maanantai 14. joulukuuta 2015

Aksaakin väliin..

Perjantaina päästiin pitkästä aikaa Tanjan treeneihin Jokrun kanssa. :) ja koska porukkaa oli treeneissä vähän, me ehdittiin tekemään kaksi hyvän mittaista settiä. :) Jokru oli jälleen huikea! Ekassa setissä tehtiin ratapätkää, jossa kuitenkin keskityttiin sen verran kontakteihin, että Tanja palkkasi mun jatkaessa juoksua reilusti ohi. Saatiin oikein hyviä toistoja erityisesti keinulla. Puomi ja A onkin selkeesti paremmalla mallilla jo omien treenien ansiosta. Toisessa setissä keskityttiin sitten enemmän keppeihin. Kun ohjureita ei löytynyt, niin tehtiin sitten ilman. ;) Hienosti aloitettiin teemalla, mun pitää voida liikkua vastakkaiseen suuntaan kun Jokru pujottelee. Aloitettiin ihan vaan lähetyksillä niin, että mä olin jo pidemmällä kepeillä ja vaan käskytin kepeille. Hieno poika! Täytyy käydä pari kertaa treenaamassa taas, niin varmasti jo onnistuu tuokin. ;)

Lauantaina vuorossa oli tuplatreenit SDP:llä, kun Jippis pääsi ensin Marian aksoihin ja heti perään Jokru Sarin tokoihin. :) Nooh, Masi nyt vaan oli hengailemassa mukana ja osallistui aktiivisesti kaikkiin lenkkeilyihin. :) Jipsi oli tapansa mukaan loistava omalta osaltaan, poislukien alkutreenin turhan lennokasta lentokeinua. :( Eipä näitä ole aikoihin käyny, enkä todellakaan ymmärrä mikä aivopieru toi Jipsiltä oli. Se meinaan juoksi keinun ihan suoraan läpi. Onneksi nyt jälkeenpäin näyttää, että päästiin säikähdyksellä. Tai ainakaan koira ei oirehdi mitenkään etupäätään, jolle toi maahantömähdys oli väkisinkin aikamoinen paukku. Ekassa setissä ehdittiin pilkkoa lähestulkoon koko rata osissa läpi. Rytmityksiä mun pitää muistaa katsoa matkalla, aina ei ole edelleenkään kiire. ;) Ja ylipäänsä sitä huolellisuutta kuitenkin, vaikka Jips niin ajatus onkin. ;) Ei se silti niitä estenumeroita osaa. :D Putkijarrua pitäis vissiin joskus treenata! Selkeesti kun ollaan saatu treenailla hieman tommosta rentoa ja vauhdikasta menoa, niin mielettömästi Jipsi irtoaa. ;) Jee! Tokassa setissä saatiin vetästä se 33 esteen rata läpi. En nyt muista edes, menikö ihan nollana mut sinne päin. ;) Kun noihin virheisiin ei keskity jälkeenpäin, niin ei niitä oikeesti muista. :D mut eipä se oo olennaistakaan! Pääasia ne kaikki useammat kohdat, mitkä onnistuu! Sen huomasi jossain kohtaa rataa, että Jipsi oli jo vähän et eikö me nyt jo olla menty aika monta estettä. :D Ei toi kuitenkaan ihan joka päiväistä oo meille juosta noin montaa estettä putkeen. ;)

Jokrun kanssa siirsimme itsemme taas tokomoodiin. Olipa muuten yllättävän erikoinen tilanne itselle, vaihtaa heti perään lajia. Kun kuitenkin tommosiin virallisiin koulutuksiin sitä hieman aina jännittää ja keskittyy nyt ainakin ihan kunnolla. Onneks tohon väliin jäi kuitenkin se kolme varttia ja ehdittiin käymään kunnon lenkki kaikkien koirien kanssa. Meidän tokotreeneihin ei ollut aluksi liikaa tunkua ;) ja me saatiinkin Jokken kanssa lähes yksäri. :) Wau! Melkein puoli tuntia ehdittiin tekemään ennen kun toiset koirakot ilmestyi paikalle ja mehän otettiin koko ilo irti tästä. Ehdittiin tekemään liikkuroituna koko alo-luokka läpi kahdessa pätkässä niin että välissä pidettiin kunnon palkkaustauko ja sen jälkeen tultiin ns uudestaan kehään. Ekassa setissä tehtiin seuraaminen, liikkeestä maahan ja luoksetulo, tokassa setissä kaukot, kapulan pito ja hyppy. Kokonaisuutena meni todella kivasti!

Seuraaminen on liian tiivistä, Jokru painaa lievästi lavalla mun jalkaa. Sen saa helposti hieman paranemaan keskittymällä palkkauksen suuntaan. Mutta näemmä tollai palkkaamattomuudella tiiviys vaan lisääntyy. ;) Maahanmeno oli todella ripeä ja luoksari oli hieno ja vauhdikas. Muuten perusasentoihin tullessa Jokru meinaa myös törmätä lavalla mun jalkaan ja siitä heittää pyllyn taakse. Luoksetulossa sitä ei kuitenkaan ollut. Empä ollut aiemmin kiinnittänyt huomiota tohon lavan osumiseen noissa sivuille tuloissakaan. :/ On se hyvä, että joku aina joskus katsoo hieman perään treenejä. ;) Kaukoissa ei meinnanut nousta istumaan ja mun piti ottaa askel lähemmäs, jotta nousi. Hyvä nousi silti ja maahan tipahti jälleen kerrasta. Kun siirryin sivulle, niin ennakoi perusasennon ja jouduin ottamaan uudelleen sivulle tulon. Ennakointia meinas olla tossa sivulle tulossa myöhemminkin, kun koira oli maassa. Kapulan pidon tein koira edessä ja se meni aivan hienosti! :) Samoin hyppy oli taas hyvä.

Kokonaisuutena Jokrulle siis todellakin 10+. Ekaa kertaa ikinä liikkuroituna kaikki liikkeet. Mahtavaa, kun koutsi on liikkuri! ;) ja onhan Sari koutsina muutenkin ihan huippuluokkaa. Todella paljon hyvää meidän työskentelyssä on ja selkeesti sosiaalinen palkka toimii. Positiivista, että perusasennot on nyt suoria enkä anna ainakaan mitään vartaloapuja enää. Joskin se lavalla mun jalkaan osuminen ei oo hyvä! Ehkä mun on korkea aika nyt alkaa korjata toi lapaosuminen sekä sivuille tuloissa että seuraamisessa. Ylemmissä luokissa noista menee kuitenkin jo turhan monta pistettä muiden eduksi ja nyt ne ehkä on vielä helppo korjata. Sosiaalisessa palkkauksessa oli mielenkiintoista nähä itsekin koirasta, kun vire nousi. Kertaakaan noiden yhteydessä ei tullut ääntä mutta varmaan lähellä oli. ;) Ennen seuraamisen aloitusta tuli ainut haukahdus.

Sunnuntaina tehtiin kotona ensimmäinen oikeesti onnistunut id-treeni. Piilottelin hajustettuja sideharson lappusta ensin Jokrun ns omaan huoneeseen ja sen jälkeen myös olkkariin. Annoin lähtöhajun ja aina löytyi. Hienosti Jokru otti heti nenän käyttöön ja tuhina vaan kuului. :D Näitä treenejä nyt selkeesti lisää! Nyt ainakin näyttää, että ilmaisu on se muhun päin kääntyminen ikäänkuin Jokru sanois: "Kato, tässä se on!" :) Ihana nenäkoira!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti