maanantai 5. lokakuuta 2015

Treenejä

Yllättävä otsikko kuitenkin treeniblogissa.. ;) mutta ei nyt takerruta pikkuseikkoihin. :D

Torstaina jatkettiin tosiaan treenejä Jirkan kanssa ja tällä kertaa aiheena oli noutokapula sekä Jokrun että Masin kanssa. Mä oon onnistunut saamaan molemmille asenteen kapulan pitoa kohtaan sellaiseksi lieväksi yököksi. ;) Mutta onneksi vain lieväksi...

Treenit aloitettiin kuitenkin tervehtimisharjoituksella, jota ehdin jo kertaalleen kokeilla Tanjan kanssa. Tanjan kanssa tuo kokeilu tosin tehtiin siellä uudella treenihallilla, jossa sitä hälinää oli ehkä hitusen liikaa muutenkin.. ;) ja nyt Jirkan kanssa tuo harjoite toimi aivan älyttömän hyvin! Ollaan kyllä istumista ja kuuntelua treenailtua ihan kohtalaisesti nyt muutenkin, joten toki ne saa tulosta jo tuottaakin. Heti kun Jokru vain bongasi Jirkan meidän pihalla saatoin todeta, että namit ei kelpaa nyt laisinkaan palkaksi, vaan lelu oli se ainoa oikea. Todella positiivinen yllätys oli kuitenkin myös pian huomata, että Jokru oli niin hyvin harjoituksessa mukana MUN KANSSA että se ei oikeastaan välittänytkään Jirkasta enää laisinkaan ihan alun innostuksen jälkeen.

Aika pian siirryttiin takapihalle ihmettelemään noutokapulaa. Jokrun kanssa lopputulema oli, että jatkossa kokeillaan luopumisen kautta myydä ajatusta kapulan nätistä pidosta. Jokrulla on kuitenkin kovasti intoa tohonkin touhuun, niin sille meinasi tulla aika herkästi haukku mukaan. Jokru meinaa olla muutenkin vähän hassu sen puoleen, että sille käy aika herkästi kaikki ns liian helppo tylsäksi ja nytkin huomattiin, että kun mukaan otettiin luopuminen ja sopivasti jostain kuului koiran haukkua, niin homma toimi ihan mielettömän hyvin. :) Hassu koira!

Masille niinikään voisi kokeilla tota luopumistakin kapulan pidon yhteyteen. Sen kanssa saatiin nyt jo yhdessä treenissä aika kivasti vahvistettua hyvää puruotetta ja pientä pitoa. Seuraavaksi pidennetään pitoa ja lisätään oma irrotus kapulasta.

Lauantaina pakkasin J-kerholaiset autoon ja suunnattiin kohti Kaarinaa ja Elinan yksäriä. Voi jummi, kun tota on ollu ikävä!! Siis noita sekä Elinan huipputreenejä että sitä huikeaa fiilistä ja aksaeuforiaa, mikä sieltä seuraa. Eipä ollut noiden puolesta pettymys tääkään reissu! :)


Niin kun olen hieman epäillytkin, niin mä pystyn ohjaamaan Jippua ja Jokrua täysin samoin. Aloitin treenit Jokrun kanssa, mitä kautta sain ohjausajoitukset aika hyvin mallilleen Jipun kanssa. ;) Mun pitää oikeesti oppia näkemään se koiran laskeutumispaikka ja seuraavan esteen lukitus, silloin on aika liikkua. Muistelen ennenkin toimineen kohtalaisen hyvin, kun Elina muistuttaa rataa tehdessä koska pitää lähteä. ;) Niin toimi nytkin. :D Mun pitää muistaa, että koira haluaa pitää sen tietyn etäisyyden kartturiin koko ajan, huomioida radasta ne kriittiset pisteet, joissa pitää ehtiä olemaan, jotta ehtii ohjaamaan ja nimenomaan ohjata sitä koiran LINJAA. Noi jutut kun sain pidettyä mielessä, niin Jokru alkoi kulkemana ihan sikahienosti!! :) Jokru on niin superkiltti mua kohtaan radalla, että se kiltisti hieman himmaa jos mä arvon ja olen myöhässä (kiltti pieni insinöörikoira!! ;). Mutta hyvin sieltä alkoi tulemaan myös vauhtia!

Eilen alkoi Jokrun filmitähden ura! :D Jirka pyysi Jokrua demokoiraksi uusiin koulutusvideoihin ja Jokrun osalta kuvaukset oli eilen. Tampere-päivän kunniaksi Näsinpuistossa oli valtavasti ihmisiä liikenteessä, mutta jopa kaikista vieraista koiristakin huolimatta Jokke-poika käyttäytyi erittäin mallikkaasti. :) Hyvä Jokru! Mielenkiintoista nähdä sitten aikanaan, minkälaista kuvamateriaalia saatiin aikaiseksi. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti