tiistai 17. joulukuuta 2013

Lisää hyvän mielen-treeniä

Eilen treenattiin taas! :) Mun suunnitelma oli ottaa vain kontakteja ja kenties jotkut kepit. Ja suunnitelmassa pysyin! :) Hanna oli tehnyt halliin oikein kivan oloisen radan pätkän, mutta koska mulla ei ollut edes aksakengät mukana, en uskaltanut lähteä kaatuilemaan. Masi teki huisin hienoja puomin kontakteja ja alkuun yhdet kepitkin. Toisessa setissä muutama keinun suoritus ja pari A:ta. Aivan loistavat kontaktit! :D Jess!!

Extemporee, kun Tanja kerran oli paikalla, päätettiin kokeilla myös kauan suunnitelmissa ollutta usean siivekkeen "hyppyä". Yksi meidän seurasta oli onnistunut joku aika sitten löytämään sellaisen "pehmoriman" eli oikeasti uintiin tarkoitetun pötkylän. Se ajaa tässä treenissä loistavasti riman virkaa. ;) Ideana laittaa siis useammat siivekkeet peräkkäin ja laittaa "rima" viimeisiin siivekkeisiin. Koira kutsutaan siivekkeiden välistä ja annetaan sen itse analysoida, missä sen mielestä hyppy tarvitsee suorittaa. Useimmiten koirat on oppineet katsomaan siivekeitä rimojen sijasta, jolloin esimerkiksi okserit saattavat aiheuttaa kummastuksia jne. Tällä testillä toisaalti nähdään, mitä koira katsoo mutta ennen kaikkea tämän avulla koiralle voidaan opettaa se katsomaan rimoja.

Masi aloitti testin ja sen ensimmäiset kokeilut oli jotain ihan kammottavaa!" ;) Kyllä se riman yli pääsi kummallakin yrityksellä, mutta järkyttävän kokoisella loikalla. Seuraavaksi avustettiin hieman ja mä palkkasin otusta ennen rimaa. Seuraavassa setissä mun piti ensin palkata otus siihen riman eteen, mut unohdin(!). Hemmetti mun kanssa! ;) Sen sijaan, että Masi olisi hyppinyt jotain kamalaa, se ottikin aivan täydellisen loikan täysin optimaalisti. :D ja näin kävi kahdesti! Jätettiin Masin harjoitukset siihen.

Jipsukan kanssa kokeilin tätä treeniä myös ja sen ensimmäiset yritykset oli aivan katastrofeja. ;) Otus ponnisti järkyttävän kaukaa ja ihan suoraan "riman" päälle. Todellakin onneksi meillä oli tää pötkylä (ei kyllä muuten olis kokeiltukaan) ja onneks se oli lähestulkoon maassa. Seuraavaksi tehtiin samanmoisia avustettuja yrityksiä muutama, jonka jälkeen otus teki kertaalleen hypyn loistavasti. Jipsukan kanssa tehtiin lisäksi ihan pelkkää puomin alastuloa ja onneks näin. Jostain syystä otuksen tassut ei näyttänyt pitävän oikeasti ollenkaan puomilla. Pari toistoa ihan hitaasta vauhdista rauhallisesti. Hienosti otus kuitenkin kesti, vaikka heittelin nameja häiriöksi sen eteen. Saa nähdä oikeasti, uskallanko mä treenailla Jipsukan kanssa tuolla meidän hallissa enää ollenkaan. Höh!

Päällisin puolin jäi silti mukava fiilis! Masin kontaktit on nyt muutamilla kerroilla ollu huikean hyvät, treeni todellakin kannattaa. ;) Nyt kun vaan ratatreeneissä muistan AINA maltin ja rauhallisuuden kontaktilla ja ennen kaikkea vapautuksissa. Jipsin kanssa saa nyt rauhassa keskittyä sen kehon hallinnan parantamiseen entisestään ja maltilliseen jumppailuun/touhuiluun, niin että varvas ehtii varmasti toipua kunnolla. Kevättalven treenejä täytyy mietiskellä sitten aikanaan, jos vaikka vuokrailee jonkun vuoron SDP:ltä. Tai jotain. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti