Sivut

tiistai 23. heinäkuuta 2013

Aksaa :)

En tiedä, iskikö ahneus vai mikä tän aamun omatoimitreenissä.. MUTTA Masin kanssa tehtiin monet onnistuneet kepit sekä kaikki kontaktiesteet!! :D mehän päästään oikeesti jo kohta kisoihin. Jee!

Eilen kuokittiin Masin kanssa Tanjan treeneissä ja olihan jälleen mainiota! :) Alun pienistä harjoitteista saatoin todeta, et Masi tarvii todellakin treeniä siihen, että tulee oikeesti kunnolla mun ohjaavaan käteen. Varmaan ihan muutamalla treenillä tilanne kehittyis paljon, kun tuntui että jo eilisissä jutuissa otus muuttui kovasti. Jatkettiin parillakin eri ratavariaatiolla yhden mutkaputken ja muutamien hyppyesteiden kanssa.


Ensimmäisessä variaatiossa lähdettiin liikkeelle hyppyjen 1 ja 2 välistä, jonka jälkeen lähetettiin otus putkeen pimeään kulmaan. Hypylle 4 tehtiin sylkkäri, vitoselle takaaleikkaus, kutoselle valssi ja seiskalle takaakierto-niisto. Noissa ekoissa kahdessa hypyssä tarvii olla huolellinen, lisäksi niitä tietysti pitäis kans treenata ;) rintamasuunta kokonaan hypyn 2 ponnistuspaikkaa kohti, lisäksi siihen kannattaa ottaa myös yks aksel helpottamaan koiran tietoa. Nää olis taas näitä kohtia, missä mulla itellä EI oo kiire mihinkään. ;)

Neloshypylle sylkkäri, jossa mun piti taas ite olla huolellinen oman liikkeen suunnan kanssa. Takanaleikkaukseen piti muistaa antaa koiralle tilaa ja aloittaa oma puolenvaihto ajoissa, jotta koira ehtii reagoida siihen ennen ponnistusta. Valssissa mun pitää taas muistaa, mihin päin se oma liike menee. Ei peruutusta vaan sinne seuraavaan esteen suuntaan. Takaakierto-niistossa pitää taas muistaa se, missä sitä niistoa ollaan tekemässä. Ei siivekkeen vieressä, jolloin koiran hyppylinja ei millään voi olla optimi. Niisto pitää tehdä vähintään puolivälissä rimaa, jolloin koiralla on tilaa taipua haluttuun suuntaan.

Seuraavassa pätkässä oltiin ottamassa jo hypyllä b vastassa ja tehtiin pakkovalssi putkeen c. Hypylle d poispäinkäännös, seuraavalle taas takaaleikkaus, hypylle f valssi ja seuraavalle takaakierto-niisto. Noi sylkkäri ja poispäinkäännös on kyllä semmosia ohjauksia, mitä pitäis toki treenata enemmän mutta myös uskaltaa kokeilla joskus kisaradallakin. Olis oikein käyttökelpoisia ja meillä toki tiukan paikan käännöksiä, kun noi otukset tekee käännökset noista hyvin tiukasti. :)

Tässä toisessa treenipätkässä sain myös käskyn koutsilta oikeesti JUOSTA. :) Oonhan mä tienny himmailevani ihan hirmusesti Masin kanssa, kun se on niin vauva jne. No eihän se oo! Ja kun sitten oikeesti spurttailin esteiden välillä, ni kuulema katse koiran silmissä ihan kirkastui ja otuskin laittoi töppöstä toisen eteen ihan erilailla. :D

Ihan treenin lopuksi kokeiltiin myös ihmisnuolta. :) Putki suoristettiin niin, että sen suuaukko oli hypyn 2 vieressä. Ihmisnuoli hypylle 2 josta putkeen ja kauheella luukutuksella suoraan edessä olevalle hypylle valssi, josta jälleen putkeen. :) Kieltämättä munkin mielestä Masi oli ihan kuin eri koira nyt, verrattuna aikaisempaan, kun mä vaan himmailin. Himskatti!

Tähän Masin treenin päätteeksi oli hyvä vetästä jälleen fysiikkatreenit! :D huh, kun jalat huusi apua! Ei sillä, etteikö mun kunto olisi muutenkin ihan paska, mut ehkä noi parin tunnin kohtuu tiukkatempoiset aksatreenit vähän vaikuttaa. Tai ainakin niin mä uskottelen itselle, kun ei kunto meinaa riittää.. ;) onneks on kuitenkin taas näitä fysiikkatreenejä!

Tänä aamuna kävästiin tekemässä "pikatreeni", mistä tuli sitte kuitenkin noin tunnin mittainen. :) Nälkä kasvoi syödessä, kun hommat pelitti..


Jipsin kanssa tehtiin mm kuvan kaltaista rataa. Lähinnä mä kokeilin kaikenlaista kepeille, päällejuoksuja, takaaleikkauksia ja sivuetäisyyden ottoa. Loistavasti Jips hakee kepit, mutta jostain syystä se on alkanut kohtuu herkäksi ton keston kanssa. Tänään onnistui tosin suurin osa kokeiluista, mutta tavoite olisi vielä paljon varmemmassa suorituksessa. Kontaktit oli hienot, eikä ollu epäilystäkään etteikö otus olisi pysähtynyt. Loistavaa! Ehkä se kisojen varmistelu alkaa sittenkin tuottaa haluttua tulosta.

Masin kanssa iski sitten ahneus! :) ensin kokeiltiin ihan vaan vähän keppejä ja puomia. Molemmat hienosti! Sitten vähän keinua ja lopuksi vähän myös A:ta. :) ja täähän oli Masin ihkaensimmäinen A:n suoritus. Ekalla kerralla Masi meinasi tulla harjanteen aika reippaalla vauhdilla ja annoin sen juosta alhaalla suoraan läpi. Toisella jo maltillisemmin, jonka jälkeen tehtiin pari toistoa pelkkää alastuloa ja puomia palautteluksi. Seuraavassa sessiossa A:ta vielä huolellisemmin ja hienoilla pysäytyksillä. Välissä käytiin ottamassa yksi keinu ja parit kepitkin. Lopuksi kuitenkin palautteluksi puomi ja mikä parasta, tänään ei puomilla tullu kertaakaan himmailua tai varomista. Eli ehkä se tehostettu puomitreeni tuotti jo tulosta ja otus sai jo jonkinlaista varmuutta noiden eroista. Jee! Mä tiedän, et näin ei sais ahnehtia ja tehdä kaikkia kontakteja sekaisin... kun keinu ja A on niin alussa.. mutta kun. :) Pääasia kai, että hommat toimi nyt ihan loistavasti! Seuraavaksi pidetään taas pientä mietintätaukoa noista.

Jee, kyllä me ihan pian päästään kokeilemaan kisaamista Masinkin kanssa! :D tällä hetkelleä otus on sitten näin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti