keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Kontaktitehotreeniä

Sunnuntain valkussa sattuneista puomikontakti-hyppelyistä masentuneena otin aiheen puheeksi Minnan ja Tanjan kanssa. Ja hyvä niin! :) Keskustelusta kannustuneena tein meille molempien koirulaisten kanssa oikein suunnitelman puomin alastulon tehotreeniä varten; ihan pelkkää alastuloa ja 3x5 kerran seteissä. Onnistuneista suorituksista superpalkkaa ja virheistä pelkkä iloinen oho-huomautus ja uusi yritys. Jipsiä mä onnistuin ainakin sunnuntain kontakti-virheistä lannistamaan murahtamalla liian kovasti, joten mun ite tarvii muuttaa omaa käytöstäni tässä.

Maanantaina kävästiin ulkokentällä aloittamassa tehotreeni ja hienoin tuloksin! Ensinnäkin opettelen itse erilaisen korjauksen virheisiin ja ennen kaikkea mun pitää lopettaa virheiden pelkääminen. Jips vetikin sitten ihan loistavasti kaikki setit! Ei ainuttakaan virhettä! Masille virheitä tuli ihan odotetusti ja sitä ens ainakaan onnistunut latistamaan oho-huomautuksella, vaan otuksen häntä heilui kaikenaikaa. ;) Ihana iloinen Masmus! Erityisesti Jipsille koitin kaikki mahdolliset häiriöt; persjättöjä, valsseja, kiihdytyksiä, ohijuoksuja, jarrutuksia, taaksejääntejä jne. Tässä kirjoittaessa tulikin mieleen yks lisähäiriö, eli etäisyyden otot. En saanu hämättyä Jipsiä tosiaan edes juuri kontaktin kohdalla tekemillä kiihdytyksillä.

Tiistaina jatkettiin samaa tehotreeniä hallilla. Nyt tein Jipsin kanssa yhden setin pelkkää alastuloa, yhden koko puomia ja sitte vikan setin puoliksi, niin että kaksi viimeistä suoritusta oli vain puomin alastuloa. Edelleen jokainen suoritus oli hieno! Muistin ottaa lisähäiriöiksi myös sanahäiriöt vapautuksen yhteydessä. Ei se otus mee edes niihin! Nyt oli virekin taas aika korkeaa luokkaa. Masmusin kanssa aika odotetusti taas alkuun pari virhettä, mutta sitten monta hienoa suoritusta. Masi menee halpaan mun liikekiihdytyksiin ja erityisesti, kun jatkoin ohjausta ihan normaalisti putkelle. Masin kanssa tein lisäksi pari suoritusta niin, että kierrätin otuksen mutkaputkesta, yhden hypyn kautta kontaktin alastulolle. Hyvin huomasi, kuinka Masimiehen kierrokset nousi tossa ja teinkin sitten helpohkot häiriöt kontaktille. Tajusin jälkeenpäin, et ois voinu ehdottomasti tehdä saman lenkin Jipsin kanssa. Ainiin ja Jipsiä härnäsin vielä kontaktilla heittämällä lelua eteenpäin. Hienosti pysyi!

Hyvin huomaa kyllä koirissa eron niiden treenihistoriassa. Jipsillähän tota "massaa" kontaktin oikeassa suorituksessa on oikeesti huomattavasti enemmän ja se kestää häiriöitä varmaan vielä huomattavasti enemmän, mitä osaankaan tehdä. Masin sen sijaan saa vedätettyä vielä tosi helposti ohjauksella ja omalla liikkeellä. Ihan superhienosti Masi on kuitenkin kehittynyt! Ja siitä oonkin TOSI ylpeä ja iloinen! Nyt kun maltan tehdä Masin kanssa ton kontaktitreenin oikeesti huolella, enkä salli virheellisiä suorituksi, niin himskatti, kun siitä tulee makee! Se on jo nyt niin hienolla mallilla.

Seuraavaksi Jipsin kanssa saa kokonaisen puomin suoritukseen yhdistää estettä ja paria. Tarvii lisäksi ottaa alastulon läheisyyteen hämyesteitä (niin kun eilen oli putki), joihin voin oikeesti jatkaa ohjausta. Masin kanssa jatketaan samoilla, aina vaan enemmän häiriötä ja mahdollisimman erilaisia. Ja nimenomaan erilaisilla variaatioilla.

Kohta on kyllä aika hienot kontaktin suoritukset molemmilla! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti