maanantai 26. toukokuuta 2014

Treenaamassa ja kisaamassa helteessä

Lauantaina ajeltiin Sastamalaan Elinan treeneihin ja sunnuntaina kisoihin Janakkalaan. Hellettä riitti ja sekä itse että koirat oltiin aika uupuneita.

Lauantaina menin yhden treenin Jipulla ja Masilla puoliksi, Jipun saaden hieman isomman osuuden. Rata oli tuttua Elinan huippulaatua ja koirat oli huikean hyvät! Jipsin kanssa toi ei oo paljoa yllätä, mut Masinkin kanssa treenien fiilis paranee kerta toisensa jälkeen. Jipsi sai tosiaan treenistä hieman isomman osuuden, kun radalla oli sellaisia kohtia, joita Elina halusi tarkistaa isoja kisoja edellä katsoen. Ja hyvä niin.... Nyt tietää, mitä pitää käydä tekemässä kotiläksyinä. Radan alkusuorana oli vaatimattomasti rengas, muuri ja pituus-suora, josta törkkäsyllä kepeille. :D Jipun kanssa tämäkin meni aikalailla kerrasta, mutta Masin kanssa jouduttiin palkkailemaan väleissä. Niin tiesin tämän, mutta hyvähän se oli kokeilla. Erittäin positiivista oli kuitenkin myös Masin kanssa, että se hyppäsi tässä treenissä ilmeisesti yhtä estettä lukuunottamatta oikein hyvällä tekniikalla. Myös kaikki alun erikoisesteet! Tässä tilannetta helpotti huomattavasti se, että pysyin itse paikollani kepeillä ottamassa vastaan. Kepeillä otin tosiaan vastaan ekassa välissä ja törkkäsy seuraavaan väliin. Ihan superisti sujui molemmilla. Yleisesti menosta molempien kanssa.. oon nyt innostunut viljelemään vastakäännöksiä, mutta pitääpä olla tarkkana, kun se kääntää koiran linjaa niin voimakkaasti. Yhdessä kohtaa Jipsilla sitä kokeilin ja jouduin toteamaan korjaavani linjaa sitten seuraavalle hypylle.

Muita testailukohteita Jipsin kanssa oli putki-puomi-erottelu. Edellisen esteen pyöritys heitti koiran putkeen puomin sijasta, kun taas jaakotus-tyyppinen ratkaisu ohjasin koiran linjan suoraan puomille. Periaatteessa Jipsi kyllä osaa, mutta voinhan mä toki ohjauksella miettiä huolellisemmin, kuinka se koiran linja edelliseltä esteeltä osuu jatkon kannalle. Testailtiin myös A:lta putkeen (mikä oli siis A:n alla) lähetystä... layeroiden A:n täytyy olla vaan huolellinen ettei ajaudu liian lähelle koiraa, jotta saa sen liikkeen kohti putkea.

Yleisesti tuli kyllä mielettömän hyviä vinkkejä kisoja ajatellen. Pikkujuttuja, missä pitää muistaa olla huolellinen ja katsoa rataantutustumisessa sitä koiran linjaa huolella.

Sunnuntain kisoissa pääsin Jipsin kanssa testaamaan mm törkkäsyä kepeille ja toimi ihan sairaan hienosti! :D kun muistaa olla huolellinen, odottaa että se koira tulee siihen ensimmäiseen porttiväliin ja törkkäseen sen sinne toiseen väliin. Ihan huikea fiilis tästä onnistumisesta! Toinen mahtava onnistuminen tuli tokalta esteeltä, johon menin tekemään niiston! Viime nextarillahan tuli todettua, että niistot toimii Jipun kanssa sairaan hyvin, joten miksi en niitä käyttäisi. Jipsin agirata Janakkalassa oli siis ihan pelkkää onnistumisen riemua! :D ihan huikea fiilis radan jälkeen! Radan tekeminen Jipsin kanssa on vaan niin makeeta! Ei oikeesti sanat maailmassa riitä kuvaamaan sitä fiilistä....

Masin kanssa oli sitten jotain ihan muuta! Kaksi agirataa.. keinut molemmilla radoilla oli hyvät. Puomilta ja A:lta varasti.. tokalla radalla myös kepit oli sairaan vaikeat ja kun mulle oli ajatus mennä reilusti vedättämään, niin eihän otus siellä kestänyt. Vaikka mä toisaalti lähden hyvällä fiiliksellä radalle, niin johonkin se vaan katoaa matkalla.. tuntuu, että tosta kisaamisesta ei tuu Masin kanssa kertakaikkiaan mitään. Lauantain treenissä meni ihan superisti, mutta kisoissa ei. Fiilis on ihan jotain muuta, kun Jipsin kanssa ja se harmittaa mua ihan sikana. :/ Mä en oikeesti saa ilmota Masia mihinkään aksakisoihin, vaan keskitytään treenaamiseen ja haetaan sitä hyvää fiilistä. Kun sitä kerran treeneissä alkaa löytyä, niin täytyy nyt vaan vahvistaa siellä ja hakea sitä kautta myös onnistumisia myös kontakteille. Masi on erilainen ohjattava ja se pitää hyväksyä! Ja ratatreeniähän se kaipaa! Me ollaan tehty Masin kanssa niin vähän rataa, että sitä tekemisen meiniinkiä täytyy hakea ja vahvistaa sekä itselle että koiralle.... eiköhän me ehditä myöhemminkin kisaamaan. Se viimeinen luva olis vaan ollut niin kiva saada.... ;)

Jokru-kakara oli luonnollisesti koko viikonlopun mukana. :) Lauantaina se pääsi riehumaan useampaan otteeseen mm Bingo-siskon, Ilveen ja pari kelpie-kakaran kanssa. Sunnuntaina riekkukavereiksi löytyi jälleen Bingo ja pari muutakin penneliä kisapaikalta. Lisäksi treenailtiin vähän remmikävelyä, kontaktia ja ylipäänsä rentoa hengailua kisapaikalla. Ainiin ja sunnuntaina Jokrulla kävi onni myöden ja se pääsi kaikkiaan neljän lapsen rapsuteltavaksi. :) pieni mies oli hyvin onnellinen noista hetkistä... voi sydän!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti