maanantai 23. joulukuuta 2013

Ratatreeniä

Sovittiin lauantaiaamulle Tanjan ja Hannan kanssa ratatreenit, joihin Tanja oli tehnyt aivan kertakaikkisen loistavan radan! Huikee!! :) Rata oli just niin haastava, kun haluankin treenailla, mutta kuitenkin sellai sopiva, et aina välillä sai joitain pätkiä onnistumaankin. Masi oli mahtava! :) Siitä on tulossa kovaa vauhtia pätevä aksakaveri Jipsin rinnalle.. ;) toki meillä on paljon treenailtavaa monellakin osa-alueella, mut ennen kaikkea Masin kontaktit on loistavat! Hemmetti! :) Mä oon onnistunut ilmeisesti jossain.

Muutamia yleispäteviä huomautuksia itselle treenistä ja meidän tilanteesta varmaan yleisesti ottaen; mun PITÄÄ liikkua, muuten en ehdi. ;) Mutta samalla pitäis keskittyä paremmin oman liikkeen rytmittämiseen, joka paikkaan ei aina ole kiire ja varsinkin ne tilanteet, joissa koiraa onkin hyvä hieman odottaa ja lähettää, pitää opetella itselle tutuiksi. Oman liikkeen ei tule koskaan pysähtyä, koska silloin koirakin oikeaoppisesti pysähtyy. Luotto Masiin alkaa kai pikku hiljaa löytyä, se on oikeasti jo hyvin pätevä aksakoira, kun sille antaa mahdollisuuden suorittaa. Tää pätee juurikin tiettyihin ohjauksiin, Masi osaa ja tietää kyllä, mitä tehdä, mun kuuluu käydä vain näyttämässä ja sitten liikkua jo alta pois. Ylipäänsä ohjauksissa pitää kuitenkin olla entistä huolellisempi omien jalkaterien suuntien kanssa samoin kun rintamasuunnan suhteen. Lauantain treenissä Masi osoitti ajoittain aivan loistavaa hyppytekniikkaa, melkeimpä se menee niin, että mitä haastavampi kohta, sitä paremmin otus kokoaa itsensä. ;) Hyppytekniikkatreenejä pitäis silti muistaa tehdä!

Jipsukan kanssa tehtiin keinun alastuloa niin, että asetin keinun ylöstulon alle penkin, jotta alastulo puolelle jäi noin 20cm paukahdusvaraa. Tähän molemmilta puolilta sivuilta loppuasentoa. Ihan superilla draivilla Jips tähän tulee, häntä heilui koko ajan ja hienoja vapautuksia. Muistin sitten ihan lopuksi vasta kokeilla keinullakin näitä tilanteita, että jään itse kontaktin taakse. Se meinasi olla haastavaa ja ehdottomasti treenin paikka.

Masin treenistä on useampikin videon pätkä, jospa ne joku päivä saisi ympättyä yhteen, niin voisin lisätä tänne. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti