perjantai 11. joulukuuta 2015

Tokoa

Sunnuntaina jatkettiin taas Sarin tokotreeneissä ja tällä kertaa keksi kysellä alkeisjuttuja ohjattuun noutoon, mitä ei olla ikinä edes aloiteltu. Alku vaikuttikin hyvin simppeliltä Jokrun kanssa. :) Ensin muistuteltiin jokunen toisto kosketusalustaa, jonka jälkeen jätin Jokrun seisomaan törpölle, josta lähetin sitä vuorotellen oikealle ja vasemmalle kosketusalustoille. Koska toi oli niin simppeli juttu Jokrulle, niin lisättiin samantien etäisyyttä törpön (johon koiran siis jätin seisomaan) ja alustojen välille. Samalla etäisyyttää kannattaa myös lisätä koiran ja itsensä välille.

Toisessa setissä tarkastettiin noudon tilanne. Jokrulle on tullut ihan hurjan hienosti kestoa kapulan pitoon. Ja se kestää mun jo "töniä" kapulaa ja ylipäänsä koskea siihen, mutta irrottaa silti käskystä. :) Ja kun Jokru istui mun edessä, niin mun peruuttaessa tuli myös takaisin mun eteen kapulan kanssa. Tossa saa olla tarkkana, että Jokrulla on silti keskittyminen ikäänkuin mun kasvoihin ja näin ollen ylös. Kun ainakin ton painavan kapulan kanssa sen katse ja kuono meinaa helposti laskea alas. Täytyy testata kevyemmällä kapulalla. :)

Tällä viikolla ollaankin jatkettu aika ahkerasti kapulatreenejä. Ostin Jokrulle semmosen isomman muovisen kapulan ja silläkin on nyt treenailtua ahkerasti. Eilen testasin itseasiassa myös ruokailuveitsellä. ;) Ihan mielenkiinnosta siis myös metallisella.. eipä ole ongelmaa. Tunnarikapula tuntuisi olevan ainut sellainen lievä yök vieläkin. Varsinkin kun viime maanantain pentutreenien jälkeen lisäsin siihen sellaisen kuminauhan. Kuminauhan ajatus olisi, että oma ote kapulasta olisi kevyempi, jolloin se voisi olla siedettävämpi koiralle. No ei ole. Ja täytyykin tänään ottaa se pois ja kokeilla iltaruualla taas ilman. Masi on sen sijaan ostanut myös tuon kuminauhallisen kapulan hyvin. :) Hienoa! Kyllä sillekin vielä oikein hyvä pito saadaan aikaiseksi, niin sitten ollaan valmiit kokeeseen.

Tiistaina kävästiin hallilla myös hieman omatoimitokoilemassa plus Jipsi kävi tekemässä jokusen toiston A:n alastulokontaktia. Jokrun kanssa testailtiin hieman ohjattua sekä luonnollisesti kapulan pitoa. Masin kanssa keskityttiin kosketusalustan bongaamiseen kaukaa. Sille kun se ruudun löytyminen meinaa olla äärettömän hankalaa. En tiiä, mikä siinä onkin niin vaikea. Ehkä sille pitäis vaan vahvistaa enemmän ihan puhtaasti eteenlähetystä, jotta se ymmärtäisi oikeesti lähteä kauas. Ollaan sen kanssa tehty ilmeisesti liian kauan ruutua ihan läheltä sen sijaan että olisin tajunnut lisätä matka heti. Samaa virhettä ei tehdä Jokrun kanssa. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti