maanantai 14. tammikuuta 2013

Agiliitelyitä ja kettuiluja

Lauantaina meillä oli Jippiksen kanssa ohjelmassa Marian valmennusta ja huhhahhei, mitä luukutusta saatiin! :D mutta todella kivaa oli! Jips on vaan NIIN hieno pieni aksaliitelijä ja ihan ehdottomasti paras mahdollinen kaveri mulle radalle! Tällä kertaa mä jopa luotin otukseen radalla ja vaikka vielä huomattavasti enemmänkin voisi luottaa, niin jo tuon huomasi. Ja ennen kaikkea itelle jäi entistä parempi fiilis ja luotto koiraan, se kun osaa kyllä, kunhan mä annan tilaa suorittaa. Edelleen ja aina vaan mä meinaan olla ihan kaikessa myöhässä! Toisin sanoen, voisin suorittaa ihan kaikki ohjaukset aina vaan aiemmin. Pitäis oikeesti saada ittensä ohjaamaan niin ylirohkeesti, et otus jopa kieltäisi sen takia. Mut mä en vaan pysty! ;) Tolla sais vaan Jipsin loistavan vauhdin kunnolla esille kaikkialla. Mutta hyvä näinkin! Tämän viikon lauantaina pääsee taas kisoihin testailemaan menoa.

Nyt me ollaan muuten kennelliitonkin mukaan jo 3-luokkalaisia. :D Tosin ne pari 2-luokan luva-tulosta puuttuu välistä. Aika hyvin pätee kyllä tuo 0 tai hylky. ;)

http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI25679/10&R=345

Sunnuntaina ajeltiin otuksien kanssa Parkanoon kettua moikkaamaan. Ja tällä kertaa Jips pääsi oikeesti jo jahtaamaan kettusta luolassa ja hienosti jahtasikin. Molemmat kävi ensin räyhäämässä kettulaisella telkassa. Jips pääsi etenemään luolassa semmosen u-mutkan verran. Ensin haukutin Jipsiä taas avoimessa putkessa, kuten viimeksi ja huomasimpa tossa muuten aikamoisen eron siinä höpötänkö mä mitään vai en. Jostain syystä sitä ite meinaa höpöttää ja "kannustaa" otusta, mutta ilmeisesti sillä olikin vaan heikentävä vaikutus. Mitä enemmän sain pidettyä oman suuni kiinni, niin sitä paremmin Jips toimi. ;) Oli kyllä huikeeta todeta Jipsin toimintakyky!

Masille sen sijaan olisi riittäny pelkkä telkka. Nytkin Masmus pääsi kurkkaamaan avoimeen luolaan, mutta siinä se ei vaan ymmärtäny kettusta. Tällä kertaa Masi haukkui TODELLA hyvin telkkarissa olevaa kettua ja haukkuikin ihan koko ajan, mitä siinä oltiin. Joskin noin metrin etäisyydellä, eikä juurikaan painostanut kettua. Masi selkeesti reagoi voimakkaasti muihin ihmisiin samassa tilassa ja juteltiinkin luolan vetäjän kanssa, et Masin kanssa vois ottaa ens kerralla oikeesti ennen muita. Ja sen kanssa vois olla hyvä muutenkin vahvistaa vaan entisestään sitä telkan haukkumista, mistä otus oikeesti näkee ketun kunnolla. Vahvistaisi sitä nyt ensin kunnolla, niin että Masi jopa alkais painostamaan kettua. Näin se sais touhussa itelleen vähän itseluottamusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti