maanantai 27. kesäkuuta 2016

Viikon treenit

Olipa ihan odotettavissa, että tän viikon ohitustreenit ei menneet ehkä niin samalla tavalla yli odotusten, kun viime viikolla.. =P vaikka toisaalti, ne meni jopa paremmin. Jokru oli jollakin tapaa aika paljonkin viime viikkoa ehkä rauhattomampi.. tai tuntui näppeihin herkemmältä. Me ehdittiin paikalle ajoissa ja käytiin kävelemässä puistoa ympäri, ei siinä sinänsä mitään ihmeellistä sattunut tms. Jirkalla oli joku kaveri mukana ja se oli Jokrulle selkeesti haastava.. ehkä asetelma oli kaikenkaikkiaan eri kun me oltiin hyvissä ajoin paikalla, jolloin Jirka käveli kohti meitä kaverinsa kanssa. Ainahan kaikki kohti kävelevät ihmiset on hieman jänskiä, varsinkin jos katsovat kohti.. Loistavasti saatiin silti itse treeni käyntiin ja siinä Jokru oli taas aivan loistavasti hereillä. Oli kyllä suorastaan mallioppilas kontaktipelissä. :) Ympärillä pyöri paljon taas tavallisia lenkkeilijöitä, jotka aina hieman sekottaa pakkaa.. Kun eivät liiku, kuten haluaisimme. ;) Mutta tosiaan, edelleen jatkui itse treeni ihan loistavasti Jn kanssa. Se on niin hyvin mukana tuossa pelissä. Kun kaikilla homma toimi niin hyvin, niin me vaihdettiin treenipaikaksi parkkipaikka puiston vieressä ja vaihdettiin hieman kuviota. Treenailtiin pareittain ja tehtiin autojen takaa ns yllätyshyökkäyksiä. Noh, eihän ne niin yllätyksiä lopulta ollut ja homma toimi edelleen aika hyvin. Jälleen lisättiin haastetta ja lisättiin keskustelua meidän taluttajien välille. Aluksi vaan pysähdyttiin ja morjesteltiin toisiamme. Tämäkin sujui vielä ihan mallikkaasti... MUTTA sitten kun aloimme juttelemaan hieman enemmänkin ja ehkäpä mun keskittyminen hieman alkoi herpaantua Jokrusta, niin sitte alkoi meidän "alamäki". ;) Olishan mun nyt pitäny toi muistaa ja hoksata, etten voi antaa Jn vaan "olla itsekseen", kun tommosessa häiriössä se ei onnistu. Eli mun moka kyllä ihan täysin! Ton pienen reagoinnin jälkeen otettiin pieni hengähdystauko. Pelattiin vähän onoffia ja sen jälkeen otettiin pieni palauttava kontaktipeli. Ne meni taas hyvin!

Keskiviikkona jatkettiin tokotreenejä Piian opastuksella ja tällä kertaa myös Masi pääsi treenaamaan. Jokrun kanssa testailtiin leluista luopumista ja hyvin J luopui, ollaanhan me näitä treenailtu. Se tapaus meinas olla haastava, kun heitin jo kaksi lelua jonka jälkeen J ei arvannut, että mulla on enää yhtään lelua taskussa. Sanoin jes lelujen heiton jälkeen ja palkkasin sosiaalisesti, J oli hitusen kiinni heitetyissä leluissa, mutta pysyi silti mun lähellä. Ja kun oikeesti luopui maassa olevista leluista, niin kaivoinkin taskusta vielä kolmannen. :) Tämmösiä eri variaatioita on hyvä jatkaa.

Masin kanssa meidän treeneissä vuorossa oli kiertonouto-hässäkkä. Jokainen koirakko sai valita itselleen haastavan osion ja meillehän se on (tai oli :) ihan vaan kierto. Mähän oon onnistunut vahvistamaan kaikille pysähtymistä ihan vaan törpön taakse. Ompa muuten ollut himskatin helppoa. ;) Se oli siis pähkinänä Masin kanssa, että saataisiin koira tajuamaan liikkeen jatkaminen. Ja nyt pari omatoimitreeniä tuon Piian treenin jälkeen voin todeta, että ongelma ratkaistu! :D eli summasummarum, se jes kannattaa ihan kaikkialla muualla paitsi silloin kun koira on juuri siellä törpön takana. ;) Kun Masille on tehty kaikenlaista tarjoamista, niin loppupelissä tuon ongelman ratkaisu oli kohtuullisen helppoa. Piia pisti mulle merkit maahan, missä kohdissa Masin tulee olla kun saan sanoa palkkasanan ja aluksi heitin namin maahan ns uudelleen kiertoon lähtö suuntaan. Käsittämätöntä kyllä, Masi oikeasti hoksasi jutun juonen. :)

Nyt juhannuksen kunniaksi ollaan päästy koirien kanssa hallille treenaamaan kaikessa rauhassa jo kahdesti. Jee! :) Kiitos murun alkaneen kesäloman! Käytiin hallilla sekä perjantaina aamusta että lauantaina illasta ja treenien sisällöt oli edelleen aika tokopainotteiset. J-kerholaisten kanssa käytiin sentään viimeisissä sessioissa palkkaamassa itsemme aksaesteiden luona ottamassa pienet täsmäiskut kepeillä ja keinulla, paria putkea ja yhtä hyppyä.

Toko-osuudessa halusin testata Jokrunkin kanssa kierrossa noita Masin kanssa saatuja vinkkejä. Veikkaan, että Jokrun kanssa tuo ongelma ei ollut oikeasti edes niin iso, kun ns korjaus tapahtui todella helposti. Ei voi muuta todeta, kun jee! Kierron lisäksi treenattiin myös ruutua sekä lelulla ruudussa että ilman. Jokrulla meinaa olla pienen pieni aivopieru ruudussa ekoilla toistoilla ilman lelua/alustaa, kun se tarjoaa oikean puoleista etutörppöä. Saapa nähdä, auttaisko tähän jo pelkästään ton kierron "korjaus". Tai sitten mun pitää vaan yksinkertaisesti vahvistaa vielä vaan lisää ihan pelkkää ruutua ensin avustettuna ja sitten ilman apua. Kapuloiden kanssa kokeiltiin vähän kaikenlaista uutta tai ainakin erilaista.. kaikkien kanssa halusin kokeilla hyppynoutoa niin, että jätin koiran esteen taakse kauemmaksi, kapulan lähemmäksi ja menin itse vastapuolelle vastaan. Hienosti kaikilla nousi kapula mukaan. Ihan ekoilla yrityksillä pojat jätti ensin nostamatta, mutta kävivät kyllä sitten hakemassa uudestaan. Toisilla yrityksillä nostivatkin kapulat mukaan. Poikien kanssa hieman kapulan kanssa seuraamista, Jokru painaa huomattavasti vähemmän jo ja Masi alkoi jätättää vähemmän, kun kaivoi cuz-pallon käteen houkuttimeksi. ;) Ylipäänsä tuntuu toimivan, kun ottaa palkan ns valmiiksi näkyville houkuttimeksi. Mutta esimerkiksi Jokru kanssa kun käytän jonkun verran leluja maassa häiriönä, niin niistähän pitää silti luopua. ;) Hienoa työtä kyllä kaikilta ja on ne innokkaita treenikamuja! :)

Kaikesta huolimatta.... on se aksa silti.. :) Ensin Jipun kanssa vähän keinua ja vähän putkista kepeille jne. Kepeille leikkauksia, persjättöjä, keinulle layerointia.... sitte täysin samat Jokrun kanssa. Voihan huh, Jokken keinu ON makee! Ja ne kepitkin kyllä.... :D vitsit, oonko joskus maininnu, että mulla on sikamakeet aksakoirat?! Mulla on.... Ihan hirmunen kisainto olis molempien kanssa! Mutta kun ei oo kisoja.. ens keskiviikkona olis ollu Tamskilla iltakisat, mutta kun on vielä ne tokot... mut ehkä me vielä päästään kisoihinkin. :) Hyväähän se tekee vähän ottaa kevyemmin, eiköhän se kisaaminenkin tunnu sit entistäkin kivemmalta, ihan niinkun aksan treenaaminenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti