tiistai 4. huhtikuuta 2017

Kokeessa

Meinaan tokokokeessa Jokrun kanssa. Ja voih, niin harmittavasti Jokru valui paikkaistumisessa aivan lopuksi maahan.. :/ sniif! Tajusin siinä samalla, että eipä olla nyt sitten tätä edes oikeastaan treenattu. Hitto, kaikkeako sitä pitää ainaa treenata ennen koetta?! ;) ilmeisesti... Varsinaiset liikkeet oli sitten kyllä oikein hienosti mallillaan. Jotain hienosäätöjä vähän siellä täällä, mutta pääsääntöisesti hyvin. Seuraamisessa inasen alkoi painamaan erityisesti loppua kohden. Viimeisenä liikkeenä oli nouto, jossa ekaa kertaa Jokru hieman valui "korpiksi" mun heittäessä kapulan. Höh! Ja taas, erityisesti loppua kohden tuli jokunen haukku siellä täällä. Ja mitä mä tein palkatessani liikkeistä, ihan liian monta kertaa kehuin aivan liikaa, josta johtuen sitten haukku. Kuinka jäässä sitä itse pitääkään olla? :D onneksi jossain kohtaa tajusin muuttaa käytöstäni ja kehuin hillitysti.

Mitähän mä muistan vielä liikkeistä.. ei nää ehkä ihan oikeessa järjestyksessä ole, mutta sinne päin. Estehypyssä ei mitään ja siitä 10. Seuraaminen oli 8, aavistuksen alkoi painaa ja se peruuttaminen oli edelleen vähän mitä on. Seisominen seuraamisesta 8, muistaakseni tässä jouduin uusimaan istumiskäskyn lopuksi. Luoksetulo 8, hyvä ja vauhdikas, kuuleman inan vino pa. Ruudusta 9, aavistuksen ennakoi pysähtymistä. Istuminen seuraamisesta 8,5, kuulema edelleen hidastin omaa liikettä käskyn yhteydessä (vaikka niin yritän olla tän tekemättä). Merkin kierto 8,5, en muista mitä tässä oli. Ja sitten noudosta 7, luovutuksen yhteydessä pari haukkua. Kokonaisvaikutus 7, noista haukuista johtuen kuulema.

Mieltä lämmitti silti kovasti tuomarin kommentti iloisesta (ja nimenomaan kuulema näki, että koira tykkäsi tehdä hommia) tekemisestä. Ja kun mulla on iso ja näyttävä koira, joka on teknisesti jo taitava, niin kuulema päästään pitkälle. :) Mahtava kommentti!!  Onhan Jokru hyvännäköinen koira, en voi kieltää! ;) ja se on taitava, tekee juuri niin kun olen sille osannut kouluttaa asioita. Toi paikkis oli nyt vaan tällä kertaa tilastotappio, kai toikin piti kerran kokea. Harmi toki, et nyt kokeessa. Muuten liikkeistä, mun mielestä jälleen kerran kyllähän noissa näitä bc-vähennyksiä oli siellä täällä, kun vertasi moneen muuhun koirakkoon. ;) Mut ihan ymmärrettävää! Ja ymmärrettävää on sekin, jos pieniäkin haukahduksia tulee se jokunen, niin vaikuttaahan ne sekä liikkeisen arvosteluun että kokonaisvaikutelmaan.

Mutta hyvä fiilis silti kaikenkaikkiaan! :) On se vaan kiva kisakaveri! Ei muuta, kun seuraavaa koetta kohti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti