maanantai 21. maaliskuuta 2016

Aina vaan aksaa :)

Ei me näköjään enää muuta treenailla kun aksaa. :) Mut mikäs siinä, sopii kyllä.. perjantain viikkotreeneihin pääsi vuorostaan Jipsi. Rakennettiin Reetta Pirttikosken kisarata, joka oli oikein mukava pätkä! :) Jippiksen kanssa on niin siistiä mennä, kun voi vaan luottaa. :) Toisaalti, pitäis muistaa olla huolellinen kun helposti moni kaarros venyy ja paukkuu, jos en oo ihan skarppina enkä muista miettiä kunnolla koiran linjaa. Harmi, ettei tullu nauhalle..

Jipsin vuoron jälkeen treenailin hallin käytävällä hetken sekä Jokken että Masin kanssa. Tai itseasiassa naapurikenttä oli taas tyhjänä, ni hyödynnettiin myös sitä. Jokrun kanssa treenailtiin nimenomaan kentältä poistumista. Eli ensin kentällä hallitusti käsitargetin kanssa ja vielä hallitummin pois myöskin käsitargetin avulla. Kisoissakin (no okei, niissä yksissä missä ollaan käyty) ollaan nyt oikein kivasti päästy radalle asti hallitusti mutta poislähtö ei oo ollut niin hallittua kun se voisi olla. Oon radan jälkeen palkannut lelulla, mikä luonnollisesti nostaa kierroksia. Noh, ehkä aksaradan jälkeen Jokru ei edes tarvi niin nostattavaa palkkaa kun sille se aksa itsessään on jo niin palkitsevaa. :) Eli kunhan hieman treenaamme, niin sitten tarvii päästä kisoihin testaamaan... eli radalta pois, niin siitä siirrytäänkin ilman leluriekutusta käsitargetin avulla kauemmaksi kentältä. Noi ns lelukuljetuksetkin voi toimia hyvin joskus myöhemmin, ja toimii nytkin sinänsä jos muut koirat pysyy riittävän etäisyyden päässä, mutta sen nurja puoli on toki kierroksien nostaminen jo valmiiksi. Ton seurauksena toki sitten reagointiherkkyys kasvaa entisestään. Eli tällä hetkellä treenaamme myös hallitun poistumisen kentältä käsitargetin (sekä muiden vastaavien hallittujen temppujen) avustuksella.

Masin kanssa ehdittiin tekemään mainio tokosetti. Pääasiassa treenailtiin perusasentoa ja siihen tulemista pienen ja vielä pienemmän käsiavun kanssa. Sellai Masi tulee kyllä aivan loistavasti sivulle ja ihan täysin suoraksi. Kunhan mä ite vielä muistaisin, mikä käsky Masille on edes sivulletuloon... :D Toki huomiona itselle vielä, että käsiavun pitää tulla kuitenkin sellai väljästi, että koira saa ottaa pienen kaarroksen takaa. Näin se pystyy oikeesti suoristamaan itsensä. Tosi skarppeja sivulletuloja. Kokeilin välissä jonkun toiston myös ilman käsiapua, mikä oli myös paljon parempi. :) Eli jahka vahvistelen ensin tuolla käsiavulla, niin jokaisessa treenissä tarvii muistaa ottaa myös jokunen toisto ilman apuja. :) Vähän myös kaken vaihtoja ja nimenomaan siltä kantilta, että kasvatetaan asennossapysymistä pikku hiljaa. Kun viimeksi saatoin todeta, että Masilla on vain asentojen kestossa yksikertaisesti puutteita, niin sitä treenataan maltilla nyt. :)

Lauantaina mun koutsauksen jälkeen Jokru pääsi aksaamaan Tanjan tyttöjen kanssa samaiselle Reetan kisaradalle. Ekan suorituksen sain videollekin. On se Jokke vaan niin hieno aksapoika! :) Tykkään! Ekan kisanomaisen setin jälkeen hieman treenailtiin pariakin kohtaa... Renkaalle halusin kokeilla ihmisnuolen (kun Tanja teki sen niin hienosti Nanon kanssa). Tehtiin ensin jarrutus radan ekoille esteille ja sen jälkeen renkaalle. Ei oo tosiaan ennen tullut ees treenattua ihmisnuolta renkaalla. :) Toisessa setissä hieman pussia (joka saatiin aikoja sitten läksyksi Elinan treeneistä) sekä keppejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti