sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Kisafiiliksillä ja operantin ehdollistamisen luento

Perjantaina käytiin hakemassa viimeistelytreeniä omatoimisesti ja oikein menestyksekkäästi. Hallilla oli valmiina pieni radanpätkä, jota sitten aavistuksen sovelsin meidän käyttöön. Mukaan saatiin kaikki kontaktiesteet ja kepit. Kepit on vaan upeet ja kontaktit toimi joka kerta, vaikka koitin jos jonkinlaista häiriötä. Masmusin kanssa treenailtiin välissä puomin alastuloa ja jokunen kerta myös kokonaista puomia. Lisäksi molempien kanssa esteen tarjoamista, Masin kanssa enempikin.

Eilen lauantaina ohjelmassa oli meidän seuraan kuuluvan, Kurikan Tanjan, pitämä luento operantista ehdollistamisesta. Aihetta sivuttiin jo jossain määrin kesän koiratanssikurssin aloitusluennolla, mutta tää aihe on vaan niin tärkeä! Tanjan luento oli ihan huippu!! Ihan mahtavaa, että meillä on seurassa tämmösiä ihmisiä! Itse taisin tehdä muistiinpanoja jonkun kuuden sivun verran :) ja silti paljon jäi kirjoittamatta ylös. Ehdottomasti tärkein anti oli saada itselle taas miettimisen aihetta; toiminko koirieni kanssa kuten haluan. Jos ja kun en joka asiassa toimi, kuten haluaisin ja miten mielestäni olisi reilua koiria kohtaan, niin miten voisin muuttaa omaa käytöstäni.

Tänään vuorossa oli agilitykisat Jippiksen kanssa, todella pitkästä aikaa! Näemmä tauko ei ainakaan oo huonoa tehny. :) Hypäriltä 0-tulos ja sijoitus 5/38. Agiradalta oli 5 pohjalla, kun Jips jostain syystä (en oo vielä nähny videota radasta) pudotti ekan esteen riman. Siitä eteenpäin kohtullisen sujuvan tuntuisesti lähes radan loppuun, onnistunut A:n kontakti, keinun kontaktilta Jips jotenkin kellahti alas (mutta koska se mun mielestä ois kyllä pysähtynyt siihen, niin jatkettiin), upeet kepit, mutta puomin alastulolta Jips tuli alas asti. En nyt tosiaan oo tätäkään nähny vielä videolta, mutta mitenkään ihan possutellen Jips ei tullu alas tms, mut jotenkin tunsin silti paremmaksi ottaa uudelleen. Olin mielessäni niin vahvasti päättänyt, että yksikin possuteltu kontakti, ni este uudelleen ja sitte pois. Jälkeen päin hitusen harmitti, et uusin ton, kun olishan se vitosellakin voinu mennä, MUTTA... ehkä mä kiitän seuraavalla kerralla sit. :) todella hyvällä mallilla noi kontaktit tuntuu silti olevan taas! Ihan parasta!

Toisaalti toi agirata jäi mieleen sujuvampana menona! Hypärillä oli mun mielestä muutama kohta (useimmiten varmaan joku kökkö-valssi), missä mä jäin hidastelemaan ja arpomaan jotakin, mistä johtuen sitte Jipsikin hidasti. Pääasiallisesti, ainakin omasta mielestäni ;) , menin kohtuullisen rohkeesti ja reippaasti, eli juurikin sellaista ohjausta kun haluan tehdä ja mennä. Kovasti jäi mietityttämään noi valssit ja nimenomaan kökkövalssit! Joku taisi onnistuakin, erityisesti agiradalla, kun sain oman etenevän liikkeen säilymään käännöksestä huolimatta, mutta niin usein mä jään pyörimään paikalleni, jolloin etenevä liike pysähtyy ja koira hidastaa. Joo, tiedän; treeniä, treeniä, treeniä.. :D

Nää oli muuten koirakkomäärällisesti meidän tähän astisen "uran" isoimmat kisat! Jee! :D Jips on vaan niin supermahtava pienivalkoinen!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti