Sivut

keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Tuliterät Speedcrossit antoi suorastaan siivet....

Pääsin vihdoin treeneissä testaamaan mun tuliterät Salomonin Speedcrossit ja jopas ne antoi mulle siivet juoksuun! :D Ihan mahtavaa! Me oltiin Jipsin kanssa ihan liekeissä muutenkin ja tehtiin suoriltaan karsintojen hitusen mukailtu Huittisen Harrin rata nollana läpi! Huikeeta! :) Harmi, ettei tullut kuvattua mokomaa, mutta todistajia oli senkin edestä.. ;) mulla on oikeesti ihan käsittämättömän UPEA aksakoira! Ja toinen kasvamassa hyvää vauhtia... :)

Ratana tosiaan tämmöinen:



Toi hyppy 16 oli ehkä hitusen ylempänä todellisuudessa, mut muuten varmaan rata oli hyvin pitkälle tommonen.

Mitä me sitten Jipsin kanssa tehtiin.. kakkoselle pakkovalssi, puomin jälkeen persjättö, nelosella otin huolella haltuun vastaisella kädellä ja sitte hypylle lähetys, vitoselle kierto (ei me noissa oikeen mitään niistoja tarvita), kutoselle pieni törkkäsy ja seiskalle valssi. Kepeille takaaleikkaus, samoin kun hypylle 14 (yritin ainakin muistaa aloittaa ajoissa), hypylle 16 taas haltuunotto vastaisella kädellä. Keinulta pystyin lähettämään Jipsin aika hyvin putkeen, jonka ansiosta sain hyvän etumatkan ja sitte vaan luukutusta maaliin. :D ihan huikea rata meiltä!! :) Tuntui hyvältä ja mä juoksin!

Hyvin Jips himmaa puomin kontaktilla, mut vapautuksen kanssa saa vielä olla huolellinen. Mä selkeesti vältin katsomasta koiraa, sen sijaan kun pitäis helpottaa ja auttaa ja vähän tukea. Sitten kun pidin katseen koirassa ja rauhoitin itseni, niin homma toimi paremmin. Saatiinkin lopulta oikein kiva puomin suoritus, rauhallinen ja varma! Puomilta putkeen kohta meiltä tuntui sujuvan oikein kivasti, en roiskinu koiraa hypyille ja kurvit oli kohtuullisen tiukat. Edelleen kepeille asti oikein kivasti, A:n kontakti oli varmaan sitten seuraava probleema. Kun en oo sitäkään niin vaatinu... Lopulta se meni oikein kivasti silti! Hypyn 14 takaaleikkaus hyvin, kun olin tosiaan ajoissa enkä rynniny siihen. Hypylle 16 muistin taas haltuunoton vastaisella kädellä. Huomioin noissa kohdissa 4 ja 16 muutenkin, kun oikein tarkkailin karsintaradoilla, kuinka hyvin moni ohjaaja antoi tilaa koiralle, niin koitin pitää sen itsekin mielessä. Ja hyvin vissiin onnistui! ;) Keinulla menin kuitenkin alastulolle asti, jossa hyvä kontakti. Pitäis toki treenata niin, ettei tarvis mennä ees niin pitkälle. Hieno loppusuora myös! Mieletön fiilis oikeesti tän päivän suorituksista Jipsin kanssa! :D

Tulipa tähän väliin mieleen, kun käytiin eilen Jippiksen kanssa hakemassa kökkönen kolmostulos tokon avo-luokasta. Siellä ei ollu tekeminen mitään kovin leppoisaa ja mukavaa! Tai no, kyllä Jipsin häntä heilui mut ei se vaan.. Ehkä se ei vaan oo meidän laji, eikä varmaan tarvikaan olla. No okei, tuomarin Mujunen, joten pisteet oli todella kiven alla, mut silti. Just kun ollaan kuitenkin treeneissä saatu paljon hilpeämpääkin seuraamista ja muuten menoa ja meininkiä kaikkiin liikkeisiin. En tiedä sitten, tekikö Tamskin talli koepaikkana jotain. Jos kokeilis jonkun kokeen vielä ulkona.

Mutta aksasta. Kun Jipsin kanssa eka pätkä oli niin mainio, niin halusin päästään Masin tekemään seuraavaksi vähäsen. Masilla oli vähän probleemia ekan hypyn kanssa ja otus kiersi sen paristi. Lopulta koutsi-Laura sitten blokkasi kierron, jonka jälkeen hyppy sitten onnistui. En tiedä, mikä aivopieru otukselta. No okei taas, kentällä oli valtava häiriö muista koirista ja isosta laumasta ihmisiä, mitkä oli Masilla kuitenkin aika outoa pitkästä aikaa. Onneks homma rupes kuitenkin pelittämään ihan kivasti. Puomi sujuu näemmä ihan kivasti radallakin. Puomilta putkeen meni myös Masin kanssa oikein sujuvasti. Kepeillä häiriöt selkeesti häiritsi vähän menoa ja tuli keskeytyksiä, mutta jokunen hyväkin toista saatiin aikaan. Keinua kokeiltiin myös paristi ja se meni hienosti. A oli aik jänskä, mutta onneksi sekin lopulta onnistui. Lopetettiin vielä hienoon puomin suoritukseen. Onneksi se tuntuisi ainakin olevan aika vahvoilla! :D Jee! En mä nyt oikeesti A:lta paljoa odottanukaan yhden treenin pohjalta.... ;) Keinu alkaa selkeesti olla menossa oikeaan suuntaan!

Hienosti ylipäänsä Masi hakee ohjauksiin ja esteitä todella hienosti, kun ite nyt vaan muistan liikkua ja ohjata, kuten Jipsiä. Masista tulee oikeesti ihan superhieno aksakoira, kunhan saadaan nyt vaan työstettyä loputkin esteet kuntoon. Ja sopivasti pitää toki muistaa treenata sopivan simppeliä rataakin, kun kuitenkin noi vaativammat kuviot tuntuisi olevan selkeitä otukselle. ;) Toisaalti, kaikkia ihan perusohjauksia ei varmaan koskaan voi vahvistaa riittävästi. Pitäis muistaa oikeesti Jipsillekin palkkailla kaikkia perusjuttuja riittävästi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti