torstai 19. marraskuuta 2015

Koostetta osa xx

Tiistaina treenaamaan pääsin vain mä! :) Ohjelmassa oli Tanja vetämät fysiikkatreenit. Oli kyllä niin monipuoliset treenit jälleen kerran ja porukkaa oli paikalla tosi paljon. Ainiin ja ennen noita Jokru pääsi kirmailemaan Tanjan tyttöjen kanssa lenkille. Jokrun mielestä Nano on kyllä aika cool tytsy! :D Jokru on vähän epis, kun se tollai hylkää Bingiksen heti. Nanon kanssa on vaan niin siistiä juuooooossssstaaaaaa!! :D

Keskiviikkona poikkesin jälleen hallilla tokoilemassa Jokrun kanssa pienen setin. On se vaan kivaa! Ja noi setit kun malttaa pitää lyhyinä, ettei tuu väsymistä. Ei sillä, joku vois mun puheista ajatella, että meillä olis ollu jotain ongelmia motivaation säilymisen tms kanssa, mutta ei sentään. :) Pidän itse vain tärkeimpänä asiana kuitenkin nuoren koiran kanssa, että rakennetaan ennenkaikkea motivaatiota ja pidetään se tekeminen Hauskana! Vaikka Jokru selkeästi nauttiikin tekemisestä mun kanssa, niin se on silti vielä hyvin nuori poika ja ihan raakile, eikä meillä varsinkaan ole kiire mihinkään. Niin mieluummin rakennan pohjia edelleen ja aina vaan. :) Ainakin niin kauan, kun saadaan toi kapulan pito kokeen vaatimalle tasolle... ;) ja ennen kaikkea on tärkeää, että mä opin tässäkin asiassa lukemaan kunnolla tuota koiraa. Saan koiran pysymään rentona häiriöiden kasvaessa ja voidaan molemmat luottaa toisiimme ja homma pelaa silti aina vaan. :) Siinä "pieniä" tavoitteita tuleviin treeneihin..... Toki mulla on opeteltavaa ihan noiden itse temppujenkin opettamisen suhteen. Sitä varten ollaan kuitenkin nyt siellä Sarin kurssilla. :)

Eilen kävästiin myös hallilla! :) Jokru pääsi pääasiallisesti Tanjan kartturoimana treenailemaan hieman kontakteja. Jokrulla on tullu näemmä aika paljon semmosta steppailua kontakteilla, eli se paikka on hieman epäselvä. Hienosti se oikea paikka kyllä palaili mieleen, kun Tanja muistutteli. Mun tarvis nyt ahkerasti vahvistaa ensinnäkin sitä oikeaa paikkaa ja sitten toisaalti lisätä kestoa ja häiriön sietoa siihen. Erikseen toki noita.

Perjantaina oli jälleen Jipsin vuoro päästä aksaamaan Tanjan treeneihin ja aikamoiset valssitreenit olikin. Jipsin kanssa selviydyttiin kyl ihan kohtuudella noista kiemuroista. ;) Radalla sai tehdä ainoastaan valsseja ja yhteen kohtaan jonkun muun ohjauksen, eli niiston käytännössä. Ja niin tehtiinkin. Radan alkuosassa oli ns suoralla hyppyjä, joihin piti valssata jokaiseen ja ihan viimeistä lukuunottamatta ehdin noihin ihan kohtuudella. Edellytti toki, että lähdin ajoissa ja ohjasin silti huolella linjan jokaisella hypylle jne. Mutta onnistui! Loistava treeni jälleen Jippiksen kanssa!

Lauantaina Jokru pääsi vuorostaan Marian treeneihin. Tein vuorojaot tällä kertaa näin päin, kun sunnuntaille oli ohjelmassa vielä aksastartteja Jipsin kanssa Tamskin omissa kisoissa. Marian rata vaikutti paperilla ihan mahdottomalta ja livenäkin vielä aika hurjalta! :D Jokrun kanssa jätettiin suosiolla kepit väliin (niiden suorittaminen olisi vaatinut aikamoista koiran itsenäistä suorittamista, jota meillä ei ole vielä tällä hetkellä hallussa), mutta kepeille menoakin vahvistettiin niin että Maria palkkasi Jokrun kuitenkin keppien ekaan väliin. Ja kuulema putkesta tullessaan, kun käskytin kepeille niin Jokrun katse oli selvästi kääntynyt kohti keppejä. Voishan siis tuokin poika yllättää mut pujottelutaidoillaan, jos antaisin mahiksen, mutta kun ei olla edes treenetta koskaan kunnon häiriöitä saati sitten omatoimista pujottelua. ;) Eli ehkä ensin hieman treenaamme näitä erikseen. Muilta osin rata sujui kuitenkin yllättävän hyvin. Saatiin todella paljon onnistumispätkiä ja Jokru oli tapansa mukaan aika huikea poika! <3

Sunnuntaille olin ilmonnut Jipsin kolmeen starttiin Tamskin kisoihin VAIKKA Jokrulla oli tokot iltapäivällä SDP:llä. Virhe.... Kun halusin kuitenkin tokoilemaan ehdottomasti. Ehdittiin sitten Jipsin kanssa juosta vain yksi ainokainen startti. Plääh! Onneksi se oli kuitenkin kohtuullisen kiva ja onnistunut, lukuunottamatta yhtä mun möhmellyskohtaa, joka maksoi varmaan pari sekunttia. Hitto! Olin yhteen kohtaan suunnitellut valssin, VAIKKA tiesin etten ehtisi ajoissa sinne. Näin Anun suunnittelevan poispäinkäännöksen siihen kohtaan ja se olis ollu paljon parempi. Mutta nolla mikä nolla taas silti... Jipsi on vaan niin iiiiiso sydän!!

Jokrun kanssa päästiin myös tokoilemaan vielä Sarin silmien alle. :) Vitsit, että toiset on vaan taitavia näkemään koirista juttuja. Saatiin ihan mielettömän hyviä vinkkejä ruutuun. Vaikka se ei ehkä ihan just meidän akuutein juttu ees oo, mutta ompahan nyt avaimet treenata sitäkin valmiimmaksi. :) Sain myös vinkkejä seuraamiseen ja sitte ehkä tärkeimpänä Jokrun haukkumiseen. Testaillaan! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti