tiistai 11. elokuuta 2015

Kisaviikonloppu!

Olihan huikea kisaviikonloppu lähes vuoden tauon jälkeen.... Vaikka tuloksilla ei niin väliä olekaan, niin tällä kertaa pakko kiteyttää viikonloppu niihin. ;) Masille menolippu kolmosiin ja Jipsille ensimmäinen hyppyserti!!! :D Huikeaa siis! Masille toi serti napsahti heti ensimmäisellä radalla lauantaina ja Jipsille sunnuntain ainoalta radalta.Voisi kai jossain määrin päätellä, että mulle sopii tää nykyinen tyyli... Kun kerran olen aika kova jännittämään, mutta koska nyt keskittyminen ennen kisoja menee väkisinkin johonkin muuhun (esimerkiksi lapsoseen ;) niin lopputulos on rentoa treeninomaista menoa. Tosin nythän meillä on viimeisistä ratatreeneistä aikaa ties kuinka kauan. ;) Ilmeisesti se ei haittaa menoa!

Lauantaina meillä oli tosiaan ohjelmassa kaksi agistarttia molemmilla. Sunnuntaina agi- ja hyppystartti Masille sekä pelkkä hypäri Jipsille. Masin kanssa on vahvistettu talven aikana paljon noita meidän heikkouksia; keppejä, rengasta ja ennen kaikkea keinua. Noh, keinua radalla ei päästy kokeilemaan mutta tiedän sen olevan vahvalla mallilla. Masin kepit oli koko viikonlopun hyvällä mallilla samoin kun renkaan suoritus oli hyvä. Lauantain toisella radalla oli keinu, aivan rodun lopussa, ja mun piti omaan tyyliini päästä hätäilemään sen suorituksen kanssa. :/ Josta johtuen Masilla tuli hieman huono suoritus Takujen keinun raskaudesta johtuen (keinu ehti juuri ja juuri laskeutua ja käytännössä hieman paukahtaa takaisin, kun jo Masi jatkoi matkaa), mutta toivoa vain voi ettei siitä nyt tällä kertaa aiheutunut minkäänlaista jänskätystä. Masin kontaktit on joka tapauksessa aivan loistavat! Meidän sertirata oli muutenkin kaiketi kohtuullinen, joskaan ei aivan mutkaton (pari turhan pitkää kaarrosta mun myöhässä olleiden ohjauksien takia). Masi tuntui hyvältä, kulki loistavasti mutta jokunen kammottava nelijalkaponnistus sieltä jäi taas mieleen. Masista jäikin muistoksi jokunen kuva:Masin tulos ekalta radalta:Ja noiden muutaman suoritetun 3-luokan radan perusteella voi hyvin olettaa Masille sopivan paremmin noi kolmosten radat. Siellä ei niin paljoa ole hyppysuoria vaan enempi "kiemuroita", joissa Masi huomattavasti paremmin kokoaa itseään jonka mukaan myös hyppy on hallitumpi. :) Joten hyvinkin mahdollista on, että me vielä jatketaan kisaamista myös Masin kanssa. :)

Jipsin kanssa pyörähdettiin tosiaan lauantaina kaksi agirataa ja sunnuntaille olin varannut vain hypärin. :) Hyvin valittu! Lauantaina ekalla radalla kolmantena vai neljäntenä esteenä oli puomi, johon olin suunnitellut persjätön. KOSKA mehän ollaan talvi treenattu vain kontakteja. ;) Noh, eihän se Jips siihen pysähtynytkään. Ei sinne päinkään. :( Uusittiin puomin alastulo ja juostiin pois. Toisella radalla roiskittiin jälleen kontakteja :( ja ekalta radalta tulikin vitonen puomin alastulolta. Jokunen rimakin siellä napsahti, joista johtuen tuloksena 10vp (rimat kolisi enemmänkin matkalla). Mutta on se Jipsin kanssa aksaaminen vaan niin <3 Ei muuta voi todeta! Jipsi on kuin ajatus mulle! Toisen radan aika oli ripeähkö! ;)


Tolla ajalla olis taas kiilattu tosiaan Villen koirien väliin, JOS se vaan olisi ollut nolla. Hitto! ;) Todella positiivista on kuitenkin, että meidät ajat kyllä riittää aika pitkälle... :) Kun vaan ne kontaktit osuis kisoissakin. Ihan kun ei olis talven aikana hinkattu niitä tarpeeksi. Ja heti ensimmäinen kisastartti ja tossa tulos. Himskatti! Ei auta, kun jatkaa harjoituksia. Tai ruveta vaihtamaan juoksukontakteja sekä A:lle että puomille. ;) JA toivoa vain kisoissa osumia. :D

Sunnuntaille Jipsille oli varattu vain hypäri, joten sai huokaista kontaktien osalta. ;) (Eihän se ihan näin saisi olla...) Sunnuntain starteissa osallistujamäärät oli tuplat lauantaihin verrattuna ja mielessä hiljaa mietinkin (paljon ennen kisapäivää), että ehkä meillä ei siihen sertiin edes ole mahiksia. Mutta haetaan hyvää harjoitusta. :) Ja sitä haettiinkin:


Wohou!! :D Rata ei todellakaan ollut läheskään parasta meiltä ja siitä tuo aikakin. Olin tehnyt ohjaussuunnitelmat täysin Masille ja eihän ne tuolloin ole optimaalit Jipsille. En kuitenkaan halunnut alkaa muuttelemaan niitä Jipsille. Mulle riitti tässä kohtaa, että kisaan ensinnäkin kahdella koiralla samassa startissa JA ylipäänsä kisataan taas. Huomasin kyllä rataa tehdessä, että aika kivastihan se meni.. omat jalat nousi ihmeen hyvin. Olisko Jipsi kuitenkin ollut aavistuksen normaalia hitaampi. Rimat ei silti enää kolissut. :) Pätkä ennen muuria oli huono mun ohjauksen takia, olin väärällä puolella esteitä eikä koiran linja osunut milläänlailla muurille. :( Luulinkin, että tuosta tuli kielto. ;) Radan suorituksen jälkeen en kuullut mitään kuulutuksia (en jotenkaan rekisteröinyt koko kuuluksia kumpanakaan päivänä..... ;) korvat oli jostain syystä herkistynyt vain vauvojen olemattomille itkuille) ja lähdettiin molempien koirien kanssa reilulle jäähylenkille. Kun tulin takaisin ajattelin, että pakko mennä kurkkimaan tuloksia kuitenkin. ;) Niitä ei vielä ollut julkaistu. Siinä pyörin ja joku sanoikin, että eikös me aika nopea nolla tehty.. kun sitten vanha seurakaveri tuli taputtamaan olalle, että se oli sitten hyppyserti. :D Whaaat...... Aika siistiä! Meillä taitaakin olla nyt sitten jokainen sertirata semmosia ei niin sujuvia nollaratoja. ;) Mutta nolla mikä nolla, kaikki lasketaan. ;)

Aika huikea viikonloppu siis! Ei pöllömpi tapa palata kisoihin! :D Kuun lopulla Jokrulla tulee kisaikä täyteen. Saa nähdä, koska uskaltautuu sen kanssa aloittamaan. Intoa olis! :) Jippumasin kanssa täytyy taas ahkerasti skauttailla tulevia kisoja lähialueella. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti