tiistai 25. elokuuta 2015

Aksaa ja paimennusta

Mitäpä muutakaan, kun aksaa ja paimennusta.... :D ei kai sitä muuta tarvi paljoa ehtiäkään. Noh, aina välillä vähän metsäilyä ja muuta palauttavaa. Sunnuntaina päästiin tosiaan Jokrun kanssa jatkamaan aksailua Tanjan, Hannan ja Tonin kanssa. Vuorossa oli PM-kisojen hypärirata ihan vaatimattomasti. Mut eihän se ollu kovin paha! Jipsin kanssa olis niin tehty nollana.. ;) niin varmaan! Jostain muistui samalla mieleen, että ei olla taidettu Jokrun kanssa tehä ikinä pussia. Tää ehdottomasti nyt kokeiluun asap. Mä tein ekan setin Jokrun kanssa radan alkua. Mun pitää vaan luottaa koiraan ja lähteä ohjauksista HETI! Mulle toi heti on juuri oikea kohta, koska en kuitenkaan a uskaltais lähteä liian aikaisin tai toisaalti b ole edes ohjaamassa todnäk kovin paljon liian aikaisin. ;) Kyllä se Jokru vaan osaa ja on aika pätevä aksakoira! <3 Renkaalle sivuirrotus ja muutenkin lähetyksiä hypyille. Kun vaan ajoissa noita kerron, niin kyllä se poju lähtee ja suorittaa. :) Okseriakaan ei montaa kertaa olla tehty ja niin vaan meni radalla. Kepit tuotti hieman taas päänvaivaa. Mä kieltämättä aavistuksen pelkään myös, ettei se Jokrun selkä ole vetänyt taas kovin jumiin, kun keppivirhe on ollut nyt identtistä. Toivotaan, että virhe johtuu vaan vähästä treenistä ja liian pienistä häiriöistä.

Tokan setin sain yllytettyä Tanjan kokeilemaan (no ei ehkä kovin vaikea yllytys ollut edes! ;) Jokrua ja voi jummi, miten komeelta se näyttää. Jokru alkaa uhkaavasti näyttämään ihan oikealta aksakoiralta. Ja niin vaan meni heittämällä myös 60cm rimatkin. Tässä Tanja ja Jokrun tyylinäytettä PM-kisaradalta. :) Voi jummi! Hyvää tahtia toi Jokrunkin vauhti vaan kasvaa kerta toisensa jälkeen. Vielä mulla ehkä onkin hitusen mahista ehtiä olemaan ajoissa pojun kanssa, saa nähä miten käy kohta... Bingellä meinaan vauhtia on jo aikasta kivasti! ;)

Maanantaina pakkasin taas koirat ja lapsen autoon ja suunnattiin Sannalle lampaita moikkaamaan. :) Aloitettiin Jokrun kanssa rauhoittumisella ahtaassa karsinassa aika monen lampaan kanssa ja niin vain Jokru oli enimmäkseen aika rauhakseltaan. Toki kun saatiin lampaisiin liikettä, niin jokunen reippaahko liike myös Jokrulta tuli mutta tosiaan enimmäkseen oltiin oikein rauhassa. :) Mut koska mä olin tällä kertaa yksinään treenaamassa niin päätin antaa Sannan mennä ja tehdä Jokrun kanssa tän päivän treenin lapsosen vaatiessa pientä keinuttelua. ;) Onneksi on noin loistava koutsi, joka suostuu treenaamaan myös vieraita koiria. Jokrulle ei paljon ole ongelmaa lähteä Sannankaan matkaan. ;) Tän päivän teemana oli antaa vähän niinkun koiran näyttää, mitä se osaa. Isommassa aitauksessa jälleen. Kyllä se vaan niin on, että Jokrulle on myötäpäivään kiertäminen niin paljon helpompaa. Joskaan se ei myöskään luonnostaan niin kerää lampaita. Tässä siis päivän teemat melkeimpä. Toisaalti myös Jokrun kaarta olisi hyvä saada suurennettua tarvittaessa. Mutta toi kiertosuunnan vaihto on Jokrun kanssa treenikohde nyt varmaan sitten hetken aikaa. ;) Miten se voi olla niin toispuoleinen!? Arvatkaa vaan, onko nyt tässä viime aikoina tehty ihan kaikkea koira mun oikealla puolella ja aina vasemmalle kaartaen. :) Mutta näillä myös jatketaan. Harmi, ettei tullut kuvattua vaikka ois ollu hyvä mahis. Jäi vaan puhelin autoon enkä sitten jaksanut enää kipasta. ;) Hyvä ja ennen kaikkea rauhallisen mielialan treenisessio tällä kertaa! Loistavaa!! Hyvä J!Tänään mennään iltasella kipasemaan Masin kanssa pari starttia Tamskin kisoissa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti