sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

Kooste viikon treeneistä

Jälleen samalla otsikolla, kun niin monesti ennenkin... pikakoosteena viikon kaikki treenit. :)

Tiistaina Jirkan ohituskurssia. Oltiin vaihtelun vuoksi Eteläpuistossa, siinä minigolf-radan vieressä, missä liikkui samaan aikaan paljon muitakin "taviskoiria" lenkillä. ;) Mentiin hieman myöhässä, josta johtuen ihan treenin alku meni hieman Jokken ylikierroksia laskiessa. :) Oon kyllä jo todennut kauan aiemmin, että meille sopii aika hyvin sellainen rauhallinen saapuminen treeneihin (jos siis ollaan jossain ns vieraassa paikassa), et mennään paikalle ajoissa ja käydään hieman käppäilemässä rauhassa paikkaa ympäri. Nyt ei sitä ehditty tekemään ennen varsinaista treeniä. Mutta muuten sujui kyllä oikein hyvin! Jokru (vai minä?) on hyvässä siedätys-moodissa näissä treeneissä eikä reagoinneista ole tietoakaan. Vähänhän se meinaa hepuloida Jikrasta! :D

Keskiviikkona oli vielä viimeiset Piian treenit tällä erää. Harmi, että nää oli tämmöset pikakurssit poikien kanssa. Piian opeissa vois jatkaa pidempäänkin! ;) Jokrun reeneissä oli aiheena jotain semmosta, kun jos treeneissä menee joku ns pieleen ja kuinka jatkaa sitten siitä ja saada koira taas uudelleen vireeseen. Noh, mä koen et meillä on varsinainen toko niin alkutekijöissä, et me vaan opetellaan aikalailla kaikkea. Me keskityttiin sitten enemmänkin siihen, kuinka jatkaa näitä meidän luopumisjuttuja. Masin treenissä tehtiin paikallaoloja, sekä evl:n paikkis, jossa ensin koirat on istumassa ja käsketään kaukaa maahan. No okei, ei tehty kun lyhyet istumiset ja käskettiin maahan aika läheltä. Ylipäänsä vaan testattiin, kuinka koirat toimii. Masi oli ihan super! :) Toisella kierroksella ois tehty ohjattua noutoa, mut koska meillä on niin hyvällä mallilla (vaiheessa!!) suuntien treenaaminen, niin halusin kysellä Piialta apuja Jokrun kaukoihin. :) Hyvät vinkit saatiinkin! :)

Torstaina Jokrun kanssa päästiin kunnolla aksaamaan monen viikon(!) aksatauon jälkeen, kun Tanja oli koutsaamassa meidän torstairyhmää. :) Olipas huiput treenit ja Jokke OLI Loistava! Puomi on oikeesti nopeutunut ihan valtavasti, kepit on hurjan hyvät myös ja oikeesti vauhdikkaat! :) vähän se meinais kontakteilta "valua" pitkäksi... häiriöitä siis lisää. A:lla on olis haastava häiriö, kun piti valssata ihan lähellä.. nää treeniin siis. ;) Treenin jälkeen lähdin kävelemään kaikkien kanssa ja käveltiin sitten aika reilu lenkki, kun onnistuin eksymään hallin viereiseen metsään. Ja kyllä, ilman puhelinta! :/ Käytiin Niihaman pururadalla ja ilm kohtuullisen lähellä Jyväskylän tietä. Hitto!

Perjantaina oli jälleen mahis käydä tekemässä pienet omatoimitreenit ja pakkohan mun oli päästä Jippiksen kanssa samalle radalle, kun Jokrun kanssa. :) Hyvät pätkät saatiin Jipunkin kanssa, tottahan toki! :) Kun tulis nyt vaan niitä kisoja, niin päästään...

Masin kanssa tokoiltiin taas hieman. Jokunen loistava törpön kierto ilman ääntä. Jee! :) Kapulan kanssa temppuiltiin taas jonkun verran.. vähän seuraamista, jokunen nouto. Sivulletuloja tehtiin sekä ilman kapulaa että kapulan kanssa. Kapulan kanssa varsinkin asento meinaa jäädä vajaaksi... vahvistetaan siis entisestään ilman kapulaa. Teimpä muuten sellaisen huomion, että sivu-käskyllä Masi taitaa tulla paremmin suoraksi sivulle, kun taas meidän luoksetulo käskyllä tule tuleekin enemmän vajaaksi. Hmm.... testaillaan lisää. :) Vähän myös peruuteltiin sekä kokeiltiin sitä myös sivullakin. Ei se sivulla oikein onnistu läheskään yhtä hyvin kun mun edessä. Sen sijaan juostessa onnistuu hienosti käännöksetkin. :) Jee!

Jokrun kanssakin innostuin sekä hieman aksaamaan että myös tokoilemaan. Jokuset kontaktit (A:lla valssaamista erityisesti), puomilla kunnon palkkausta, kepit kerran.. tokossa Jokrunkin kanssa temppuiltiin kapulan kanssa jonkun verran. Kokeiltiin pari ihan kokonaista noutoakin ja jummi, sehän sujuu. :) Tai siis sekin.. ;) Palkkailin pari kertaa kaukoihin liittyen maassa pysymistä niin, että olin ihan lähellä. Siitä kun pompautan koiran istumaan käsitargetin avulla, niin mun pitää olla tarkkana ja huolellinen, ettei mun käsi ole liian ylhäällä. Vain sen verran, että koira pompahtaa istumaan mutta ei niin, että etutassut nousee ilmaan. Tarkkaa touhua! ;) Hyvät noista kaukoistakin vielä tulee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti