Sivut

maanantai 13. toukokuuta 2013

Kisaraporttia

Lauantai meni itsellä talkoillessa oman seuran kisoissa. Tällä kertaa meillä oli kolme starttia niin 1- kuin myös 2-luokille, eikä lainkaan kolmosten startteja. Oli oikein kiva talkoopäivä auringon paisteessa ja illalla huomasikin ulkona olleensa. :)

Sunnuntaina päästiin itsekin kisailemaan, ensin Luomalan Henrin, jossa tuomariharjoittelijana Jari Suomalainen, radalla ja seuraavaksi Viitaniemen Heidin radalle. Molemmat oli aksaratoja.

Ekalta radalta meille lopulta hyl, mutta meno tuntui yleisesti ottaen todella kivalta. Kutsuin Jipsin nyt testimielessä rauhallisesta kävelystä ja se pudotti ekan riman. Sillä tulee vaan niin kauhea hoppu päästä liikkeelle. Huoh! Nelos hypylle tein ihan onnistuneen twistin, mistä tuli kiva fiilis. Kepeille meno oli kohtuullisen haastava avokulma ja teinpä vielä leikkauksenkin tähän, jotka onnistui upeesti. Jess! Keppien jälkeen jäin vähän himmailemaan, enkä oikeen ohjannutkaan ja Jips kielsi yhden hypyn ja sitte hyppäsi toisen vielä väärään suuntaan (kun en siis ohjannut, eli täysin noottia itselle!!). Tällä radalla saatiin aikaiseksi TOSI onnistunut loppusuora (mikä OLI pitkä!!). Jopa pussista eteen-käskyttämällä sain Jipsin oikeesti irtoamaan eteenpäin. Hienoa!

D-kisa 12.5.2013

Toisella radalla tavoite nro 1 oli saada eka rima pysymään ylhäällä ja aika hilkulla oli videosta päätellen. :/ voi huoh! Mun alunperin piti lähteä Jipsin kanssa tyyliin yhdessä liikkeelle, mutta sitten meniin kuitenkin ottamaan sen vastaan renkaan takaa. Kurkkasin varmuuden vuoksi jopa renkaan läpi. :D ihan niinkun yhdessä treenissä tässä joku aika sitten Hannan kanssa. Kuulin radalla mielessäni Hannan sanat, et ei mun tarvi Jipsin kanssa sieltä renkaasta kurkkia. ;) Kurkin silti ja varmistin... Puomin ja erityisesti mutkaputken jälkeen oli vuorossa kolmen hypyn syherrys, jotka olin päättänyt ohjata huolella ja niin teinkin. Loistavaa! Jopa videolta se pätkä näytti musta ihan hyvältä! Seuraavaan putkeen Jips ei meinannu irrota oikein millään ja jouduin viemään sen ihan putkelle asti. Onneks tästä ei ollu kiire eteenpäin. A:n alastulokontakti on vähän niin ja näin, kuten videolta näkyy. Pöh! Olin mielessäni kyllä vapauttavinani otuksen ripeesti ilman pysäytyksiä, mut ei tääkään ehkä tavoite ole. Ei siitä silti virhettä tullu! Kepeille maltoin olla rynnimättä ja Jips haki ne hienosti. Sitte harmittaa, etten vedättäny oikeesti ollenkaan eteenpäin, kun kyllähän se otus sen kestää. Edessä oli enää muurin ja kahden hypyn loppusuora, missä oikeesti Jipsillä loppui usko eteen-käskyyn. ;) Näitä pitää ehdottomasti treenata! Sijoitus tällä hyvän fiiliksen-nollalla oli 6/34.

E-kisa 12.5.2013

Seuraavaksi voitais Jipsin kanssa listailla taas vaihteeksi vähän treenailtavia juttuja, jotta hahmottaa mitkä on treenilistan tärkeimmät kohdat. Viikon päästä sunnuntaille oon ilmonnu meidät Lietoon kolmelle agiradalle. Siellä ehdottomasti ensimmäinen tavoite on noissa radan ekoissa hypyissä. Se täytyy ehdottomasti saada paremmalle mallille!! Muuten tietysti tavoitteena taas eilisen kaltaiset hyvän fiiliksen-radat! :)


Oikein tyytyväinen voi olla meidän etenemään! Eiköhän sitä vauhtia tule edelleenkin sitä mukaa, kun saa varmemmaksi kaikkea ;) niin ohjauksia kun omaa liikettäkin.

Illalla kävästiin vielä molempien koissujen kanssa ulkoilemassa rentoillen hetki mökkimaisemissa, josta tuloksena Masin kesän ensimmäinen punkki! :( yökk!! Nyt tarvii kiireesti nyppästä Masilta lisää karvoja, että se olis mahdollisimman silkonen kesän ajan. Iltaruualla muistin aloittaa myös vihdoin valkosipulikuurin. Ostimpa kisoisti vielä ison satsin barffi-lihojakin, kun vielä hetken aikaa on käytössä oma pakastin. Kesäkuun lopullahan meillä on edessä muutto nro 1. :) sitä ja kaikkea muuta tulevaisuuden kivaa odotellessa... :D

8 kommenttia:

  1. Moi! Katselin noita videoita ja et kyllä yhtään hötkyile lähdössä, silti pudotti. Entä jos kokeilisit vielä niin, että antaisit sen tulla ekan esteen yli ennenkuin lähdet liikkeelle?
    Entä treeneissä, huomautatko kun/jos pudottaa ?

    Ja hieno on tuo ekan radan kepeillemeno!

    VastaaPoista
  2. Jotain täytyy yrittää. Tossa toisella radallahan pysyin paikoillaan oikeesti melkeen siihen asti, et Jips oli renkaalla. Ja silti se loikka oli tommonen! Eikä meillä treeneissä oo oikeesti ikinä mitään rima-ongelmia.. ei edes ekalla hypyllä, eikä edes vaikka mentäis kunnon rataa. Taas näitä; kyllä me treeneissä osataan... ;)

    Mut tää ongelma on oikeesti muodostunu tässä kisailun aikana. Alkuun sitä ilmeni vain ensimmäisellä radalla, mut nyt näemmä jokaisella.. :( kökköä!

    VastaaPoista
  3. Joo, mutta sillä toisella radalla menit niiiin kauas, saattoi ottaa vähän siitä painetta ja tuli kiire. Eihän sitä tietenkään aina voi alkaa kikkailemaan ja ottamaan lähtöjä läheltä ja paikalla pysyen jne mutta jos nyt kisauran alussa, kun se on koiralle vielä vähän uutta ja erillaista. Eli itse ainakin yrittäisin niin, että olisin tarpeeksi lähellä ja odottaisin, että tekee ekan esteen ennenkuin lähtisin liikkeelle.

    Ja hei, hieno oli myöskin tuo loppuirtoaminen tuolla toisella radalla! Tosi hieno! Ja kyllä se siitä, kyllä nuo lähdötkin alkaa varmasti sujua. Ihan varmasti!

    VastaaPoista
  4. Joo, se ekan radan loppu onnistui hienosti! :) Olispa tokallakin radalla.. mut ku en sitte uskaltanu vedättää kepeillä yhtään, vaikka olis kyllä voinu...

    Ja joo, tarvii alkaa treeneissä kutsua lähdössä otusta tosi kaukaa ja sitte vastavuoroisesti kisoissa suosiolla lähempää. Jospa se hätä siitä pienenis ajan kanssa. Ärsyttäviä tommoset mokomat ongelmat! ;) Ihan kun ei muuten olis hommaa... :D

    VastaaPoista
  5. Sanos muuta. Kaikkea kummaa sitä tuleekin eteen, niinkuin esim että koira suorittaa kisoissa putken juosten sen päällä :)

    VastaaPoista
  6. Hahaa! Se oli kyllä jo aika legedaarinen veto Rumpalilta.. :D on noi aikamoisia otuksia! Ei tuu ainakaan tylsää meillä!

    VastaaPoista
  7. Niinun treeneissä todettua, että ei se lähdössä kauas pääsy ole mikään juttu. Mielummin rytmittää lähempää sitä menoa. Pitää vaan koittaa löytää se oikea rytmi.
    Hieno etenemä kyllä! Olen erittäin kateellinen siitä.:D

    VastaaPoista
  8. Fakta vaan on se, etten tuu ikinä pääsemään yhtä kovaa kun koira menee, joten PAKKO koittaa saada etumatkaa niissä kohdissa kun se on joten kuten mahdollista.. :D

    VastaaPoista