maanantai 3. syyskuuta 2012

Jippiksen agiliitelyitä

Taas otsikko viittaa VAIN Jippiksen liitelyihin.. apua, mähän laiminlyön teinihirviö-Masbarduuta! :D

Mutta joo.. lauantaina käytiin Jippiksen kanssa Ylöjärvellä hakemassa oikeen tuplahyllyt kahdelta agiradalta! Pöh! Ekat kisat, kun en käyny alustavalla viikolla ottamassa viimeistelykontakteja ja sekö heti kostautui!? Noh, tällä viikolla otetaan ne.. ;) ja jospa Nokian kisoista tulis parempi tulos!

Ekalta radalta oli tulossa vitonen, kun Jips päätti hypätä keinulta vähän ennen aikojaan, mutta lähdettiin sitten korjaamaan toi, joten hylly. Hieno rata muuten! Ja oon TOSI tyytyväinen, kun radalla oli pari aavistuksen kinkkisempää kohtaa ja uskaltauduin kokeilemaan niihin jotain ei niin perusvarmoja-ohjauksia, joista kaikki onnistui! Jee! Lisään videon tästä myöhemmin...

Toinen rata oli myös agirata ja tuskailin kohtuudella jo rataantutustumisessa! Tällä kertaa Jips päätti hypätä puomilta, joka otettiin sitten uudestaan. Tossa vaiheessa olin ajatellut olevani vielä niin törkeä, että vedän radan loppuun, mutta videosta päätellen lopetin ohajuksen siihen ja kappas, kun koira ei lukenu mun ajatuksia eikä mennyt mihinkään, mihin piti. Oikaisin sitten loppusuoralle, jossa hienot kepit!

Onneksi sunnuntaina oli ohjelmassa Jipsin alueellinen valmennus, mikä meni meidän osalta aivan loistavasti! Ilmeisesti sain itelleni oikean ohjausvireen ja meidän yhteistyö taas pelasi! :D On se Jips vaan niin mahtava! Kaiken treenin lisäksi meillä oli tosi hyvät keskustelut koutsi Julian kanssa, josta mä sain itselleni mietittävää mm Jipsin haukkumisen suhteen. Mähän oon alkanu tuskastumaan jo kisoissa Jipsin kanssa, kun lähtöön mennessä se vaan haukkuu, haukkuu ja haukkuu. Noh, kyllähän se hiljenee sitte kun jätän sen istumaan jne. Eikä se hauku, jos ohjaan riittävän ennakoivasti enkä höslää mitään. :D nojoo, EHKÄ mun on vaan korkea aika opetella kestämään sitä! Jipsin haukkuminen radalla tapahtuu kuitenkin vaan aiheesta (jos mä en kerro, mihin mennään tms) ja lähtöä odottaessa se malttaa silti hienosti! Jips kuumenee agiliitäessä ja mun tarvii opetella elämään sen asian kanssa! Ja mieluummin saada treenatessa sama vire päälle, jos mahdollista. Pääasia on, että Jips pysyy kuitenkin kuulolla ja pystyy keskittymään. Vaikka mä ite tiedän Jipsin olevan aivan mahtavan ihana agiliitokoira, niin mieltä lämmittää silti kovasti saada kehuja koutsilta!

Mutta itse treenistä... ratana meillä oli lauantain JAT:n kisojen kolmosten rata. Ekalla kierroksella tehtiin kisanomainen rata (josta meille olis tullu hylsy, kun ite ohjasin koiran A:lle puomi sijaan) ja toisella keskityttiin kinkkisiin kohtiin. Tossa välissä käytiin rata porukalla läpi tosi huolella (tää on musta oikeesti nykyään lähes paras osuus treenistä ja ainakin itselle se hyödyllisin!). Parhaimmat ahaa elämykset, että Jips oikeesti lukitsee suoritettavan esteen ihan superisti, vaikka ite jo etenenkin (eli tän huomioimista lisää treeniin!) muualle ja Jips suorittaa uudetkin ohjaukset (ja ylipäänsä kaikki ohjaukset) ihan superhienosti, kunhan ohjaan huolella ja oon ajoissa, enkä jää eteen seisomaan! Eli itselle muistilistalle tätä huolellisuutta lisää!! Tässä suhteessahan lauantain jälkimmäinen rata meni sitte lopulta ihan täysin mun omaan piikkiin!

Vielä summasummarum muistilista valmennuksesta:
  • Luota siihen koiraan! :D
  • Vahvista uusia ohjauksia ja ennakointia tuttuihin!
  • Vahvista itsenäisiä keppejä! Tähän huomio nyt seuraavissa treeneissä ja itseasiassa koko talveksi.
  • Ole tarkkana kontaktilta vapautuksen suhteen! Pelkkä sanallinen (myös kisoissa) ilman omaa liikettä.
  • Tarkkaile Jipsin esteiden lukitsemista!
Treenikenttänä meillä toimi tällä kertaa Walatin kenttä ja sieltä lähimaastosta löytyikin todella mahtavat lenkkimaastot! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti