maanantai 6. kesäkuuta 2016

Tokoa treenaamassa

Oishan tässä nyt voinut vielä nukkuakin, mutta noustiin sitten kiltisti taas kun Tuomas lähti töihin. :)

Eilen tosiaan käytiin hallilla (taas!!) treenaamassa ja vieläpä tokoa. Mutta treenattiinkin hyvin! :) Onneksi mulla on kolme koiraa, niin ei tuu yhtä väsytettyä ihan liikaa.. kun tälleen innostuu. :D ja kaikkien kanssa vain ja ainoastaan tokoa. Edes Jipsin kanssa en edes vilkaissut naapurikentän kontaktiesteitä. :D Jee, hyvä minä!

Jokrun kanssa pääpaino taisi olla, ainakin alkuun, perusasennossa ja seuraamisessa. Vaikkakin kun noi sujui taas niin hienosti, niin innostuin kokeilemaan vähän kaikkea muutakin.. meidän vähän kaikkea sisälsi tällä kertaa törpön kiertoa, ruutua, noutokapulan pitoa&seuraamista kapula suussa, sivulle tuloja, hyppyä ja hieman vuoron odottamista alustalla maaten. Haukkuminen ei ollut ongelma laisinkaan, koska Jokrulta ei tainnut juuri päästä pihahdustakaan koko sen hallissa olo aikana. Autossa kyllä, mutta sitä ei lasketa tässä yhteydessä. :) Mutta ei myöskään ollut ongelmaa, etteikö Jllä olis ollu virettä tokoilla. Se oli varmaan aikalailla sopivan innokas! Pääsin tekemään kaikkien meidän treenisessioiden aikana aika mielenkiintoisia huomioita! :)

Perusasennot oli pääsääntöisesti hyviä, ei todellakaan liian tiiviitä vaan aika optimeja. Jokusen kerran kaikkien kolmen setin osalta Jokru tuli sivulle taas lapa edellä mutta pääasiallisesti ilman törmäystä. Eli todellakin me edistytään tässä! Maijun huomio olikin ehkä aika osuva; miksei me oikeesti treenata enempää! :D Nyt kun Jokrun kroppa on oikeesti aika hyvin kehittynyt ja se näyttäisi hallitsevan itsensä hyvin liikkeissä, niin miksi en treenaisi enempää. Toki mä haluan edelleen pitää sessiot lyhyinä, jotta omakin keskittyminen on oikeasti 100% silloin kun tehdään, mutta tätäkin varten otetaan tauko-odottelu nyt oikeasti mukaan treeneihin. Jokru on kuitenkin työkoira, joka ei edes lannistu yrityksistä vaan tuntuu jaksavan toistoja Törpön kiertoja jokunen toisto, pari ihan vaan lelulle ja yhden kokeilin ihan perusasentoon asti. Jokrun kanssa ei ole ongelmaa törpön bongaamisessa. Sen sijaan sen kanssa joutuu ehkä miettimään enempikin hetsaamisen järkevyyttä silmien käytön kannalta. Jokrulta kun kysyy ennen lähetystä, että missä kierto, niin se meinaa jäädä kyyläämään törpölle. Eli ainakin pitää vaatia kunnon kontakti ennen lähetystä, mutta ehkä ens kerralla en edes hetsaa lainkaan. Ruutukin löytyi superisti ilman minkäänlaista banaanikaarta. Eli ne talvella tehdyt leluhäiriöt näissä lähetyksissä ehkä auttoi! :) Kapulan pitoa kokeilin nyt vain sivulla ollessa. Siinäkin Jokru meinaa aavistuksen ottaa pienen nojan muhun kapulalla. Hassua! Oon todellakin onnistunut vahvistamaan tuon! ;) Mutta kun otin puoli askelta sivulle, niin sitten noja toki jäi. Tossa koitin keskittyä itse siihen hetkeen, kun sain Jokrun aavistuksen korjaamaan päätään pystympään. Ekaa kertaa ikinä taidettiin kokeilla seuraamista kapula suussa. Tän vois lisätä treenilistalle jatkossakin... Hyppyä kokeiltiin (ehkä ekaa kertaa) ihan alo-liikkeenä. Ja tästä sainkin hyvän treeni-idean. Eli alo-liikkeenähän hypyssä nykyään kutsutaan koira sivulle esteen takaa. Näin tehdessä Jokru tuli sivulle aivan täydellisesti ilman minkäänlaista hipaisua mun jalkaan! Näin ollen keksin kokeilla sivulle tuloa niin, että jätin noutokapulan mun ja koiran väliin, jolloin Jokru joutui keskittymään luopumiseen kapulasta. Ja taas täydellinen sivulletulo! Jee! :)

Jokru pääsi myös kertaalleen kokeilemaan vuoron odottelua alustalla. Muistin kesken treenin, että ollaanhan me treenattu talvella alustalla makoilua hallissakin. Ei muuta, kun samainen alusta halliin mukaan ja Jokru siihen. Jipsi ei sen sijaan ollut kauhean innoissaan tästä katselijasta kentän laidalla. :D mutta kykeni silti touhuamaan hieman. Arvatenkin Jokru malttoi hienosti alustalla, kun tehtiin Jipsin kanssa jotain rauhallista; kakeja (joskin Jokru teki samat vaihdot alustalla), sivulle tuloja yhyeltä matkalta, kapulan pitoa.. mutta esimerkiksi hypyn suoritus sai Jokrun hiippailemaan meidän luokse. Postiivista oli taas, että Jokru malttoi aika hienosti paikoillaan ja täysin haukkumatta. Ja ne jokunen kerta, kun poju lähti hiippailemaan, niin vaikutti kun se olisi tiennyt tekevänsä väärin.

Masin kanssa myös keskityttiin törpön kiertoon ja ruutuun. Molemmat sujui aivan loistavasti! Ehkä ne meidän "ongelmat" näihin liittyen johtuikin aikalailla vain niistä agilityesteistä, joiden joukossa me joskus näitä tehtiin. :D Ruutua tehtiin jokunen toisto ja kaikki ilman alustaa. Joo, joku vois ehkä sanoa, että hieman lievemminkin sen vois häivyttää. Mutta nääkin kerrat antoi kyllä ymmärtää, että ei se Masi sitä alustaa sinne oikeasti tarvi. Poju joutuu hieman miettimään ilman alustaa ja näin ollen oikeasti hoksaa asian paremmin. Sen sijaan alustan voisi ottaa mukaan aina joskus, jolloin poju voi aivan suoraa juosta sinne tiettyyn kohtaan ruutua sen enempiä miettimättä. Ruutuun Masi menee tosi hyvällä vauhdilla ja oikeasti kaukaakin. Kiertotörppökin löytyi hienosti ihan kentän toisesta laidastakin (taitaa tosiaan olla hieman ylimittainen matka ainakin avo-luokkaan nähden). Kapula pito aivan täydellinen. Kokeiltiinkohan ihan varsinainen noutokin ekaa kertaa kunnolla niin, että annoin Masin tulla ihan sivulle asti. Hieman seuraamista kapulan kanssa. Perusasentojen suoruus oikeesti vahvistuu kerta toisensa jälkeen, kun teen niin että aina jollakin toistolla annan pienen vartaloavun ja toisinaan en. Pääasiallisesti Masi tulee sivulle aivan suoraksi. :)

Jipsin kanssa aikalailla samoja, kun Masinkin kanssa. Kiertoa, ruutua, kaukoja, hyppyä, pari noutoa ja enemmänkin ihan vaan yleisesti fiiliksen nostatusta. Kivaa oli! Empä tiedä, miksi Jipsin kanssa tulee tokoiltua vielä poikia vähemmän, vaikka Jips on todella pätevä. Toki sillä eniten tuntuu vire laskevan tekemisen myötä, joten siksi tota nostatusta ja yleistä kivan pitoa.

Kaikkien kanssa siis todella hyvät treenit ja oli Kivaa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti