keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Treeniä ja Piiralla

Tässä Joulun aikoihin on ehditty treenailla taas. Heti alkuun sitten viime kirjoittelun kävästiin Piiralla poikien kanssa ja ne oli, ihanaa kyllä, hyvässä kunnossa kumpainenkin! Vain hieman pientä jumia jossain. Ihan loistavaa! Ton käynnin jälkeen otettiin silti ihan rauhassa useampi päivä.

Ja tän ansiosta Jipsi pääsi osallistumaan Tanjan ratatreeniin. :) Mahtava treeni! Tanja piti erikoiskoulutuksen Tamskilla, johon mä luonnollisesti halusin osallistua. ;) Todella mukava ja haastavahko rata. Radasta tykkäsi ilmeisesti moni muukin, niin se jäi hallille koko joulun ajaksi. Ehdittiin sitten jouluviikolla treenaamaan sitä omatoimisesti myös Jokrun kanssa.

Joulupäivänä Tanjan treeneihin pääsi osallistumaan vuorostaan Jokru. Meitä oli treeneissä sen verran vähän, että ehdittiin tekemään kaksi kunnon settiä jokainen. Tehtiin taas rataa ja Jokrun kanssa jokunen hieman pidempikin pätkä. Tuplasylkkäri-kohdassa jouduin taas opettelemaan... se on niin vaikee mulle aina vaan ja varsinkin nyt taas Jokrun kanssa, kun pitäisi antaa hieman enemmän tilaa koiralle. ;) Mä oon nyt alkanut käyttämään hieman enemmän vastakäännöksiä Jokrunkin kanssa. Se on kyllä niin totta, että kun vaan kääntää sen katseen HETI sinne koiran linjaan laskeutusmispisteestä lähtien, niin ei se kyllä käännä yhtään liikaa. Ja vaikka Jokru ei ehkä niitä aina tarviskaan, niin haluan silti opetella. :) Ja muuten aika lupaavasti alkaa näyttämään siltä, että Jokrukin radalla jo kiihdyttelee aika hyvin. Kummasti vaan, kun olen itse ajoissa ja ohjaan selkeesti, niin homma säilyy koirallakin selkeenä ja simppelinä. :)

Itseasiassa käytiin omatoimitreenailemassa myös eilen aamusta. Nyt halusin vuorostaan treenata Jipsin kanssa tuota pe-rataa ja Jokrun kanssa tehtiin uudelleen jokunen pätkä toista Tanjan rataa. Jipsin kanssa oikein hyviä pätkiä! Se irtoili kummasti aika hyvin! :D mut toi varmaan tulee aika hyvin tuosta, kun opettelen ajoituksia Jokrun kanssa. Jipsin kanssa testasin kepit niin, että olin keppien toisessa päässä ja liikuin koiraa vastaan. Ei mitään ongelmaa! ;) Jokrun kanssakin aivan huikeita pätkiä! Sille on tullu kepeillä tosi hyvin nyt vauhtia ja suoritti ne itsenäisesti vaikka otin ennakkoa ja menin jo pakkovalssiin valmiiksi seuraavalle hypylle. Ehkä se siis kestää taas paljon enemmänkin häiriötä, kun uskoisin ja mun pitäis vaan haastaa koiraa! :) Kontakteista tehtiin pari toistoa A:ta ja keinua. Oisko se oikeesti niin itselläkin, kun vaan luotan koiriin ja haastan niitä sopivasti, niin kaikki kyllä sujuu. Eikä pidä pelätä sitä, vaikka ei aina sujuisikaan. Sitten sitä treenataan. Ja itseasiassa Jipsin pätkässä oli yksi persjättö kohta, mikä ei aluksi meinannut toimia.. ensin kokeilin siihen tilalle valssia. No ei toiminut oikein sekään.. sitten pentele mietin, että kuinkas se persjättö toimisi. Ei muuta kun oma ajoitus kuntoon, niin jopas toimi.. Empä olisi uskonut! Ehkä mäkin olen sitten ohjaajana hieman kehittynyt, kun kykenen tuollaisiin ihan kesken treenin.. aiemmin olisin ollut vaan, että ei suju.. joko hakataan päätä seinään tai sitten vaan ollaan tekemättä ko kohtaa enää uudelleen. :D

Ainiin ja treenashan Masikin toki. Teki taas useammankin keinun ja puomin alastuloa. Tehtiin pientä suoraakin, jossa oli rengas. Itseasiassa tein renkaalle leikkaukset niin, että jätin lelun renkaan taakse. Annoin Masin rallattaa myös lelun kanssa jonkun verran. Eiköhän sekin tullut ihan tyytyväiseksi treenistä! :)

On me silti muutakin treenailtu. Ruoka-aikaan on muistettu treenata kapulan pitoa jokaisen kanssa ja Jokrun kanssa on tehty ainakin paristi vai jopa kolmesti id:tä hajulappujen piilottelulla. En tiiä, meneekö toi treeni taas liian yksitoikkoiseksi (tai tylsäksi koiralle), mutta ainakin olen koittanut laittaa lappuja aina vähintään yhden kolmesta kohtalaisen vaikeaan paikkaan. Ja silti Jokru on ne löytänyt aika helpolla. ;) eli ehkä pitäis vaikeuttaa aina vaan. Kapulan pitoakin pitäis muistaa vaikeuttaa eikä vaan hinkata samaa vaatimustasoa. Äh!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti