kanssa taas Piian tokokurssia, jossa treenailtiin ruutua, luoksetuloa ja asennoissa pysymistä. Noiden lisäksi päivän teemana oli tauottaminen ja oman koiran jaksaminen (siis opetella katsomaan, kuinka oma koira jaksaa treenata ja tauottaa sen mukaan). Piia laittoi jo aiemmin päivällä muistutusta mennä hyvissä ajoin treenipaikalle kävelemään paikkaa ympäri ja antaa koiran rauhassa päästä treenimoodiin yms. Olinkin Jokrun kanssa paikalla jo puoli tuntia ennen, mikä oli ihan loistava juttu. Käveltiin kaikessa rauhassa ja treenailtiin vähän kontaktia. Superisti Jokru alkoi myös ihan tarjoamaan itse. :) Saatiin muutenkin pidettyä sopiva hajurako muihin koiriin ja Jokru (sekä minä itse!) pysyi rauhallisena. Todellinen hyvän mielen treeni! Päästiin omilla vuoroillamme tekemään omat treenimme hyvin ja Jokru oli niin pätevä! Kyllähän se noi tokotemput osaa, kun häiriöt pysyy siedettävinä.. ;) Mutta hiljaa hyvää tulee! Se teki mun kanssa hienosti töitä yhdessä! :)

Muuten noista liikkeistä.. Ruudussa pitää muistaa ottaa matkaa ja reilusti, kun Jokru osaa. Mä en saa lähteä liikkeelle palkkaamaan ennen kun Jokru on ruudussa, muuten se jää katsomaan mua. Toisaalti sen kanssa pitäis ottaa kunnon kilpajuoksuja ruutuun (jotta saadaan vauhtia lisää). Mä voin olla lähempänä ruutua ja lähteä sieltä liikkeelle. Väleissä aina vähintään yksi toisto ilman alustaa. Luoksariinkin matkaa vaan kunnolla! Palkkaukseen mun pitää keskittyä, vaikka koitankin palkata koiran vasemmalle, niin pitää vaatia kontakti ja sitten vasta vapautus vasemmalle. Paikalla pysymisiä treenailtiin itsekseen. Nekin on varmaan oikein hyvällä mallilla... Jääviä eri asentoihin on tehny ja tehtiin eilenkin (kun kerran virtaa oli vielä treenin lopullakin) mun peruuttaessa. Hyvin Jokru myös erottelee. Sen kanssa on treenailtu nyt istumistakin jonkun verran, valkoisista oppineena. ;)

Maanantaina treenailtiin taas vähän aksaa, pientä rataa ja jotain ohjauksia. Puomia ja keinuakin vähän. Keinu meinas olla tosi jänskä, mutta saatiin siihenkin sen verran intoa että ihan kohtuullisella varmuudella Jokru sen suoritti. :) Masi teki myös vähäsen puomia ja enemmän keinua. :)

Illalla käytiin Jokrun kanssa vielä kaupunkikävelyllä Kalevassa. Bongailtiinkin monia vieraita koiria ja päästiin monen perään hyvin treenailemaan. Yhtäkään reaktiota ei tullu! :) Pallopelejäkin käytiin ihmettelemässä, mutta eipä niissäkään ole mitään ihmeellistä. Ne on vain ne toiset koirat, mitkä Jokrua toisinaan jänskättää. Mutta ihan loistava treenikävely käytiin tekemässä, rennosti ja yhdessä. :)

Olikohan viime viikonkin treeneistä jotain raportoimatta.... aksaa käytiin ainakin Tanjan kanssa treenailemassa ainakin kertaalleen. Ainakin pituutta taidettiin tehdä ja myös puomia. Lämmittelynä käytiin tekemässä taas pieni viestitreeni. :) Ja hienosti meni sekin! Tottahan toki! :)

Mahtavaa, kun aikaa ja kelejä treenailla ulkona! :) Ihana kesä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti