Sivut

maanantai 16. kesäkuuta 2014

Ensimmäiset SM-kisat

Menneenä viikonloppuna meidän seura järjesti yhdessä Ylöjärven koirakerhon kanssa SM-kilpailut Tampereella. Perjantai meni kokonaisuudessaan mun osalta talkoillessa, lauantaina oli joukkuekisat ja sunnuntaina sitten yksilökisat.

Jipsin kanssa käytiin testaamassa ensimmäiset SM-kisat sekä yksilöissä että joukkueessa. Jipsiin voin olla äärimmäisen tyytyväinen, vaikka se niitä rimoja vähän pudottelikin. :/ Lauantain lämppäesteillä tuntui, että koira on ihan kädessä kiinni, mutta onneksi se tunne karisi radalla....

Eka rima tippui. :( Jätin koiran kauas ja menin lähes kolmanneelle esteelle vastaan. Koitin pysyä kutsuessa paikoillani mutta oletan kääntäneeni hieman päätäni samalla kun kutsuin ja tosiaan eka rima alas. Jipsi teki ihan superin keinun ja olisi voinut jäädä kauemmas keinusta, kuten suunnittelin.. ;) mutta kepeillä.... niin perinteinen virhe mulle (viime aikoina näitä on ollut valitettavan monta). Ajatus kepeiltä eteenpäin karkaa liian aikaisin, eikä Jipsi kestä sitä. Mä jouudn ottamaan aina noissa tilanteissa koko hemmetin kepit uudelleen, kun menee mukamas ajatus sekaisin, enkä ole varma miten ja mistä välistä jatkaa.... ;) koiralle VARMUUTTA niihin keppeihin... ;) Loppu rata ihan sujuvaa.. empä tiedä, miksen puomin kohdalla voi JUOSTA kunnolla.... ja kun vapautin Jipsin ajoissa, niin myöhässähän olin jatkosta. Kohtuullisen kivasti kuitenkin maaliin asti! :)

Joukkuerata

Meille arpaonni toi mun mielestä aika optimin lähtöpaikan aamun toisessa lähtöryhmässä ja vieläpä 10. koirakkona. Niin loistava paikka.... Mua jännitti aika paljon ja jotenkin tuntui vaan, etten ollut kuitenkaan ihan oikealla fiiliksellä. Tai en tiedä, miten olisi pitänyt olla.. Jännitin radalla eniten neljän esteen ns serpenttiini-kohtaa ja jotenkin tuntui, että jos siitä selviää, niin selvitään mistä vaan.. Noh, kolmannen esteen rima tuli alas mutta siitä jatkoin vielä kohtuu reippaasti. Kepeille meno oli haastava ja JOS olisin uskonut olevani niinkin hyvin edellä olisin mennyt tekemään pakkovalssin. En uskonut ja sitten kun olinkin ajoissa kepeille (ehkä yritin jotain niistoa tai ehkä en...) niin töksäytin oman liikkeen täysin. Toka yritys oli jälleen ihan hirveä, aloitin tekemään leikkausta kun koira oli kääntymässä toiseen väliin.... voi hemmetti!! Montako kertaa mulle on sanottu, että koiralle annetaan se rauha aloittaa ne kepit! ;) Kolmanteen yritykseen tajusin vaihtaa jo puolta ja sitten taisi onnistua. Voihan sössiminen sentään! :D jos voi koiraa koittaa häiriköidä, niin mä siinä kyllä onnistuin.... Jipsille pisteet lopulta keppien suorittamisesta!

Vaikka kohtuudella sain koottua itteni vielä keppienkin jälkeen, niin joku typerä herpaantuminen silti kävi jo lähes loppusuoralla ja jätin ohjaamatta yhden aivan päivän selvän kohdan. Olin edellisessä valssissa auttamassa myöhässä ja pyörittelin suoraan koiran edessä. ;) Onneks Jipsi on kuitenkin Jipsi! Vikana esteenä oli vielä okseri ja siitäkin rima alas.. :/

Karsintahypäri

Mutta oikein tyytyväinen pitää silti olla! Ei me Jipsin kanssa parhaimpia ratojamme todellakaan tehty mutta ehkä se jännitys nyt oli kuitenkin vähän eri luokkaa.. ;) ehkä... Mä olen silti oikein tyytyväinen meidän ekaan isoon kisakarkeloon osallistumiseen ja nyt se peikko on selätetty. ;) Jipsi täytti vasta 4v joten todellakin meillä on vielä monia vuosia aikaa testailla osaamistamme noissakin isoissakin kisoissa....

2 kommenttia:

  1. Jips on hieno! Vahvistusta vaan kepeille etupalkalla, että fokusoi sinne eikä niin paljoa sinuun. Alussa voisi miettiä tarvitseeko sinun mennä niin pitkälle vai lähdetkö lähempää koiraa. Hienoa menoa ja muuta ku kohti uusia kisoja!

    VastaaPoista
  2. On se! :) joo, keppitreenit nousi listan kärkipäähän taas..... kontaktien rinnalle! ;)

    Ja joo, ilmeisesti Jipsikään ei sitte kuitenkaan kestä että meen noin kauas. Lähdenkö sit lähempää Jipsinkin kanssa vai treenataanko sitä. ;) oon kuitenkin koittanut pyrkiä pysymään paikoillani kutsuessa, jolloin koiralle ei pitäis tulla niin kiire. Kokemusta me vaan tarvitaan monella osa-alueella! :)

    VastaaPoista