torstai 20. huhtikuuta 2017

Ulkoiluja ja kisoja

Pääsiäinenkin oli ja meni, me päästiin ulkoilemaan oikein urakalla ja käytiin me treenaamassakin ainakin kerran. Ihanat säätkin suosi koko pyhien ajan, niin mikäs sen parempaa. Maanantaina päästiin tokokokeeseenkin ihan viime tingan paikalle. Edellinen koe kun meni ohi mun sairastellessa. Tää olikin ihan ensimmäinen koe meille ulkona, joten sen puoleen saatiin ihan loistava koetreeni samalla. Me oltiin tällä kertaa lähtövuorossa ihan ensimmäisinä ja koska en jotenkaan noteerannut, että paikkis on tosiaan vasta viimeisenä niin meni hieman itellä pasmat sekaisin kun kuulin joutuvani heti kehään tarkastuksen jälkeen. =P noh, sain hetken leikittää koiraa ennen kehään menoa, minkä en kyllä nyt jälkeenpäin tiedä oliko yhtään fiksua vai ei. :D Jokru meinaan otti melkoiset kierrokset heti alkuunsa. Toki toi ulkokentällä olo oli outoa ylipäänsä ja liikkeet alkoivat järkässä hyppy, nouto, ruutu ja kierto... Eli alkuun heti nää kaikki vauhdikkaat muutenkin kierroksia nostamaan. Ekaa kertaa tuntui myös, et mun "yritykset" rauhoittaa koiraa toimikin täysin päin vastoin, eli nosti Jn virettä entisestään. Tuon vireen seurauksena haukkuja meinas sit tulla vähän siellä sun täällä. Meidän onneksi meillä on alkamassa juuri Karisen Piian kurssi liittyen tokoliikkeiden väleihin yms kokeen oheisasioihin, joihin tää turhauma/vireen nousu-haukkukin hyvin osuu.

Liikkeet itsessään meni silti oikein mallikkaasti. Noudossa heitin kapulan kai inasen lähellä, ei vaan lentänyt tällä kertaa heitto. Onneksi riitti kuitenkin. Toi Koirakoutsin ulkokentän hiekka on aikamoista rantahiekkaa ;) ja Jokru kun syöksyi (siis ihan oikeaoppisesti ja maltillisesti!) kapulalle, niin hiekka vaan pöllysi ja koiran naama oli ihan hiekassa. Palautuksessa se sitten syljeskeli hiekkaa kapulan ja hampaiden välistä. Ruudussa kävi joku pieni aivopieru ja Jokru meni sinne ruudun vasemmalta puolelta. Mä oletin tän automaattisesti menevän nollille, mut ei sentään. Huh! Noudossa Jokru oli myös noussut seisomaan mun vierellä, kun heitin kapulan. Seuraaminen oli melkein viimeinen liike (vai jopa ihan viimeinen) ja siin meinas tulla haukahduksia ihan liikkeenkin aikana. :/ Muuten seuraaminen oli kivempaa musta kun aiemmin hallissa, ei lainkaan liian tiivistä mut semmosta oikein sopivan oloista. Liikkeestä seisominen oli vain seiska ja tää olis ollu kiva tietää, mistä moinen vähennys. Tekeehän se Jokru pompun siinä pysähdyksessä, mut kolmen pisteen vähennys on aika paljon. Ei silti oikein selvinnyt, kun en huomannut heti kysellä.

Kyllähän mä tykkään ihan hullun paljon tuosta Jokrun asenteesta tehdä hommia, se tekee läpi kokeen hyvällä draivilla (no okei, nyt vireen nousun vuoksi äänen käyttö ei oo yhtään kivaa mut muuten..). Se tekee todella hyvät perusasennot kauttaaltaan ja muutenkin teknisesti oikein kivasti (mun mielestä). Toki toi ruudun aivopieru oli joku hassu, mutta ehkä näitäkin sit pitää sattua välillä. Pisteet siitä koiralle ehdottomasti, että ekaksi ulkokokeeksi oikein kiva fiilis. Inasen Jokrua jänskätti kun me mentiin ekana paikoilleen paikkiksessa ja viereen tuli iso musta noutajauros, joka oli aavistuksen hönelön iloinen (Jokrun mielestä siis hieman epäilyttävä). ;) Mutta hyvin pysyi ryhti istumisessa, selvästi noi viime päivien tehotreenit on auttanut. Jee!

Kokeen jälkeen Jokru sekosi täysin sukissaan, kun se hoksasi Miikun tulleen paikalle. :D Voi poikaa! Ihan paras palkka silti koiralle kokeesta ja olihan paikalla Kenokin, jonka kanssa pääs vähäsen pyörimään. =P Tuomari totesi meille kahteen kertaan (yksilöliikkeiden sekä paikkiksen jälkeen), että meidän pitäis ehdottomasti harkita pk-puolta. Tuomarin mukaan Jokrulta loppuu ns tila pienessä kehässä ja se kuumuu siksi niin paljon. Ja kehuihan hänkin Jokrua näyttäväksi ja taitavaksi. :) Jo tuntuu kivalta kuulla tuomareiden kehuvan koiraa! :) Mut pääasia ehdottomasti, et Jokru haluaa tehdä mun kanssa töitä, sillä on motivaatiota ja intoa, ja että se näkyy myös muille. Nyt Piian avustuksella saadaan aivan varmasti se äänikin hallintaan, niin ei muuta kun uusia kokeita kohti. Ainiin ja Riitalta on aika monta läksyä treenilistalla, joilla saadaan hommaa entisestään paremmalle mallille. Mahtavaa! Meillä on Jokrun kanssa loistava tulevaisuus edessä myös tokorintamalla! <3 Mä niin odotan innolla tulevaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti