torstai 16. toukokuuta 2013

Masmus fyssarilla

Masilla oli taas pitkästä aikaa tsekkausaika fyssarilla. Olikin oikein hyvä juttu, meinaan sen haukkarit oli taas aikalailla juntturassa ja kireenä. No okei, me ei olla niitä venytelty, vaikka olis pitäny. Ollaanhan me muistettu sentään jumppailla säännöllisesti, mutta venyttelyt on jääny....

Näiden ns normaalijuttujen lisäksi käytiin aika paljon ja huolella läpi AINA ennen ratatreeniä ja kisoja tehtävät venyttelyt. Kaikki raajat olisi hyvä venyttää sekä eteen että taakse lyhyesti ja lisäksi rankaa sivuille, eli käytännössä pään käännöt peräpäätä kohti. Tämä pään kääntö olisi hyvä tehdä lisäksi niin, että nostaa takajalat ylemmäs.

Näistä tarvii ehdottomasti opetella itselle vaan hyvät rutiinit, niin ne tulee tehtyä AINA ennen ratatreeniä. Optimaali tilanne olisi, että noin 20minuutin nousujohteisen lämmittelyn jälkeen voisi suoraan tehdä venytykset, josta sitten mahdollisesti suoraan radalle tai korkeintaan pienen lisäkävelyn kautta. Jos koira joutuu odottamaan puolikin tuntia autossa ennen omaa suoritusta vaatii se käytännössä uuden lämmittelyn kokonaan. Tätäkin on oikeesti enemmän kun hyvä ja tärkeää ruveta miettimään vähän huolellisemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti