tiistai 27. lokakuuta 2015

Jipsin kisat

Päätin hieman extemporee lähteä Jipsin kanssa Vantaalle kisoihin. Meille on useampikin todennut, että pitäis vaan kisata. Joo, samaa mieltä! Eikä meillä nyt oo kun se yks hypärinollakaan vasta ens vuodelle. Ja lisänä vielä, kun haluan päästä treenailemaan kisatilanteita Jokrun kanssa samalla, niin tuossahan sitä tuli kaksi kärpästä yhdellä iskulla. ;) Vantaalle siksi, että tykkään tuosta Ojangon hallista ja se lähialue siinä on huomattaavasti kivempi kun monessa muussa paikassa. Ja erityisen hyvää tuossa on se, että jos kerran kisoihin pitää lähteä ajomatkan päähän, niin mieluiten sitten tuonne motarin suuntaan. ;) Siinä syyt siis. Toissijaista meille on tällä hetkellä se, onko meillä mahiksia tuolla 0-voittoihin.... joskus voi vaikka ollakin! ;)

Ohjelmassa oli kaksi agirataa ja yksi hypäri. Eka agirata ei saanut aikaan kovia onnistumisen tunteita. Menin kaikki radat asenteella kaikki tai ei mitään, ja uskalsin lähettää Jipsiä kohtuullisen kaukaakin esteille. Koska sitten oma rytmitys ei osunut ihan nappiin, niin kolme kieltoahan sieltä sitten kerääntyi. Ihan simppeleitä omia virheitä. Mutta hyvä meininki silti!

Keskimmäinen rata oli hypäri, jolta nolla sijalla 8 jostain 40 joukosta. Jokaisella radalla oli tismalleen samanlainen kepeille vienti, jota riskillä lähdin kokeilemaan jo ensimmäisellä radalla. Se toimi meillä jokaisella, siitä pisteet Jipsille! :) Kokonaisuutena ihan kohtuullisen sujuva pläjäys ja kivalla fiilikellä juostu rata. :)

Viimeisenä toinen agirata ja ehkäpä kaikkein kivoin mentävä. Kosautettiin rata valitettavati samaan, mihin aika moni muukin.. parin suoran putken ja parin esteen jälkeen oli takaakiertohyppy, joka mentiin siis väärään suuntaan. Hittolainen! Ennen tuoa takaakiertohyppyä oli suora putki, jonka aikana menin käskyttämään Jipsiä eteen-käskyllä. Ois ollu todennäköisesti parempi olla vaan hiljaa, niin putki olis ampunut koiran suoraan esteen taakse, kun se nyt kääntyi luonnollisesti muhun päin (kun en ihan ehtinyt tuonne edelle ohjaamaan).

Kaikenkaikkiaan kisoista jäi kuitenkin todella hyvä fiilis! Jipsi teki taas tällä kertaa aivan täydelliset kontaktit! Ja tosiaan haki kepit mielettömän hienosti ymsyms! On se vaan niin murunen! <3 Lähdettiin melkein luokan viimeisinä radalle, joten rataantutustumisen jälkeen meillä oli Jokrun kanssa loistavasti aikaa treenailla omiamme. :) Saatiin Jokrun kanssa aivan loistavat treenit samalla! Olihan Jokru myös mukana lämppä ja jäähylenkilläkin. Yksi reagointi tuli, kun käppäiltiin kerran ihan hallin ovien edessä ja juuri sisältä tuli kovasti meille haukkuva borderterrieri (ne on kyllä tuon päivän kokemuksella kovin kovia haukkumaan, huhhuh!!). Mutta se jäi ainoaksi! Eikä tarvi sanoa, että olisi mitenkään kierretty muita! On se jännä taas tämänkin koiran kanssa (Masin kanssa siis sama aiemmin), kun MÄ lähden treeniasenteella liikkeelle, niin mitään ongelmia ei olekaan. Ja tässäkin taitaa päteä sama, kun aksaradalla esteiden kanssa... se mitä mä katson, niin sen (aksassa) väärän esteen koira ottaa. Jos mä tuijotan sitä vastaantulevaa koiraa, niin tokihan koira sen bongaa ja ehkä reagoi. ;) Näinkö simppeliä se on!? Toisaalti, totesin aluksi yksinkertaisesti Jokrulle, että eipä tarvi nyt reagoida muihin. Jokainen treenisessio aloitettiin ja lopetettiin on-offiin, ja muutenkin lelu oli kovassa käytössä koko päivän ajan. Mä ihan mielellään opettelen Jokrun kanssa tuota, että tiukoissa tilanteissa se saa purra lelua tai tarvittaessa remmiä, jolloin se saa purettua jännitystään siihen. Johonkin se jännitys on hyvä saada purettua, jotta ei keräänny negatiivisena jännityksenä koiraan.

Loistava päivä siis kaikinpuolin! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti