maanantai 17. elokuuta 2015

Jokrun paimennusta ja vähän jotain muutakin

Viime viikon treenit olit aikalailla siinä, että Jokru kävi torstaina paimentamassa jälleen. :) No okei, kalenterin mukaan käytiin myös tiistaina poikien kanssa aksaamassa. Ja kun tarkemmin muistelee, niin niimpä taidettiin käydä ja tehtiinkin hyvät treenit lapsosen nukkuessa tyytyväisenä. :) Jokrun kanssa jokunen onnistunut toisto keppejä ja kontakteja luonnollisesti, Masin kanssa samoin. Masin keinu on vahvistunut nyt tosi kivasti ja on hyvällä mallilla! :) Rengastakin taidettiin testailla kumpaisenkin kanssa.

Illalla kävästiin metsässä lenkki kaikkien kanssa ja kun pitkän aikaan ollaan säästytty kaikilta haavereilta, niin nythän oli taas sitten joka kesäisen kynsivaurio aika. (No ei, jos mä olisin saanut päättää...) Jo autolle päin kävellessä Jips tuli ykskaks mun luokse kolmella tassulla nilkuttaen, joten en edes nähnyt tai kuullut tilannetta, jossa haaveri oli käynyt. :( hitto!

Torstaina oli tosiaan Jokrun paimennuksen vuoro jälleen. Tällä kertaa oltiin Miikun, Lauran ja Susannan kanssa. Kikka ja Keno tapasivat karvapalloja ensimmäistä kertaa ja Priimalla taisi olla jo useampi kohtaaminen taustalla. Meillä Jokrun kanssa päivän treeni alkoi hieman heikosti, kun isolta laitumelta lampaita hakiessa Jokru kolautti itsensä isoon kiveen. Jokru on ollut niin lupaavan oloinen, että kysäisin Sannalta että mitähän Jokru tekisi jos sen laskisi vapaaksi isolle laitumelle. Joo ei, se ei hakenut meillä laumaa vaan meni ja räjäytti sen. :D Mutta tulipahan kokeiltua, joten tiedetään taas lisää mitä Jokrun kanssa treenata. ;) Edelleen onneksi näyttäisi, että säästyttiin mun säikähdyksellä kiveen törmäyksestä ja pienellä pintanaarmulla. Nyt on otettu rauhassa ja parina päivänä annoin kipulääkettä, jotta lihakset pysyisivät rentoina. Koska Jokrullakin ainut ilmennyt "vaurio" näytti olevan lievä rauhallisuus päätettiin yhteistuumin jatkaa pienen hengähdystauon jälkeen. Jokru oli aiempaa paljon varovaisempi ja mä jouduin suorastaan kannustamaan sitä. Mutta hyvin saatiin tehtyä pieni pätkä niin, että sain kannustettua Jokrun kunnolla taas ja silti se oli hienosti kuulolla. :)

Torstai-iltana meillä oli ohjelmassa vielä Jokrun id-kurssia, johon otin Masin tuuraamaan. :) olikin oikein sopiva tuuraaja! :) Lämpimästä kelistä johtuen mentiin metsään tekemään jäljet, johon matkalle pudoteltiin käyttöesineitä. Tää olis kyllä ollu Jokrullekin mitä mainioin treeni, joten täytyy ehdottomasti myöhemmin tehdä sillekin. :) Masille oli siis ensimmäinen vieraan tekemä jälki metsässä ja ensimmäiset esineet jäljellä. :) Alkuun Masi lähti jäljelle todella hienosti ja ensimmäinen esine löytyi suoraan. Siinä ihmeteltiin sitten tovi, että mitäs sitten... kun sain Masin hoksaamaan, että voitaisiin jatkaa hommia, niin homma jatkuikin aika kivasti kaikkien viiden esineen verran. MUTTA Masi menikin itse jäljen hieman niin ja näin maa- vai ilmavaunulla. Vai sekä että. :) Toki Masin nenä on joka tapauksessa niin matalalla, että isompiin koiriin verrattuna sen voidaan sanoa kyllä jäljestäneen ihan kunnolla. Esineistä se tuntui silti ottamaan ilmavaunun joka kerta ja hetken nuuskuteltuaan loikki suoraan esineelle. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti