maanantai 12. marraskuuta 2012

Masin misseilyt ja aksatreenailua

Lauantaina Masmus pääsi misseilemään Jyväskylään. Tai pääsi ja pääsi.. jos Masilta ois kysytty, niin se ois ollu senkin ajan varmaan mieluummin jossain muualla. Hienosti poju kuitenkin esiintyi! Ei voi olla kun tyytyväinen Masin käyttäytymiseen yleisesti koko tilaisuudessa. Masmusin kanssa voi oikeesti mennä paikkaan kun paikkaan ja siihen voi vaan luottaa, se osaa käyttäytyä! Ihana Masmus! :)

Arvostelu oli tällainen: "Slightly long propotions. Attractive head. Slightly large ears. Correct topline. Good coat texture. Moves soundly coming and going. Would like little more reach and drive." Ja tästä EH. Seuraavaa reissua voi ehkä kaavailla johonkin ens kesälle, mikäli otus saa tänä aikana sitä massaa hitusen ja keskitytään nyt suosiolla Masinkin kanssa aksailuun ja muihin harrastuksiin.

Sunnuntaina päästiinkin sitten taas aksailemaan yksärin merkeissä... Jipsin kanssa keskittyminen meni aikalailla puomin kontaktin hiomiseen. Otus roiski kontaktia jonkun kerran oikeen huolella. Hallissa oli tällä kertaa muutama muukin koira, jotka selkeesti aiheutti Jipsille entistä enemmän kierroksien nousua. Tämä oli kuitenkin vaan hyvä juttu, koska tärkeetähän on oikeesti saada otus samaan vireeseen kun kisapaikoilla.

Ekoilla kerroilla puomin alastulon edessä oli ihan parin metrin päässä putken suu, mikä oli selkeesti Jipsille ISO häiriö. Tosin otuksella ei ollu edes aikomusta pysähtyä ja tää meni selkeesti luokkaan sikailu. Oon ite alkanu oikeesti tekemään paljon "pahempia" häiriöitä jatkaen tosi rohkeesti ohjausta ja liikettä eteenpäin, joten selkeesti tässä on tullu kertarysäyksellä aikamoinen vaikeutus otukselle suhteessa aiempaan treeniin. Putkea siirrettiin helpotuksena kauemmaksi, mikä ei aluksi sekään auttanut ja lopulta putken suun kääntö ns piiloon oli ratkaisu, kun en kuitenkaan halunnut helpottaa oman liikkeen kautta juttua. Jatkossa saadaan nyt ehdottomasti treenata estehäiriöitä itekseen, jolloin Jipsin vire on matalampi, jotta saadaan oikeesti niitä onnistuneita toistoja riittävästi.

Lisäksi meillä oli pieni radanpätkä, johon Minna oli saanu ympättyä mun toivomia twistejä. :D Jipsi hakee hyvin takaakiertoihin, joten noissa tarvii ite oikeesti muistaa jäädä noin keskelle hyppyä. Näissäkin oikein mietin, kuinka aikasin vaan suinkin uskallan lähteä liikkeelle, kun otus oli lukinnu sen takaakierron. Ja kyllä saa olla ajoissa! Kepit oli aiempia treenejä huomattavasti helpommat hyppyjen välissä, joten tässäkin uskaltauduin testailemaan otuksen kestävyyttä. Tommosissa ns helpoissa kohdissa otus kestää oikein mainiosti (näköjään jo nyt!) aikamoista sivuetäisyyden ottoa sekä kirimistä edelle. Noita tarvis vaan treenailla, että saa itelle ja koirulaiselle varmuutta. Jipsin kepit on oikeesti hyvällä mallilla, kun vaan uskallan niissäkin lähteä vaikeuttamaan suorituksia sopivasti ja riittävästi. Ei se otus tarvi mitään saattamista! ;)

Masmusin kanssa tehtiin taas keppejä. Kokonaisia keppejä niin, että kuuden kepin jälkeen oli pieni väli ja sitten toiset kuusi keppiä. Erityisen tärkeä huomio edelleen itelle, että sen palkan PITÄÄ tulla riittävän ajoissa, ennen kun se otus kääntyy muhun päin!! Vaikka tää oli vasta toinen kerta, kun pikkumiehellä oli kaikki 12 keppiä, niin selkeesti otuksella oli fokus sinne toisen keppisarjan päähän. Pimeän kulman puolelta homma oli tänäänkin helpompi, kun saatoin omalla liikkeellä. Avokulman puolella homma toimikin, kun en ite saattanu. :) tosin, näinhän me aiemmin treenattukin enempi, en mä siinä mukana heilutellu menemään. ;)

Lisäksi Masmus pääsi kokeilemaan neljän hypyn välistävetotreeniä. Ajatus tossa oli ite peruuttaa ihan lähellä hyppyjä ja oikeastaan pelkällä hartioiden käännöksellä saada otus suorittamaan esteet. Käsillä tulisi tehdä ihan pienet ohjaukset. Sen sijaan, mitä mä tein; hartiat ei liikkunu mihinkään ja kädet huitoi ilmaa. :D ja mä kun oon luullu, et mun hartiat liikkuis. Hahaa.. tämäkin siis treenauslistalle.

Koirien treenin päätteeksi oli ohjelmassa ohjaajien fysiikkatreeni. :D vuorossa oli juoksupainotteinen pläjäys, mikä tekee aina mulle ihan mielettömän hyvää, kuten myös nyt. :)

Kivan sunnuntaipäivän päätti kuitenkin ikävä uutinen; meitä ei hyväksytty ens kevään Next Levelille. :( tässä riittää harmia hetkeksi aikaa, mut täytyy koittaa miettiä positiivisia puolia; saadaan keskittyä kokonaan Jipsin pentulaisiin ja onhan meillä tiedossa treenattavia juttuja molempien otuksien kanssa. Masmusin saattaminen kisavalmiiksi on varmaan näistä ensimmäinen. ;) nyt saa vaan pitää peukut ja varpaat pystyssä, että pentusia tulee ens keväänä! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti