Sivut

tiistai 7. tammikuuta 2014

Keppitehotreeniä

Eilen otettiin Tanjan kanssa tehotreeninä keppejä. Niin aloituksia kuin vähän häiriöitäkin puolikkailla kepeillä. Näitä PITÄÄ treenata jatkossakin! :) Näitäkin...

Keppien aloituksiin otettiin törkkäsyjä molemmilta puolilta, pakkovalssia ja jarrutusta (ihmisnuoli tyyliin). Törkkäsyä en oo ikinä oikeestaan käyttäny edes Jipsin kanssa, kun se hakee kepit niin sairaan makeesti itsenäisestikin. Tärkee näitä on silti treenailla, jotta tarpeen vaatiessa pystyy käyttämään radalla. Isoin haaste erityisesti törkkäsyissä tuntuu olevan itselle oman liikkeen ja paikan sijainti. Näissä joutuu oikeesti keskittymään omiin askelluksiin ja jalkonen paikkoihin, jotta koiran saa oikeesti fiksusti ohjattua. Jokunen kerta tulikin tehtyä ohjauksia kuivaharjoitteluna.. ;) Jipsi teki nää kaikki ohjaukset ihan superisti! Tottakai auttaa, kun otuksen kepit on niin vahvat. :) Masi herkemmin haki kepeille vääriin väleihin, jos yhtään möhmelsin edessä. Näitä pitää siis ehdottomasti treenailla!

Ekassa setissä tehtiin lisäksi ennen keppejä kahden esteen sivuirroitusta aloituksena, jossa erityisesti Masilla tuli ihan huima ahaa-elämys! Mehän ollaan nyt jokunen kerta panostettu otuksen itsenäiseen irtoamiseen esteille ja se alkaa selkeesti tuottamaan tulosta. Otuksesta näkee niin mahtavan innon, kun se on hoksannut saavansa edetä itsenäisesti! :D Näitäkin pitää ehdottomasti vahvistaa nyt entisestään. Sivuirrotuksissakin entistä tärkeämpää on huolellinen ponnistuspaikan osoitus (ei käden huitaisua sinne päin) ja askel samaan suuntaan. Hienosti toimi! :)

Toinen setti tehtiin puolikkaita keppejä häiriöllä, niin että Tanja palkkas keppien jälkeen. Erityisesti Masilla tuli tässäkin ihan huikea ahaa-elämys ja otuksen vauhti kepeillä oli hieno! :) Mä pyrin itse, huolellisen kepeille lähetyksen jälkeen, liikkumaan keppien takana tehden takanaleikkauksen. Masin kanssa ei ollut minkäänlaista vaikeutta, kun otus hoksasi palkan olevan Tanjalla. Jips sen sijaan himmas kepeillä huomattavasti, mutta suoritti ne silti. Mun pitää muistaa ollaa huolellinen sekä siinä etten blokkaan keppejä seisomalla edessä ;) että annan otukselle rauhan alottaa kepit pujoittelemalla pari väliä, jonka jälkeen vasta liikun. Ollaan tehty molempien kanssa oikeastaan ainoastaan keppejä niin, että mun oma liike on keppien suuntainen, josta johtuen esimerkiksi sivuttainen liike saati kokonaan vastakkainen liike on otuksille hyvin outo. Nyt kun enemmän asiaa miettii, niin Masin kanssa on tullut treenailtua varmaan Jipsiäkin enemmän takanaleikkauksia.. ne muutamat kerrat, kun Jipsin kanssa tätä käyttäny radalla, se on sujunut kuin itsestään. Vois ehkä muistaa treenailla Jippusenkin kanssa siis.. ;) muutenkin kun kisaradoilla.

Tulipa taas tässäkin treenissä huomattua, kuinka tärkeä appari on palkkauksissa! :) Itekseen noita keppihäiriöitä on aika paljon haastavampi treenailla, jos otuksella ei oo selkeetä fokusta eteenpäin... ;) Iso kiitos Tanja! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti